Categories
NOVA ZELANDA

DIA 20: DE CAMÍ A MILFORD SOUND: MILFORD HIGHWAY: TE ANAU + EGLINTON VALLEY + MIRROR LAKES + LLAC GUNN I CASCADE CREEK + POP’S VIEW + FALLS CREEK + MONKEY CREEK + GERTRUDE VALLEY + TÚNEL DE HOMER + THE CHASM WALK + MILFORD SOUND. Nit a Milford Sound

Tenim tot el dia per arribar a Milford Sound, un dels atractius turístics més visitats de Nova Zelanda. L’endemà hi farem el famós creuer. Ara, en el dia d’avui, circularem per la Milford Highway, una de les carreteres més impressionants de Nova Zelanda. La carretera en si va de Te Anau fins a Milford Sound, i està plena d’atractius per aturar-te. Tranquils, tenim tot el dia…
Índex:
1. De Te Anau als Mirror Lakes
2. Del Llac Gunn a Monkey Creek
3. De Gertrude Valley a The Chasm Walk
4. Milford Sound

1. De Te Anau als Mirror Lakes

Fer una ruta per la Milford Highway, i arribar a Milford Sound i fer el creuer l’endemà, és amb la idea que ens aixequem aquest nou matí en el viatge a Nova Zelanda en 30 dies. Després d’una nit increïble, envoltats d’estrelles a les ribes del Llac Wakatipu, esmorzem i ens acomiadem de la zona de Queenstown. Diuen que no hi ha res millor per conèixer Fjordland que recórrer la Milford Highway. Son 120 kilòmetres entre Te Anau i el fiord, que et porten a través de paisatges únics i tots els llocs que veure a Milford Sound que serveixen de porta d’entrada a un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles. Aquest recorregut et portarà unes 5 hores més o menys si surts des de Queenstown, més 2 o 3 hores amb parades, malgrat que en el Google Maps o en qualsevol altre GPS, pots veure que son unes 2 o 3 hores en total. Tenint això en compte, lo més adequat és sortir el més aviat possible per a poder aprofitar el temps al màxim i a més, evitar els grups organitzats que solen arribar a aquesta zona de la carretera més o menys a les 9-10 hores del matí.

Milford Highway

Al llarg de la Milford Highway, hi ha multitud de senders que pots fer, de major a menor dificultat, a més de moltíssims miradors i punts interessants que serveixen com a introducció perfecta a aquesta zona del país. Aquí, et descriurem l’ordre cronològic de les visites que anem fent a la carretera. Et deixem els que son per a nosaltres els llocs que visitar a Milford Sound més recomanables. Si recorrem aquesta carretera sense cap incidència, disposarem de la tarda lliure per descansar en el Campsite i visitar l’enclavament de Milford Sound.

Milford Highway

Coses que tens que saber sobre la carretera a Milford Sound abans de recórrer-la

  • El seu nom oficial és SH 94 o State Highway 94 i encara que ja t’ho hem dit, és una de les carreteres més impressionants de Nova Zelanda, sobretot l’últim tram.
  • Hi ha èpoques de l’any en la que està tancada per complet o tanca algunes hores al dia per el risc d’allaus. També pot variar en funció del temps, o sigui que lo millor és que ho vagis consultant aquí.
  • Encara que estigui oberta en primavera, hi ha zones en les que no es pot parar amb el cotxe/autocaravana per el risc d’allaus.
  • Tingues en compte que ni en la carretera ni a Milford Sound hi ha cobertura, així que si vols tenir internet, tindràs que pagar-lo. En la primera part de la carretera a Milford Sound hi ha un fotimer de Campsites del DOC, però en el propi Milford Sound no n’hi ha cap.
  • Hi ha un fotimer de punts fotogràfics durant tota la carretera a Milford Sound.
Important: Si t’aventuraràs a solcar aquesta carretera, omple el dipòsit a Te Anau perquè no hi ha gasolineres a cap punt més (se suposa que n’hi ha una a Milford Sound però nosaltres ens la vam trobar tancada). Per lo què necessites gasolina per anar i tornar (uns 220 kilòmetres aproximadament). La carretera a Milford Sound son en total uns 119 kilòmetres des de Te Anau, però ja els rètols avisen que son un mínim d’unes dues hores (sense contar les parades per a fer fotos), així que afegeix-li una mica més (unes 3 hores).
Carretera a Milford Sound

Si pensàveu que en la primavera a Nova Zelanda tot son flors i prats verds, esteu equivocats, perquè en aquesta carretera es veu neu. Molta neu. Però quina carretera. Sens dubte, una de les rutes més impressionants de Nova Zelanda. Aquesta carretera a Milford Sound és un dels imprescindibles de qualsevol ruta per Nova Zelanda.

Primer tram des de Queenstown a Te Anau

Des del nostre Campsite Kingston Lake Camp a la riba del llac Wakatipu fins a Te Anau es tarda aproximadament una hora i mitja (son uns 131 kilòmetres de trajecte). Si sortíssim de Queenstown seria un xic més de 2 hores. En aquest tram de l’etapa, que son uns 130 kilòmetres, no hi ha res a veure pel camí, així que després de dutxar-nos i esmorzar, varem fer el camí complet fins a Te Anau.

Milford Highway

Te Anau

La localitat de Te Anau és la porta d’entrada a la carretera de Milford Sound i a alguns dels trekkings més importants del país, com el Milford Track, el Kepler Track o el Routeburn Track. A més, Te Anau es troba a les ribes del segon llac més gran del país (del mateix nom). És una ciutat amb molta vida i es nota que per aquí passen tots els viatgers que es dirigeixen a un dels llocs més visitats de Nova Zelanda (inclosos els autobusos de les excursions organitzades des de Queenstown) perquè hi ha moltíssim moviment, varis supermercats i gasolineres, un centre d‘informació bastant gran i nombrosos bars i restaurants.

Supermercat a Te Anau

Així que és el moment de recarregar els dipòsits de menjar i gasolina per lo què pugui passar en els pròxims dies. Si en la teva ruta tens més temps que nosaltres, a Te Anau, a més de les rutes importants de les que t’acabo de parlar, hi ha altres opcions més curtes i accessibles com el Lakeside Track.

Llac Te Anau

Aquesta petita i tranquil·la localitat de Fjordland és perfecta per passar una jornada o passar una nit, ja sigui de camí a Milford Sound o de tornada. Encara que inicialment pugui semblar que té poc a veure, et recomanem donar-li una oportunitat i donar-li mínim un parell d’hores per passejar pel llac i descobrir alguns dels seus atractius com les seves Glowworm Caves.

Llac Mistletoe

A 28,10 kilòmetres de Te Anau. Els primers 30 kilòmetres de la carretera fins el llac Mistletoe discorren entre camps agrícoles i no molt a veure. I segur que en aquest moment estaràs pensant: “Doncs mira, no és per tant”. Però… Calma! Que això no és com comença sinó com acaba. Des de la carretera surt un trekking que voreja el llac Mistletoe d’uns 45 minuts, però nosaltres no el vam fer perquè vam preferir dedicar més temps a tots els punts d’interès que sabíem que ens anàvem a trobar després. Uns metres més endavant es troba Te Anau Downs, el punt de partida del Milford Track. Des d’aquest punt surten els vaixells que porten als aventurers al començament del trekking. Realment el trekking Milford Track és el més famós de Nova Zelanda. Son 54 kilòmetres per un camí espectacular entre muntanyes que normalment es recorren en 4 o 5 etapes.

Lake Mistletoe

Senyal d’entrada al Fjordland National Park

Uns 20 kilòmetres després de Te Anau Downs et trobaràs la senyal d’entrada al Fjordland National Park. Estic segur de que la majoria de les fotos que has vist de Nova Zelanda son d’aquest Parc Nacional. I és que sense cap mena de dubte és una de les estampes més famoses i típiques per representar el país. I no només això, el Fjordland National Park és una enorme extensió de muntanya i bosc que és Patrimoni Mundial. A partir d’aquest punt et trobaràs un fotimer de zones de càmping lliure del DOC per vehicles self-contained i infinitat de trekkings, així que si tens temps de sobres, podries estar dos o tres dies només en la carretera a Milford Sound.

Senyal d’entrada al Fjordland National Park

Eglinton Valley

A uns 5 minuts de la senyal d’entrada al parc nacional et trobaràs l’impressionant vall de Eglinton: una enorme planície envoltada d’imponents muntanyes, sobretot al fons, esculpida pels glaciars fa milions d’anys. Et pots parar al seu mirador ubicat a 19 kilòmetres de Te Anau Downs.

Eglinton Valley

Si ets amant de “El Senyor dels Anells”, segur que aquest lloc et sona, perquè vàries àrees de la vall s’utilitzaren per recrear les muntanyes ennuvolades en “La Comunitat de l’Anell”.

Mirror Lakes

A 57 kilòmetres de Te Anau, ens trobem a un dels grans punts d’interès de la carretera a Milford Sound. I a només uns pocs minuts des de la vall es troben els Mirror Lakes o llacs mirall. T’imagines perquè es diuen així? Si tens sort i passes per aquí en un dia assolellat i sense vent, fliparàs. Perquè en les calmades aigües d’aquests llacs es reflexen a la perfecció les muntanyes que tenen just a davant.

Mirror Lakes
Mirror Lakes

Si plou o fa vent no podràs gaudir al 100% de l’efecte mirall, però tot i així és un lloc increíblement preciós per el que es pot fer un curt, però intens passeig. Prepara la càmara de fotos. Es tracta de varis llacs que es poden vorejar a través d’unes passarel·les adaptades en els que en els dies tranquils, es poden veure reflexades les muntanyes de la zona. Recorda que aquest sender és facilíssim, no et portarà més de 15 minuts en fer la visita i si tens sort i no hi ha vent, et regalarà una de les imatges més espectaculars que haureu vist mai.

2. Del Llac Gunn a Monkey Creek

Llac Gunn i Cascade Creek

A 18 kilòmetres dels Mirror Lakes. En aquest punt de la ruta pels llocs a veure a Milford Sound, és on es troba l’impressionant Llac Gunn, en el que pots gaudir també de l’increïble efecte mirall de les muntanyes reflexades en l’aigua. Aquí es pot realitzar un sender de 45 minuts anada i tornada, super recomanable sobretot els dies que no fa vent, ja que podràs veure aquest increïble reflex que comentàvem anteriorment en les seves aigües. Tingues en compte que sobre la meitat de la ruta, veuràs un petit desviament d’uns metres que et porta a la riba del llac, si tens sort i el dia està tranquil, podràs veure les muntanyes reflexades, a l’igual que en els miradors que hi ha varis metres abans i varis metres després de l’inici del sender. En aquesta zona es pot fer el Lake Gunn Nature Walk, una petita ruta circular d’uns 45 minuts que travessa una fageda i s’apropa a les tranquil·les platges que es formen en el llac. Al costat del llac i del camí hi ha l’aparcament de la Cascade Creek.

Lake Gunn Nature Walk
Lake Gunn

Adjuntem el trekking en un mapa de google maps:

The Divide Shelter

A 7 kilòmetres del Llac Gunn i en el kilòmetre 84 de la carretera de Milford Sound es troba The Divide, el lloc on es troba el refugi des del que surten varis trekkings importants de la zona (inclòs el famós Routebourn Track). Hi ha un ampli aparcament a peu de carretera.

The Divide Shelter

Pop’s View

Pop’s View és un dels molts miradors que t’aniràs trobant al llarg de la Milford Highway. Sempre que tinguis temps, t’aconsellem aturar-te en varis d’ells, perquè puguis anar veient diferents perspectives de la zona, sobretot a mesura que vagis pujant, ja que inclús des de la finestreta del teu vehicle, podràs veure com va canviant el paisatge a cada kilòmetre. Tingues en compte que en molts trams de la carretera, malgrat és estreta i amb corbes, molts vehicles passen a molta velocitat, per lo què és molt important aparcar en llocs segurs i en cas de tenir que creuar la carretera fer-ho amb total seguretat.

Pop’s View Lookout

Lake Marian

Aquí ens trobem l’aparcament de la caminada al Llac Marian. És una caminada que passa primer per unes cascades (aquesta part amb passarel·les i assequible a tots els públics) i continua fins al Llac Marian. Té una durada de 3 hores anar i tornar, en uns 8 kilòmetres de longitud total. Al costat de Pop’s View Lookout. La caminada fins al Llac Marian ens va semblar molt divertida però no és per a tots els públics ja que tens que creuar un terreny difícil, amb moltes arrels, a vegades tens inclús de trepar una mica (lo que implica que en sentit contrari tens que baixar trams amb bastant inclinació)… d’aquí que es tardi tant en recórrer només 8 kilòmetres i d’aquí que ens resultés divertida. Arribar al Llac Marian val molt la pena, ja que l’entorn és molt bonic i l’aigua del llac és verdosa i molt transparent. És un trekking poc conegut. Us deixo la web oficial del Lake Marian Track per si voleu visitar-la.

Llac Marian
Camí al Llac Marian

Adjuntem el trekking al Llac Marian en un mapa de google maps:

Falls Creek

A 2,7 kilòmetres de Pop’s View (i a 30 kilòmetres de Milford Sound), es creua un port de muntanya súper bonic, encara que nosaltres no vam poder gaudir de les vistes per culpa de la boira.

Falls Creek
Falls Creek

Aquesta és una zona preciosa, plena de cascades enormes que surten de la muntanya. Hi ha varis punts en els que podràs parar a admirar-les i fer-hi mil fotografies. Uns metres després del Hollyford Valley Lookout, en el creuament de Hollyford, es pot fer una desviació de 18 kilòmetres per a visitar les Humboldt Falls.

Humboldt Falls

Adjuntem els trekkings de Falls Creek i a la cascada Humboldt Falls en un mapa de Google Maps:

L’inici del camí a la cascada Humboldt és el mateix que l’inici del camí al Llac Marian

Monkey Creek

A 5,3 kilòmetres de Falls Creek i a 8 kilòmetres de Pop’s View. Aquest punt de la carretera de Milford Sound és tot un clàssic, sobretot pels grups organitzats que paren aquí per a poder veure el glaciar a la llunyania a més de les muntanyes i paisatges que l’envolten. T’aconsellem aparcar en una zona allunyada a la que ho fan els autobusos i gaudir d’una de les vistes més increïbles de la zona, que estem segurs, no et deixarà indiferent.

Monkey Creek

A més de les precioses vistes de les muntanyes que t’envolten, en aquesta zona hi ha un fotimer de Kea o lloros alpins. I molt de compte amb aquestes precioses criatures. Perquè mosseguen qualsevol cosa que sobresurti del cotxe o autocaravana: antenes, retrovisors, cables, etc…

Monkey Creek
Monkey Creek

I suposo que no fa falta dir-ho (o sí), però no els hi dónis menjar.

3. De Gertrude Valley a The Chasm Walk

Gertrude Valley

A 4 kilòmetres de Monkey Creek. La següent parada de la ruta pels llocs a veure a Milford Sound és l’aparcament de Gertrude Valley, en el que únicament pots fer una parada tècnica per fer algunes fotos, ja que els paisatges que els envolten son realment un espectacle pels sentits.

Gertrude Valley

De l’aparcament de Gertrude Valley surt un camí que puja uns 630 metres de desnivell en uns 4,3 kilòmetres (durada unes dues hores com a mínim), fins a Gertrude Saddle. Les vistes del Parc Nacional dels fiords son increïbles des de dalt.

Gertrude Saddle

Túnel de Homer

A 2 kilòmetres de Gertrude Valley. Conegut per ser el túnel amb els semàfors a major altura del món, el Túnel de Homer té un xic més d’un kilòmetre i és d’un únic sentit, per lo que una vegada arribis allí, hauràs d’esperar el teu torn per a poder passar. Els següents 6 kilòmetres transcorren serpentejants per zones en les que a l’hivern o inclús primavera no està permès parar en la carretera per el risc d’allaus. El Homer Tunnel és un rudimentari túnel d’algo més de 1.200 metres, que varen tardar més de 20 anys en construïr, i que creua la muntanya fins a la vall de Cleddau. T’aconsellem fer dues parades arribats en aquest punt. La primera abans d’entrar, sigui quin sigui el sentit de la marxa, en la zona habilitada per això. Si estàs fent les parades en sentit Milford Sound a Te Anau, en aquest punt podràs veure l’impressionant Vall de Cleddau, amb uns paisatges que treuen la respiració.

Túnel de Homer

Després de creuar el túnel, atura’t en l’altre extrem, ja que a més de poder veure una altra perspectiva d’aquesta obra d’enginyeria, podràs veure com aquest està excavat entre roques al seu temps erosionades per les aigües i els gels dels glaciars. A més d’això, és en aquesta zona on podràs veure als famosos “keas”, els únics lloros alpins del món, als que mai sota cap concepte has de donar-los-hi menjar i amb els que s’ha de tenir molta cura, ja que és molt habitual que puguin i inclús entrin en els cotxes.

Cleddau Valley
Cleddau Valley

The Chasm Walk

A 8 kilòmetres del Túnel de Homer i a tant sols 10 kilòmetres de Milford Sound es troba aquest sender de 20 minuts anada i tornada, que discorre a través d’un bosc, en el que podràs veure com el riu Cleddau s’ha obert pas a través de les roques i si el dia és clar veuràs inclús el Tutoko, una de les muntanyes més famoses de la zona, amb 2746 metres d’alçada. Aquest sender està totalment adaptat i no presenta cap tipus de dificultat. Calcula uns 30-45 minuts per a recórrer-lo amb tranquil·litat i fer parades i fotos.

The Chasm
The Chasm Walk

Consells per fer la ruta fins a Milford Sound

Després de la nostra experiència, et deixem una sèrie de recomanacions i consells per realitzar una ruta pels llocs que veure per Milford Sound:

  • Sempre que tinguis temps i el temps estigui de part teva, creiem que lo millor seria sortir de Queenstown o Te Anau a primera hora del matí i durant tot el dia, realitzar la ruta per la Milford Highway per el dia següent pel matí, realitzar el creuer per Milford Sound i prendre després el camí de tornada. Recorda que hauràs de tornar a recórrer la mateixa carretera fins a Te Anau.
  • En el cas de tenir únicament un dia, si matines, podràs fer la carretera amb alguna parada i fer el creuer a mitja tarda o a última hora de la tarda per després fer les 3-4 hores de tornada en el cas de que no vulguis quedar-te a dormir en la zona. Aquest pla és factible encara que molt cansat per les hores de conducció.
Carretera a Milford Sound
  • Recorda que l’últim punt en el que podràs posar gasolina relativament barata, és a Te Anau, a l’igual que és la última població en la que podràs abastir-te en un supermercat. A Milford Sound en el Centre de Visitants podràs trobar algun producte, però molt bàsic i una gasolinera però a pràcticament el doble que a Te Anau.
  • Milford Sound és un dels llocs més visitats del país, per lo que si vols fer la ruta pels llocs que veure a Milford Sound d’una forma relativament tranquil·la, et recomanem començar aviat pel matí, per així evitar els grups organitzats que solen arribar a la zona sobre les 9 del matí.
  • Una altra de les coses a tenir en compte és que des de que surts de Te Anau, no hi ha senyal ni de telèfon ni wifi. Tinga-ho en compte per si necessites fer alguna trucada o realitzar alguna consulta a internet.
Milford Highway

4. Milford Sound

La llista de llocs que veure a Milford Sound que tenim en ment, a més de la carretera Milford Highway que també recorrerem de tornada fins a Te Anau, inclou un passeig per les passarel·les que hi ha entre el Centre de Visitants i el Port, per a poder gaudir d’una de les vistes més increïbles que hem tingut la sort de veure a Nova Zelanda. A només 2 kilòmetres del nostre allotjament a Milford Sound (Milford Sound Lodge), deixem l’autocaravana en el pàrking per a poder gaudir durant pràcticament una hora d’unes vistes realment espectaculars. Aquest passeig no té cap tipus de dificultat i no et portarà més de 15-20 minuts més el temps que vulguis parar per a fer fotos o gaudir de les vistes.

Milford Sound
Paisatges de Milford Sound
Milford Sound

Milford Sound és un dels grans motius de molts viatgers per escollir Nova Zelanda com a destinació. Així que quan vam planejar la nostra ruta per Nova Zelanda, teníem súper clar que voldríem dedicar-li almenys un parell de dies a la zona de Milford Sound. Hi ha qui va dir en el seu dia que aquest fiord esculpit en l’Edat del Gel és la vuitena meravella del món i, sincerament, crec que tenia tota la raó.

Cascada a Milford Sound

Aquest contrast entre les enormes muntanyes que voregen el fiord, les fosques aigües sobre les que descansen, aquesta naturalesa imponent que et fa sentir tant petit quan més avances cap al mar, aquesta atmosfera tant especial que es respira… Milford Sound ens ha robat el cor, per això no podem evitar recomanar-te que hi vagis i et deixis captivar per la seva màgia com vàrem fer nosaltres. A Milford Sound, a més de l’aplastant bellesa de la naturalesa que envolta el fiord, podràs gaudir de l’albirament de bastanta fauna marina (foques, dofins i pingüíns), i unes impressionants cascades que rellisquen pels empinats perfils de roca, sobretot si et decideixes a fer un creuer, algun trekking per la zona o algun caiac per les seves aigües. L’afilat perfil de Milford Sound és el resultat de l’acció dels glaciars sobre la roca durant milions d’anys. També conegut com “Piopiotahi” en maorí, Milford Sound és un dels llocs més visitats de Nova Zelanda.

Les aigües de Milford Sound

S’extén al llarg de 15 kilòmetres fins a l’interior de Fjordland des del mar de Tasmania i les muntanyes que l’envolten arriben als 1.200 metres en alguns punts. És tant impressionant que quan el visitis et sentiràs completament minúscul. Milford Sound és el lloc més humit de Nova Zelanda i un dels més humits del món, per això al voltant del fiord hi ha una gran quantitat de vegetació que el fa més especial si encara és possible. De fet, és molt més especial visitar Milford Sound després d’un dia de pluges ja que d’aquesta manera es produeixen infinitat de cascades temporals que cauen des de lo més alt (n’hi ha algunes que tenen fins a 1.000 metres de caiguda).

Excursions per a fer un creuer per Milford Sound si no estàs fent una ruta en camper o autocaravana. Si no estàs fent el teu viatge per Nova Zelanda en transport propi com nosaltres, pots contractar alguna d’aquestes excursions:

Excursió d’un dia a Milford Sound amb creuer des de Te Anau (inclou varies parades per a fer fotos en el camí)
Excursió d’un dia a Milford Sound amb creuer des de Queenstown (inclou varies parades per fer fotos de camí)
Carretera a Milford Sound
Paisatges de Milford Sound

En la primera part de la carretera a Milford Sound hi ha un fotimer de Campsites del DOC, amb preus bastant assequibles, però en el propi Milford Sound no n’hi ha cap. L’únic allotjament disponible és el Milford Lodge, així que si estàs interessat en quedar-te allí, hauràs de reservar-lo amb antelació. El parking principal de Milford Sound costa 10NZD per hora, així que si vols estalviar-te’l pots aparcar gratis en un pàrking més allunyat. Des d’aquest pàrking surten autobusos cada 15-20 minuts que et deixen en la porta de la terminal de creuers, per si aquesta és l’activitat que esculls per a fer a Milford Sound. Si ho prefereixes també hi pots anar caminant des d’aquí (son uns 25 minuts).

Milford Sound

Punts d’interès a Milford Sound

Milford Sound és un lloc relaxat en plena naturalesa que ens sembla perfecte per a gaudir durant un dia o dos de la veritable essència de Nova Zelanda. Així que anem a parlar ja de lo què pots fer a Milford Sound durant la teva visita:

1. Fer un creuer per les aigües de Milford Sound

Aquesta és en nostra opinió la millor forma de gaudir de Milford Sound. Es tracta d’un imprescindible. Demà ja t’exlicarem quins son els tipus de creuers que hi ha, quina empresa escollir, preus, etc… Aquests creuers duren normalment entre 1,5 i 3 hores i la majoria conten amb audioguies i videos que t’expliquen la història del fiord i de les cascades i els punts d’interès que vas veient pel camí.

Creuer per Milford Sound: el paisatge és brutal

A més, alguns d’ells s’apropen a les cascades que van caient des dels riscs, així que el creuer, a més d’impressionant, també pot convertir-se en una activitat super divertida.

2. Fer algun trail, si és guiat millor

Si ets amant de la naturalesa i dels trekkings no et pots perdre algun dels trekkings guiats que hi ha en la zona, perquè son l’activitat perfecta per descobrir més sobre la fauna i la flora dels voltants del fiord. És com provar una miqueta del Milford Track sense fer-lo sencer. Si et vé de gust, pots reservar-la aquí: caminata guiada de mig dia per Milford Sound. Si no et vé de gust fer un trail en si, no deixis de passejar pels camins habilitats perquè les vistes son precioses. De fet, el recorregut caminant des del centre de Visitants fins a la terminal dels creuers és bastant bonic, així que no deixis de fer-lo a l’anada o a la tornada del teu creuer pel fiord, perquè obtindràs unes vistes molt boniques.

El Milford Track, una de les estrelles de Nova Zelanda
El Milford Track, el trekking més famós de Nova Zelanda acaba aquí, així que si t’animes a fer-lo podràs gaudir d’aquest meravellós lloc com a recompensa després dels 5 dies (i 4 nits) que tindràs que invertir en completar-lo. Son 53 kilòmetres de preciosos pics, ponts penjants, llacs, riscs, boscos pluvials, valls glaciars, cascades (inclosa la més alta de Nova Zelanda),… Diuen que el Milford Track és realment impressionant, per això, el dia que tornem a Nova Zelanda, el farem segur. Si et planteges fer-lo, recorda que és obligatori reservar els refugis per dormir per les nits amb antelació. Pots fer-ho aquí.
Milford Sound

3. Practicar caiac en les fosques aigües de Milford Sound

Per els més aventurers aquesta pot ser una gran opció i una manera increïble de recórrer el fiord de prop.

T’atreveixes a fer caiac per Milford Sound

Si finalment et decideixes a realitzar aquesta activitat, la nostra recomanació és que la facis només si viatges a l’estiu (de desembre a març) o que t’abriguis moltíssim, perquè nosaltres hi vam estar en primavera i feia massa fresca per fer una activitat així.

4. Gaudir de les vistes des de l’aire en helicòpter o avioneta si el pressupost ho permet

Sempre ens agrada incloure en aquest tipus de posts activitats per a totes les butxaques, i aquesta és la més cara de totes les que podem posar-hi en el llistat. Tanmateix, ens sembla una forma brutal de conèixer Milford Sound si els diners en el teu cas no són un problema. Hem trobat aquestes dues opcions que tenen molt bona pinta:

Vol amb helicòpter per Milford Sound

5. Visitar l’observatori submarí de Harrison Cove

Si realitzes aquest creuer amb l’empresa Southern Discoveries (pertany a aquesta empresa per lo que és la única que el visita en exclusiva) podràs visitar aquest observatori submarí que es troba enmig del fiord a meitat de camí entre el mar de Tasmània i el poble de Milford Sound. És l’únic observatori flotant del món i només es pot accedir a ell en vaixell.

Fauna marina a Milford Sound

En l’observatori, que es troba a 10 metres de profunditat, podràs gaudir del corall negre (que generalment només es troba a profunditats de més de 500 metres), d’estrelles de mar de 11 potes i inclús anèmones. Aquest lloc no és un zoo i per això te’l recomanem. Els peixos i animals marins van i vénen al seu aire i ets tú el que està “ficat en una peixera” observant

On dormir a Milford Sound

A Milford Sound només podem recomanar-te una opció, perquè és la única que hi ha (almenys de moment): el Milford Lodge. A Milford Sound no hi ha cap altre hotel, campsite o opció d’allotjament, així que tingue-ho súper en compte perquè si et vols quedar allí tindràs que reservar-lo amb bastant antel·lació. Vam passar una nit allí amb l’autocaravana i vam pagar 70NZD amb connexió a la llum. No és un lloc econòmic, però és lo què té tenir l’exclusivitat de l’allotjament en un lloc.

Milford Sound Lodge

Això sí, excepte WIFI gratis (cada 10GB costen 15NZD), el camping té de tot: cuines, banys, dutxes, bugaderia, un entorn genial… Tots els serveis del càmping son impecables.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 10 min, en un trajecte final de 248,00 kilòmetres):

.I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Milford Sound Lodge, ubicat al mateix Milford Sound, un càmping que té de tot. Això sí, és de pagament: uns 70NZD amb connexió a la llum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *