Categories
ALSÀCIA

Dia 10: Abbaye de Murbach + Guebwiller + Ecomusée d’Alsace + Mulhouse

I arribem a l’últim dia del nostre viatge. Avui hem deixat per visitar els atractius que estan a prop de Mulhouse. Començarem per l’Abadia de Murbach, una abadia benedictina fundada l’any 727. El poblet de Guebwiller està a tocar de l’abadia i aprofitarem aquesta proximitat per a visitar-lo. Seguidament visitarem el museu vivent a l’aire lliure més gran de tot França: Ecomusée d’Alsace. I acabarem les visites explorant el centre històric de Mulhouse.
Índex:
1. Abbaye de Murbach
2. Guebwiller
3. Ecomusée d’Alsace
4. Mulhouse

1. Abbaye de Murbach

Sortirem ja per últim cop des de l’allotjament de Colmar dirigint-nos al municipi de Murbach, a 38 kilòmetres al sud, per conèixer l’Abbaye de Murbach. També se’n diu Abadia de Sant Léger de Murbach. L’abadia benedictina de Murbach es va fundar en l’any 727. Fou el Bisbe San Primin qui es va encarregar de posar en marxa aquesta abadia que va jugar un paper important en la història de Alsàcia. Els monjos que varen viure en l’abadia, fóren durant segles, seleccionats entre la noblesa. L’abadia contava amb la protecció dels Habsburg que van formar una fortalesa catòlica per a protegir-la. En el 1759 l’abadia es trasllada a Guebwiller, en un lloc envoltat de vegetació. La veritat és que no es parla massa d’aquest lloc a visitar a Alsàcia, però si tens pensat fer una parada a Guebwiller, apuntat-ho perquè val la pena.

Abbaye de Murbach
Abadia de Murbach

2. Guebwiller

Guebwiller és un dels llocs imprescindibles d’Alsàcia pels amants del bon vi. Forma part de la ruta vinícola de l’Alsàcia i està envoltat de vinyes. En la meva opinió, els tres edificis que fan que aquest poble mereixi estar en aquesta llista d’atractius imprescindibles son l’església de Saint-Léger (del segle XII), l’església dels Dominics (del segle XIV) i l’església de Notre-Dame (del segle XVIII).

Guebwiller
Guebwiller

3. Ecomusée d’Alsace

A 15 kilòmetres al nord de Mulhouse hi ha el museu vivent a l’aire lliure més gran de França. Es tracta de l’Ecomusée d’Alsace, un museu a l’aire lliure de com era la vida en els pobles d’Alsàcia a principis del segle XX. Situat en la zona més al sud d’Alsàcia, aquest ecomuseu recrea un dels pobles alsacians de principis del segle XX. Dóna vida al patrimoni rural de la zona a través d’exposicions, activitats, arquitectura, etc…

Ecomusée d’Alsace

Tens que tenir en compte que el parc no està obert tot l’any, així que abans d’anar-hi consulta els seus horaris. Aquí adjunto la seva pàgina web amb tota la informació. Obre principalment a l’estiu/tardor i per Nadal. Visitar aquest interessant ecomuseu costa 16,5€ pels adults i 11€ pels nens de 4 a 17 anys. Si volguéssis podríes passar-te un dia sencer allí (hi ha activitats durant tota la jornada), sobretot si viatges amb nens, però en la nostra opinió, amb 3 o 4 hores hauria de ser suficient.

Ecomuseu d’Alsàcia

L’horari d’obertura del museu a l’aire lliure durant els mesos d’estiu és de dimarts a diumenge i festius de 10:00 a 18:00 hores. Amb l’abonament Pass’Alsace l’entrada és gratuïta.

4. Mulhouse

Vist l’Ecomuseu, només ens quedarà acostar-nos a Mulhouse i visitar el seu Centre Històric. Mulhouse és un dels llocs més infravalorats de tota l’Alsàcia. I és que és habitual que molts viatgers passin per Mulhouse perquè l’aeroport està molt a prop però no parin a fer una visita, encara que sigui curta. I és un gran error!

Mulhouse

No és que Mulhouse sigui el poble (és més aviat una ciutat) més bonic d’Alsàcia, però fer un passeig pel seu centre històric val la pena si tens temps. No et pots perdre la Catedral de Sant Esteve o l’antic ajuntament. I com et diem sempre: passejant pels carrers es troben els racons més bonics.

Mulhouse

Mulhouse està considerada una ciutat i el seu centre històric no segueix el patró de casetes de fusta de la regió. En el seu lloc, hi trobaràs carrers comercials. Tanmateix, per mi és un dels llocs que veure a Alsàcia imprescindibles per la Catedral de Sant Esteve. Aquesta enorme catedral situada en la Plaça de la Reunió és un dels monuments neogòtics més destacats de la regió.

Catedral de Sant Esteve a Mulhouse
Interior de la Catedral de Sant Esteve

Els horaris d’obertura de la catedral son de 14:00 a 20:00 hores tots els dies excepte els dilluns i els dimarts. Adjunto la seva pàgina web.

Adjuntem un mapa de google maps amb el recorregut realitzat en el dia d’avui i el marcatge dels principals imprescindibles a veure en aquest dia (hem recorregut 94,90 kilòmetres en 1 hora i 46 minuts). Incloem també el viatge fins a l’Aeroport de Basilea-Mulhouse-Friburg:

I fins aquí ha arribat el nostre viatge a Alsàcia en 10 dies. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *