Categories
ALSÀCIA

Dia 9: Neuf-Brisach + Munster + Château du Hohlandsbourg + Eguisheim

Som al penúltim dia del nostre viatge, i ahir varem visitar Colmar. Avui començarem les visites pel poble de Neuf-Brisach, molt a prop de la frontera alemanya, el qual té un museu que ens resulta interessant (Museu Mausa Vauban d’Art Urbà i Art del Carrer). Després seguirem amb la visita d’un altre poble, aquest cop més tradicional alsacià: Munster. Seguirem amb la visita d’un nou castell, el Château du Hohlandsbourg, el qual es troba al capdamunt d’un turó i disposa d’unes grans vistes panoràmiques. Finalitzarem el dia amb la visita més important. Es tracta del poble de Eguisheim, per molts, el poble preferit d’Alsàcia, que ja és dir!
Índex:
1. Neuf-Brisach
2. Munster
3. Château du Hohlandsbourg
4. Eguisheim

1. Neuf-Brisach

Sortim des del nostre allotjament de Colmar en direcció a la frontera alemanya i concretament en direcció al poble de Neuf-Brisach, el qual es troba a 15,7 kilòmetres al sud-est de Colmar. El poble en si, es troba una mica allunyat de les principals rutes turístiques per Alsàcia, però com pots suposar, per nosaltres val la pena que t’hi apropis si disposes de temps de sobres. I és que aquesta petita ciutat fortificada no és Patrimoni de la UNESCO per casualitat. Fou construïda per ordre de Lluis XVI a finals del segle XVII i és un dels llocs més curiosos d’Alsàcia. Per endevinar perquè només tens que veure com estan distribuïts els seus carrers formant un octàgon.

Poble de Neuf-Brisach

A part del poble en si, a nosaltres ens interessa la seva visita, perquè en ell s’hi troba un museu força interessant. Es tracta del Museu Mausa Vauban d’Art Urbà i Art del Carrer. En un lloc declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco: el Mausa Vauban és un Museu viu d’Art Urbà i Art de Carrer de quasi 1.200m², obert des del 7 de juliol de 2018 en forma progressiva en les muralles de la UNESCO de la històrica fortalesa de Neuf-Brisach construïda per Vauban entre 1698 i 1704. Des de llavors, artistes urbans de renom internacional pinten les parets enfront als visitants.

Museu Mausa Vauban
Museu Mausa Vauban

Els horaris d’obertura son de dimarts a diumenge de 11:00 a 19:00 hores, excepte el dimecres, que obre de 14:00 a 19:00 hores. El museu tanca pel gener per vacances anuals. El preu de l’entrada és de 10€ pels adults i 8€ pels nens, i amb l’abonament Pass’Alsace l’entrada és gratuïta. Adjunto la seva pàgina webper a més informació.

2. Munster

Visitat l’impressionant museu ubicat en les muralles del poblat-fortificació de Neuf-Brisach, ens dirigim al poble de Munster, a 19,9 kilòmetres a l’oest de Colmar. Ubicada en ple cor d’Alsàcia, la vil·la de Munster es troba en un entorn privilegiat envoltada d’un preciós paisatge.

Munster

Hi ha un fotimer de coses que fer en els voltants de Munster, però no et pots perdre la visita a les ruïnes de l’antiga abadia de Sant Gregori, el centre del poble, i les seves dues esglésies. La localitat de Munster és un dels llocs més famosos que veure a Alsàcia per el formatge que porta el seu mateix nom. Aquest fet, atrau cada any a turistes i locals. En el mateix poble, pots visitar com hem dit, les ruïnes de l’abadia de Sant Gregori, l’Església de Saint-Léger, la Plaça del Mercat i varis parcs. I, un dels seus grans atractius és la vall de Hautes-Vosges, on es troba. Si t’agrada la naturalesa, hi ha molt bons camins per la vall.

Poble de Munster

3. Château du Hohlandsbourg

Després de passejar per Munster i veure els seus atractius, ens dirigim al municipi de Wintzenheim, on es troba el Château du Hohlandsbourg. Si estàs buscant un castell per visitar bastant més a prop de Colmar que el de Haut-Koenigsbourg, aquí tens una molt bona opció. El castell de Hohlandsbourg es troba a dalt d’un turó per lo què des de dalt s’obtenen unes vistes brutals de Colmar i els entorns. El què més crida l’atenció en la visita a aquest castell és que encara avui es conserva intacta la seva muralla, que es pot recórrer per complet gaudint de les vistes a 360º.

Château du Hohlandsbourg

Es pot comparar aquest castell amb el seu veí del nord (Haut-Koenigsbourg)? Clarament, no, però és una visita interessant si estàs per la zona, tens temps de sobres i no t’importa pels 10€ per persona que costa l’entrada.

Château du Hohlandsbourg

Els horaris d’obertura son de 10:00 a 19:00 hores tots els dies en els mesos estivals, i el preu de l’entrada és de 10€ pels adults i 8€ pels nens. Amb l’abonament del Pass’Alsace l’entrada és gratuïta. Adjunto aquí la seva pàgina web per obtenir més informació.

4. Eguisheim

I visitat el castell ens acostem a Eguisheim, considerat per molts com el poble preferit d’Alsàcia. Es troba a 12,5km del sud-est de Colmar. Diuen que aquest fou el llogaret en el que es varen inspirar per l’univers de la pel·lícula de Disney “La Bella i la Bestia”. No sabem quant hi ha de real en això, però lo què sí és veritat és que Eguisheim és un poble senzillament preciós i amb un encant especial. No sabria dir-te si son les seves cases de fusta, les seves façanes de colors, les flors dels seus ampits o el seu terra empedrat, però Eguisheim és especialment bonic.

Eguisheim

Així que sí o sí tens que visitar Eguisheim en el teu viatge a Alsàcia. A més a Eguisheim es troba Le Pigeonnier, la casa més fotografiada d’Alsàcia i més mostrada en Instagram. En la teva visita tampoc et pots perdre l’Eglise Saints-Pierre-et-Paul d’Eguisheim i Les Trois Châteaux d’Eguisheim.

Eguisheim

Declarat el poble més bonic de França en el 2.013, aquest poble sorprèn per la distribució dels carrers en forma de cercles concèntrics que formen el casc antic a més de per les cases entramades de colors, que es presenten adornades amb flors, envoltades de carrers adoquinats i botigues artesanals, que l’han convertit en un dels llocs més visitats del país. Et dóna la sensació de que ja has passat per aquest lloc ja que, en tot moment, vas donant voltes.

Eguisheim Tourist Map

Com hem dit, el lloc més famós és el Pigeonnier, perquè és un xamfrà amb cases de fusta de colors molt fotogènic. També, t’aconsello visitar el Château Saint-Léon. A l’igual que en molts pobles d’Alsàcia, a Eguisheim has de deixar el cotxe en el pàrking abans d’arribar al poble. Els últims metres els faràs caminant i t’endinsaràs en una vil·la medieval molt ben conservada. Com a aparcaments gratuïts tens els del Parking Tuilerie (Rue de Malsbach) i Parkings du Millénaire Sud et Nord (Rue des Merles et Rue des Oiseaux). En canvi, aparcaments de pagament tens el Parking Mairie (Grand Rue).

Eguisheim

Adjuntem un mapa de google maps amb el recorregut realitzat en el dia d’avui i el marcatge dels principals imprescindibles a veure en aquest dia (hem recorregut 86,40 kilòmetres en 2 hores i 4 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *