Categories
DOLOMITES

Dia 1: Trento + Lago de Molveno + Lago di Tovel. Nit a Trento

Un cop hem aterrat a l’aeroport Internacional de Venècia Marco Polo i recollit el nostre cotxe de lloguer, començarem la nostra ruta pels Dolomites en 16 dies, dirigint-nos a la ciutat de Trento, el qual es troba a 172 kilòmetres al nord-oest de l’aeroport (trigarem un xic més de dues hores). Adjunto el mapa de google maps amb aquest desplaçament:

Durant el nostre primer dia de ruta, visitarem en mitja jornada (tot el matí) el Centre Històric de la ciutat de Trento. Com veurem el centre històric gira al voltant de la Piazza del Duomo, amb nombrosos palaus, castells i esglésies, així com els seus museus i els seus vestigis romans. Al migdia ens acostarem al Lago de Molveno, que és un dels llacs més bonics i nets del país. Després de visitar la població de Molveno a la riba del seu llac, ens acostarem al Lago di Tovel. Som en plena àrea dels Dolomites de Brenta. Diuen que la seva joia és aquest Lago di Tovel. Ho comprovarem. Té unes aigües transparents i un entorn de conte. Tornarem a Trento per passar la nit al nostre allotjament.
Índex:
1. Trento
2. Lago de Molveno
3. Lago di Tovel

1. Trento

La nostra intenció d’haver començat la nostra ruta pels Dolomites des de la ciutat de Trento, rau en que volíem començar per una zona dels Dolomites que no fos la típica estampa de naturalesa en estat pur. Aquest territori pertany al Parc Natural Adamello Brenta, que durant un dia i mig explorarem per començar a iniciar-nos en la nostra ruta de les grans zones ubicades en els grans grups dolomítics ubicats un xic més al nord.

Piazza del Duomo, Trento

Trento té un dels millors conjunts renaixentistes del nord d’Itàlia, i està situada a unes dues hores del poble en què acabarem la nostra ruta circular, el poble d’Alleghe. La capital del Trentino Alto Adigio ofereix un centre històric perfectament conservat que gira al voltant de la Piazza del Duomo amb nombrosos palaus, castells i esglésies que visitar, com el Palazzo Cazuffi, el Palazzo Pretorio, la Catedral de San Vigilio i el Castell del Buonconsiglio.

Piazza del Duomo, Trento

Encara que realment estem fora de l’àrea muntanyosa dels Dolomites, val moltíssim la pena començar la nostra ruta des d’aquesta ciutat capital de la regió Trentino – Alto Adigio. Amb una ubicació privilegiada en el cor dels Alps italians i molt pròxima al Lago di Garda, la ciutat de Trento ofereix un mix de història, naturalesa i patrimoni irresistible.

Castello del Buonconsiglio, Trento

I com hem dit, és difícil no enamorar-se dels seus carrers medievals plens d’edificis històrics, de la magnífica Piazza del Duomo, la Catedral de San Vigilio i el Castello del Buonconsiglio a més dels seus museus i els seus vestigis romans. Una visita obligada que et sorprendrà gratament.

Palazzo Cazuffi, Piaza del Duomo, Trento

2. Lago de Molveno

Durant el matí hem passejat pels carrers del casc històric de Trento, sense intenció d’entrar a cap atracció o museu, només hem volgut obtindre unes pinzellades de la seva cultura i art caminant pels seus carrers més importants. Al migdia, anem a buscar el cotxe i ens desplacem fins al Lago de Molveno, a uns 50 minuts entrant de ple en el Parco Naturale Adamello Brenta.

Lago de Molveno

Diuen del Lago de Molveno que és el llac més bell i net d’Itàlia! Com a carta de presentació, aquest guardó concedit al Lago de Molveno en el 2019 és bastant convincent, però els seus al·licients van més enllà. Destil·la bellesa a cabassos en el seu passeig enjardinat junt al llac, en el riu esgraonat que baixa pel centre urbà del propi poble de Molveno i en l’ambient serè que l’envolta.

Lago de Molveno
Lago de Molveno

Es tracta d’una destinació amb molt d’allotjament disponible i perfecte per a desconnectar del bullici d’altres llocs amb major popularitat, sense perdre gens ni mica la bellesa dels Dolomites. Aquí en tenim el primer tast.

Molveno, a la riba del mateix llac

3. Lago di Tovel

A mesura que avança la tarda, ens n’adonem que aquests primers paisatges dolomítics que tenim davant ens enganxen i ens paral·litzen d’alguna manera que ens evita de continuar amb la ruta prevista. És moment d’anar a visitar un últim llac, el Lago di Tovel, ubicat a un xic més d’1 hora al nord del Lago de Molveno. El tram final de la carretera per arribar-hi, corresponent a la SP14, és força espectacular, i molt estreta… Lo millor son els últims 10 kilòmetres des de la població de Tuenno.

Lago di Tovel

Estem en plena àrea dels Dolomites de Brenta, una zona bastant desconeguda per el turisme internacional i igual d’espectacular. La seva joia més valuosa és el Lago di Tovel, amb les seves aigües transparents i un entorn de conte.

Perspectiva al·lucinant del Lago di Tovel

Després d’estacionar en el pàrking habilitat, toca recórrer el sender que envolta el llac d’uns 4 kilòmetres d’extensió. El paisatge és al·lucinant. Als colors intensos del llac tenim que sumar-hi un magnífic paratge envoltat de muntanyes i boscos, bellíssims reflexes a l’aigua, brillants platges lacustres i una atmòsfera plena de màgia.

Lago di Tovel

La carretera d’accés i els aparcaments son de pagament entre les 9:00 i les 17:00 hores. També disposa de servei d’autobús i un parell de restaurants en el perímetre del propi llac. Realment, aquest llac és una autèntica joia de la naturalesa. Està ubicat en un gran emplaçament i el viatge fins aquí val moltíssim la pena. Si no disposeu de temps i heu d’escollir entre el llac anterior visitat (Lago di Molveno) i aquest Lago di Tovel, no hi ha color: quedeu-vos amb aquest!

Lago di Tovel, un dels “highlights” dels Dolomites de Brenta

Només ens quedarà recórrer uns 50 kilòmetres cap al sud (una hora de cotxe) fins arribar al nostre aparcament del centre històric de Trento, i d’allí, al nostre allotjament. Per ser el primer dia, ja n’hem tingut prou.

Adjunto un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, sortint des del nostre allotjament de Trento i acabant amb el mateix allotjament a punt pel dia següent, i amb els principals atractius del mateix (després de 141,00km i de 2 hores i 52 minuts de ruta):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *