Categories
DOLOMITES

Dia 2: Val Genova + Tesero. Nit al Lago di Carezza

En aquest segon dia sencer del nostre viatge, ens endinsarem més si és possible al Parco Naturale Adamello Brenta, amb la visita a la Val Genova, un territori amb cascades, muntanyes, glaciars, boscos, rius i fins i tot óssos… Al migdia continuarem la nostra ruta cap al nord, sortint d’aquest meravellós Parc Natural i anant en direcció al poble de Tesero, el qual té un centre històric amb força desnivell però molt bonic. Seguirem la ruta i acabarem el dia d’avui anant a buscar el nostre allotjament al Lago di Carezza, un dels llacs més bonics i fotogènics dels Dolomites. L’endemà hi farem una bona visita. Avui ha sigut un dels pocs dies de ruta de les vacances.
Índex:
1. Val Genova
2. Tesero

1. Val Genova

Tornarem a conduïr cap al cor d’aquest territori de naturalesa salvatge en estat pur. Aquest cop per a visitar Val Genova, a 68 kilòmetres de Trento. Com hem dit, aquest territori pertanyent al Parc Natural Adamello Brenta condensa cascades, muntanyes, glaciars, boscos, rius, patrimoni i fins i tot óssos en llibertat, tot junt en un dels paratges més sorprenents que veure als Dolomites.

Mapa de la Val di Genova, amb la ubicació dels atractius i aparcaments

Durant la temporada alta, pots accedir-hi en cotxe fins al final de la Val di Genova només si ho fas abans de les 10:00 o a partir de les 17:30 hores. Dins d’aquest rang horari tindràs que deixar el cotxe en altres aparcaments intermitjos (tots ells de pagament). Aparquis on aparquis, un servei d’autobusos et permetrà moure’t entre els diferents punts del recorregut.

Val di Genova

Lo millor és que tens moltes opcions, pots anar-hi en cotxe, fer varies parades pel camí (no et perdis les cascades de Nardis) i gaudir de l’entorn sense esforç, i també pots fer rutes de senderisme. Sigui com sigui, aquesta zona és una passada, per moments sembla que t’has teletransportat a Canadà o Alaska.

Cascada Nardis, Val di Genova

Nosaltres no ens vam plantejar fer cap ruta de senderisme, ja que únicament disposàvem d’un matí, i voliem veure els principals atractius de la vall. L’entrada de la vall és el poblet de Carisolo, i allí ens van fer deixar el cotxe. Hi ha un servei de busos molt eficient, que ens va portant per la vall i s’atura moltíssim a cada aparcament i a cada atracció. No vam parar fins arribar a l’altra punta de la vall, a la seva capçalera, al kilòmetre 17 de la vall, a Malga Bedole. Les vistes de la glacera i la vall que es tenen des d’aquí son més que impactants i sorprenents.

Malga Bedole, Val di Genova

Adjunto la informació de la Val Genova, on hi ha la informació dels aparcaments i autobusos, així com horaris i preus.

Val di Genova

2. Tesero

La nostra ruta continua cap al nord, en direcció al Lago di Carezza, una de les atraccions Top d’aquest viatge. Pel camí, ens aturarem i visitarem el poble de Tesero, a 130 kilòmetres de la Val di Genova (a unes dues hores i mitja en cotxe).

Tesero

Estem en la búsqueda de pobles bonics que veure en els Dolomites, que veureu que n’hi ha forces, i un dels que no poden faltar a la llista és Tesero. Amb 2.700 habitants, aquest s’ubica en la regió de Trentino Alto-Adigio, la part occidental dels Dolomites.

Chiesa di Sant’Eliseo, Tesero

Emmarcat en el verd i a les ribes del riu Stava, el seu empinat centre històric és diví: carrers empedrats, passatges i escales, places amb boniques fonts, casetes de colors,… Té cases senyorials pintades en tonalitats pastel com la Casa Jellici.

Casa típica a Tesero
Tesero

I continuem la nostra “road-trip”, ara només ens queden uns 33 kilòmetres fins al Lago di Carezza (que es fan en uns 46 minuts). De fet, no anem directament al llac, sinó al nostre allotjament prop del llac, que es diu “Hotel Sport Passo Carezza”, i està ubicat a 5 minuts del llac, passada la població mateixa de Carezza.

Adjunto un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, sortint des del nostre allotjament de Trento i acabant a l’allotjament prop del Lago di Carezza, a punt pel dia següent, i amb els principals atractius del mateix (després de 251,00km i de 5 hores i 16 minuts de ruta):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *