Categories
TIROL AUSTRÍAC

4. Wilde Wasser Weg

L’aigua és vida pura! Constantment en moviment, poderosa, creativa i energitzant, ha atret a la gent sota el seu encanteri durant segles. És particularment captivador rastrejar la formació d’un rierol embravit en la vall de Stubai fins als seus orígens i seguir els seus passos.

En el WildeWasserWeg en la vall d’Stubai, amb els seus paisatges alpins únics, aquest esdeveniment natural es pot experimentar d’una manera fantàstica en tres etapes. Des de camps de glaceres que rellisquen sota el sol, sobre llacs de muntanya de color blau turquesa, varies fonts més petites que s’ajunten per formar cascades rugents, fins a petites planures al·luvials i terres al·luvials, pots meravellar-te amb totes les diferents manifestacions de l’element humit en WildeWasserWeg.

Etapa 1: WildeWasserArena – Ruetz Katarakt – Tschangelair Alm – Grawa Wasserfall/Grawa Alm

El camí comença en WildewasserArena en la pedrera de Ranalt a la riba del Ruetz i condueix a través de l’espectacular cascada de Ruetz fins al Tschangelair Alm:

Un camí curt d’accés condueix allí des de la carretera principal en l’àrea entre Ranalt i Tschangelair Alm.

De Ruetz Katarakt fins a Tschalgelair Alm:

L’espectacle de l’aigua per les Ruetz Katarakt és impactant i hipnotitzant:

Vam anar fins al Klaus Äuele Kids Park, un parc d’oci ideal per la canalla i amb molts jocs amb l’aigua, entre d’altres atraccions:

Hi ha nombroses places d’aparcament directament en la carretera principal (senyalització: WildeWasserWeg) i una parada de bus (Nürnberger Hütte).

En el Wilde Wasser Arena podràs conèixer la importància de l’aigua per a la vall d’Stubai. De Tschalgelair Alm a Grawa Wasserfall:

Nombrosos llocs per quedar-se també ens conviden a establir-nos en aquest lloc especial i deixar que la naturalesa faci el seu efecte en nosaltres per primera vegada.

El temps de caminada és 1 hora i mitja, amb un desnivell de 120m.

Etapa 2: Grawa Wasserfall – Sulzenau Alm – Sulzenauhütte

La segona etapa de WildeWasserWeg condueix directament a la plataforma d’observació en la cascada Grawa sobre l’antic Almsteig: directe, empinat, senzill.

Impressionant la plataforma d’observació. Tens la cascada a sobre:

El vapor d’aigua ens cau al damunt:

Peus segurs, bona condició física, i sobre tot, per la humitat del terra, aquí es requereix un bon calçat.

Al llarg de l’ascens, la cascada Grawa es pot experimentar de prop en altres dos punts de vista: un al nivell d’una turbulenta conca amortidora, el segon directament sobre la vora exposada.

Arribem a la segona plataforma d’observació de la cascada Grawa Wasserfall:

Aquí es poden admirar les forces de l’aigua i es pot sentir en la pell la tremolor de la cascada i la seva rosada:

Segona plataforma d’observació de la cascada Grawa Wasserfall:

Les vistes des de dalt son espectaculars. Es veu molt petita la plataforma d’observació:

No ens cansaríem mai d’estar en un lloc així:

Finalment, fem un pensament i en 5 minuts baixem:

Després d’una mica més d’una hora de caminada, s’arriba a Sulzenegg (1800m) des d’on es travessa quasi pla a través de l’enorme conca conformada i dominada per 3 cascades i meandres ricament ramificats, amb vistes a la glacera a Sulzenaalm.

El temps de caminada és 2 hores i mitja, amb un desnivell de 660m. Nosaltres només vam fer el tram de la cascada Grawa Wasserfall, arribant a la seva cima superior.

Etapa 3: Sulzenau Hütte – Sulzenauferner (Gletscher)

En la tercera i última etapa de WildeWasserWeg, el paisatge muntanyós des de Sulzenauhütte fins al peu de Sulzenauferner té la forma d’un sender natural traçat per la naturalesa glaciar. Les diferents aparences del paisatge glaciar rara vegada es poden meravellar de manera tant impressionant des de una distància tant curta: amb vistes a les altes torres escarpades de la pedrera del glaciar Sulzenauferner i el Zuckerhütl, es poden caminar a través del paisatge. Passant grans llacs de morrena, llacs de muntanya de color blau turquesa com el “Blauen Lacke” o sobre superfícies glaciars llises i acolorides, els excursionistes arriben a un llac glaciar a sota del Peiljoch. Aquí és a on finalment s’arriba al punt on el WildeWasserWeg colpeja la superfície per primera vegada, iniciant així el seu viatge cap a la vall i els excursionistes de WildeWasserWeg finalitzant el seu recorregut.

El temps de caminada és 1 hora i mitja, amb un desnivell de 400m. Nosaltres no hi vam arribar, però segur que val la pena. Hi has d’anar molt ben equipat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *