Categories
OCCITÀNIA

1. Foix

Foix és una petita ciutat de 9.706 habitants, capital del Departament de l’Ariège. Podem dir que hi ha dos coses imprescindibles a veure a Foix, una és el castell medieval i l’altra és el casc històric de la vil.la. Nosaltres vam optar per veure’n ambdues.

Chateau de Foix

Des de l’alçada del seu pic rocós, el castell medieval de Foix domina les teulades del casc antic i la confluència del riu Ariège i de l’Arget, i conserva del seu passat d’inexpugnable plaça forta, les seves tres torres de matacà i les seves altes muralles.

Chateau de Foix
Chateau de Foix

Aquesta imponent fortalesa dels Comptes de Foix alberga actualment el museu departamental de l’Ariège, un espai que evoca la història del castell i del comptat de Foix per mitjà d’exposicions temàtiques i col·leccions medievals que reuneixen objectes de la vida quotidiana, armes i armadures. Des de l’alçada de la seva torre rodona, es pot gaudir d’un magnífic panorama de la ciutat, la vall de l’Ariège i les muntanyes dels entorns.

Chateau de Foix
Chateau de Foix

L’horari d’estiu és de 10h a 19h, i el preu és de 11,50€ pels adults i 8,00€ pels nens de 5 a 17 anys.

Casc Històric de Foix

Més avall, en el casc antic de Foix, aquest convida al passeig, amb els seus carrerons comercials i les seves belles places amb terrasses de cafès. Durant el recorregut, no podrem deixar de contemplar l’església abacial de Saint Volusien i els seus magnífics cadirats esculpits del segle XVII, així com el mercat de cereals d’estil Baltard.

Carrers de Foix
Carrers de Foix
Carrers de Foix
Carrers de Foix
Carrers de Foix

En el mes d’agost, en el Teatre de Verdure de Foix, es celebra un espectacle històric de llum i so. L’obra es diu “Foix Terre d’Histoire”. Està força treballada l’obra, ja que hi surten un total de 200 persones, entre actors i figurants. El primer cap de setmana de setembre, la ciutat està de festa: revetlla, balls, processó de torxes i concerts. L’animació està garantida!

Espectacle de llum i so
Espectacle de llum i so
Espectacle de llum i so
Durant els dies que vam estar a la regió de Foix (visitant el departament de l’Ariège), ens vam allotjar en un apartament o millor dit, en una casa aïllada, als afores de Foix, en el poble de Ferreries-sur-Ariège, en el carrer Chemin de Sutra. La casa és de planta baixa (cuina-menjador-estar) i dos plantes pis (habitacions i bany), per a 4 persones, i en molt bon estat i correctament equipada. La recomanem. Ens hi vàrem estar un total de 4 dies i 4 nits.
Casa-apartament a Ferreries-sur-Ariège

Adjuntem el material gràfic que vàrem fer servir per descobrir la ciutat de Foix, amb la ruta marcada del centre històric:

https://drive.google.com/file/d/1VOfJUZWcKaDhnh5W2t8f8JSeBS1UclnO/view

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *