Categories
OCCITÀNIA

2. Grotte de Niaux

La cova de Niaux és una cova única. La visita permet admirar, com en cap altre lloc, les autèntiques pintures dels nostres avantpassats, que es concentren en el Salon Noir. Es tracta de magnífiques pintures d’animals associats amb signes enigmàtics que et transporten a temps llunyans en una aventura sagrada.

L’entrada a la gruta està marcada per una atrevida creació contemporània, que marca la permanència artística de la Prehistòria de la Humanitat fins als nostres dies. Al 1994 es va col·locar un edifici de recepció completament nou ubicat dins i fora del porxo de la cova. La seva arquitectura sorprèn, qüestiona i convida al visitant a oblidar el seu món i preparar-se per a un viatge als orígens de l’art.

Accés a la gruta de Niaux
Accés a la gruta de Niaux

La cova de Niaux s’estén al llarg de dos kilòmetres d’àmplies galeries, voltes baixes i llacs subterranis. Prop d’un centenar de representacions d’animals i varis centenars de cartells es trobaren en les parets i en el terra. Amb una duració aproximada de 1h 45min, la visita comença amb un passeig de 800 metres per una àmplia galeria.

Salon Noir de la gruta de Niaux

Els preus son de 14,00€ pels adults, 10,00€ pels nens fins als 17 anys, i hi ha un pass familiar que val 42,00€ (inclou dos adults i dos nens). S’ha de reservar per entrar a la cova, o per telèfon o per la web, i llavors t’assignen un horari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *