Categories
OCCITÀNIA

9. Riu subterrani de Labouiche

A 10 minuts amb cotxe de Foix (uns 6,9km) per la carretera comarcal D1, arribem a l’emplaçament per entrar a visitar el riu subterrani de Labouiche, que està obert al públic des de l’any 1938.

La visita correspon a embarcar-nos a 60 metres sota terra. El recorregut, que té una longitud de 1500 metres, ens sorprendrà per la seva varietat de paisatges i riqueses geològiques. Grans o petits, apassionats del món subterrani o en busca d’una experiència única, tot el món passarà una bona estona. Al llarg del passeig, el guia abordarà diversos temes, entre els quals estan la geologia i les exploracions, i li farà descobrir concrecions amb noms evocatius com la Bruixa i l’Unicorn.

A la tornada, podrem fer una petita parada en la botiga, que ofereix una àmplia varietat de minerals i souvenirs, i també podrem fer una parada en el bar restaurant per recuperar forces.

Riu subterrani de Labouiche
Riu subterrani de Labouiche

Es tracta d’una visita completa de 75 minuts. Es recomanen sabates tancades i una peça de roba adequada amb la temperatura del lloc (a 13ºC). Hi ha aproximadament 200 graons durant la visita. La visita es porta a terme amb un guia que va amb un grup d’unes 12 persones.

Els horaris d’obertura pels mesos d’estiu son de les 9:30h fins a les 17h (jornada contínua). Els preus son de 12,80€ pels adults i 10,80€ pels nens. Els grups de més de 20 persones han de fer una reserva prèvia. La visita creiem que és un imprescindible, o sigui que val la pena, però és una mica cara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *