Categories
OCCITÀNIA

23. Roquefort-sur-Soulzon

El motiu de la visita a Roquefort-sur-soulzon no és un altre que conèixer la fàbrica d’on es fan els formatges Roquefort. Vam comprovar que hi ha més d’1 empresa que els explota, per tant, en vam escollir una que fes visita i degustació, i hi vam anar. Es tracta de l’empresa Roquefort-Société.

En el sud-oest de França, al sud del massís central, s’amaguen multitud de llocs excepcionals, entre ells, les coves de Roquefort. Allí, la naturalesa ha donat forma a unes coves naturals en les que, des de fa segles, homes i dones elaboren aquest formatge fet a base de la llet de les ovelles que s’alimenten a l’altiplà de Les Causses, el Roquefort fou reconegut com la primera denominació d’origen de formatge francès en el 1925.

Avui en dia, les Coves Société reben cada any a més de 100.000 visitants, al mateix temps que es manté l’activitat.

Coves Roquefort Société

Des de la creació de la marca Société en 1863, la innovació i el saber fer dels seus treballadors han estat la pedra angular del negoci, convertint a l’empresa en un referent en la transformació de la llet d’ovella. En el 2013, Societé va celebrar el seu 150è aniversari, mentre que la segona marca Société Crème, una versió més cremosa i delicada d’aquest formatge, va complir els 50 anys en el 2011.

Coves Roquefort Société
Coves Roquefort Société

S’ha de reservar visita amb antelació, i llavors et diran l’hora de la mateixa. Totes les visites son guiades, i duren aproximadament 1 hora. S’ha de portar roba d’abric perquè a les coves la temperatura és de 10ºC. Els preus per entrar son de 7,00€ pels adults, i de 4,00€ pels nens.

Vàrem fer la visita en el dia de desplaçament del canvi de regió: el dia que passàvem d’Albi a Carcassonna, juntament amb la visita al Viaducte de Millau i al poble de La Couvertoirade.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *