Categories
OCCITÀNIA

22. Belcastel

Construït fa 1.000 anys sobre una gegantina roca, el Castell de Belcastel fou originalment, en el segle IX, una Capella. Es mantingué de generació a generació el llegat de la Noblesa, els Cavallers i Bribons, convertint-se en una gran fortalesa. Avui en dia, el Chateau es manté com a residència privada, però també se li permet al públic fer recorreguts, per ésser Monument Nacional i magnífica galeria d’art. Trobaràs armadures medievals, un fossar d’aigua, exhibicions d’art i vistes panoràmiques. Mira de prop el treball de restauració, descobreix la història i la arquitectura, que és part de lo que fa la visita al Castell de Belcastel, una experiència meravellosa.

Belcastel

De la runa al poble més bonic

A principis del segle XX, només es podia accedir al poble de Belcastel per camins difícils. En aquell temps, encara es podien veure les restes encara formidables de la fortalesa, enfilada sobre una roca escarpada que dominava les cases pobres del poble. Al 1974, Fernand Pouillon, un dels arquitectes més prominents del seu temps, va comprar el castell en ruïnes i va emprendre sense demora la seva renovació. Gràcies a l’abnegació i bona voluntat activa de tots els seus col·laboradors i dels habitants del poble, el castell va recobrar el seu gloriós aspecte original. Aquesta iniciativa extraordinària va animar als habitants del poble a restaurar la resta del municipi, renovant les cases particulars i les institucions col·lectives.

Però, no es tracta d’un poble museu. Artistes contemporanis li han donat el seu crèdit, és el cas de Casimir Ferrer, autor d’un extraordinari Camí de Creu exposat en l’església, i tots els que participen en exposicions temporals. Gracies al conjunt de la seva població, Belcastel és avui, veritablement, un dels pobles més bonics de França.

Belcastel des del Pont Vieux
Belcastel des del Pont Vieux

Castell de Belcastel

És, indiscutiblement, un dels castells més bonics de l’Aveyron, que domina el poble. L’imponent edifici fundat en el segle XI està composat per una torrassa quadrada i torres angulars. Entrem al castell per un pont llevadís i podrem admirar el treball de restauració de l’arquitecte Fernand Pouillon. És a la vegada un monument històric i una galeria d’art que ens espera durant la nostra visita. Exposicions sobre l’univers de la il·lustració es poden veure durant tot l’any.

En horari d’estiu el castell-galeria d’art estan oberts de 10h a 13h i de 14h a 18h. Els preus de l’entrada son de 10,00€ pels adults i 5,00€ pels nens. Nosaltres, aquest cop no vam entrar al castell.

Promenade de l’Aveyron
Promenade de l’Aveyron

Museu de la forja

Tres nivells de sales d’exposicions presenten els oficis antics. Ferrers, fabricants d’esclops, pescadors,… Només son algunes de les tècniques artesanals antigues que podrem descobrir a l’antiga forja. Una visita lúdica, ideal per fer en família.

Obert de l’1 de juny al 31 d’agost. Els preus son de 2,50€ pels adults, i de 2,00€ pels nens. Ja que no vàrem entrar al castell, aquí sí que ho vam fer.

Museu de la forja
Museu de la forja

En aquest  poble no podem adjuntar la documentació gràfica perquè per fer la visita no n’hem disposat. El fulletó de la visita no conté el mapa de Belcastel amb tots els seus atractius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *