Categories
TIROL AUSTRÍAC

9. Innsbruck – Alpenzoo

Un dels imprescindibles de visitar d’Innsbruck, és el seu zoològic, l’Alpenzoo (el zoo dels Alps), on per arribar-hi vam agafar un funicular (el Hungerburgbahn), a l’estació cèntrica de Congress Station (a 400m de la Teuladeta d’Or), dissenyada per l’arquitecta Zaha Hadid:

El trajecte dura uns 10 minuts fins a la parada de l’Alpenzoo:

Des de l’Alpenzoo es tenen unes vistes espectaculars d’Innsbruck amb els seus entorns:

Fundat el 22 de setembre de 1962 per el zoòleg austríac Hans Psenner, l’Alpenzoo es feu famós per la reintroducció d’espècies en perill d’extinció com el trencalòs, la cabra alpina i l’ibis calb del nord en estat salvatge.

El zoològic és una associació sense ànims de lucre i la major part del seu finançament prové de les tarifes de l’entrada, però el zoològic rep fons addicionals de la ciutat d’Innsbruck i del Govern del Tirol.

L’Alpenzoo fou un dels llocs escollits per a representar a Àustria en el bitllet col·leccionable de zero euros. La imatge representa a tres dels animals estrella del zoo: el trencalòs, el linx i la cabra alpina.

El zoo té capacitat per a uns 2000 animals de 150 espècies: 20 mamífers (de les 80 espècies de mamífers en els Alps), 60 espècies d’aus, 11 espècies de rèptils i 6 espècies d’amfibis, a més de quasi totes les espècies de peixos presents en els Alps. L’Alpenzoo és l’únic zoològic del mon que exhibeix el “trepamurs”.

El preu per entrar a l’Alpenzoo és de 12,00€ pels adults, i l’horari d’estiu és de 9:00h a 18:00h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *