Categories
NAVARRA

3. Sare

Catalogat com un dels pobles més bonics de França, Sare es situa entre mar i muntanya, al peu del famós mont basc “La Rhune”. Sare és un poble d’uns 2.500 habitants, està rodejat de muntanyes (La Rhune té 905 metres), enclavat en la Navarra amb 32km de frontera comú, s’ubica a 14km del mar (Sant Joan de Luz). A través de la seva història (Guerres Carlistes i Mundials) i de les seves activitats passades (contraban), Sare sempre ha tingut relacions privilegiades amb les diferents províncies d’ambdós parts de la frontera.

La Place de Sare
Frontón de Sare

Tren de Larrún (La Rhune)

És la muntanya més alta de la zona, a la cima de la qual hi puja un tren cremallera, d’estil alpí. L’ascensió és bucòlica i en dies clars, la panoràmica que es divisa des del cim és espectacular: tota la costa des de les Landes fins a Biscaia, els Pirineus, etc…

Horaris: De 8:20 a 20:10h, 1 tren cada 40min. Preus: Adult 20€ / Nens 13€.

Tren cremallera de Larrún
Tren cremallera de Larrún
Vistes des del tren cremallera
Vistes de la pujada del tren cremallera

Etxola Parc Animalier

Parc amb animals autòctons i també exòtics. És un parc familiar privat creat en 1.999. No és un zoològic ni una granja, és un lloc on s’exhibeixen i es crien mascotes. El seu objectiu és fer que les persones descobreixin o redescobreixin alguna cosa diferent. En total son més de 250 animals i una vintena d’espècies.

Tarifa única: 5€. Horaris Juliol-Agost: 10-19h.

Etxola Parc Animalier
Etxola Parc Animalier
En el mateix municipi de Sare, es troben altres atraccions que també val la pena visitar:

Coves de Sare: Coves prehistòriques totalment diferents a les de Zugarramurdi: amb estalactites, estalagmites, un muntatge de llum i so. La visita ha d’ésser guiada sempre. El tema és la prehistòria, donat que en ella es van trobar restes prehistòriques.
Horaris: Tots els dies de 10-18h.Preus: Adult 9€ / Nens 5€.

Ortillopitz: el Museu del Caseriu Basc. Ortillopitz proposa travessar els segles per a comprendre millor la tradició basca. La casa basca és molt més que un bé o que una arquitectura, és una memòria, una història, … La porta s’obre, entra i sent: la frescor, els olors, l’atmosfera, el mobiliari, tot està aquí, la impressió de que anem a trobar-nos amb el armador a la volta de la porta.
Visita guiada a les 10:00h. Visites lliures de 11:00h a 17:00h. Dissabtes tancat. Visita lliure: 6€. Visita guiada: 10€.

Museu del Pastís Basc: Ingressa a un lloc molt especial: un museu artesanal vivent, on el pastisser i l’equip et guiaran a través d’una experiència gourmet única. A través de les històries del Xef durant la visita de descoberta, coneixereu tot sobre el pastís basc i els seus orígens. Durant els tallers pràctics, podrà dominar la seva recepta. T’esperen deliciosos pastissos fets per un equip de persones apassionades i altres descobriments.
La visita descoberta dura 45 minuts. Preus: 9€ adult / 7€ nens. Famílies amb 2 fills: 29€

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *