Categories
NAVARRA

5. Aritzakun – Gorramendi

Caminada a Aritzakun

Des del Puerto de Otsondo, surt la pista asfaltada que ens portarà en 6,6Km al Collado Inzulegui, punt d’inici de la nostra caminada fins al poble abandonat d’Aritzakun. Aritzakun és un dels pocs paradisos naturals que continuen quasi verges. Es tracta d’una vall perduda, que gràcies al seu difícil accés, ha mantingut durant segles la bellesa i la puresa de la naturalesa salvatge.

Ubicació dins la Vall
Característiques de la caminada
Caminada fins a Arizkun

Endinsar-nos a Aritzakun sense conèixer-lo pot ésser una aventura que pot resultar molt enriquidora per a alguns, per als que no ho consideren recomanable, es pot visitar a través d’un recorregut preparat per a això.

El poble abandonat d’Aritzakun

La Vall del Baztán va ésser pionera a l’hora de abalisar i crear varis PR (petits recorreguts), per al gaudi dels senderistes. Tots de gran bellesa, entre ells destaca el d’Aritzakun, un recorregut variat per paratges solitaris, verds i amb abundants regates, que no deixa indiferent a ningú. Es tracta d’una caminada circular de 13,8 kilòmetres i un desnivell de 600 metres. Durant el recorregut es pot gaudir de panoràmiques de la costa de Lapurdi, de les transparents aigües de la regata d’Aritzakun, coneixent l’escola, el frontó, el denominat Minetako zokoa, a més de varis monuments megalítics entre les collades de Eskozko i Antsestegi.

Vistes des del Gorramendi

Continuant amb la pista anterior uns 3 o 4 kilòmetres més, arribarem a un balcó panoràmic espectacular a prop del Gorramendi. És on es tenen les millors vistes de la Vall del Baztán. Ens hi hem estat una bona estona. Era com estar en el cel. No pots fer res, et paralitza…

El Valle del Baztán des del Gorramendi
Raça de cavall Pottoka, singular de Navarra
Valle del Baztán

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *