Categories
NAVARRA

16. Mirador del Baztán

El Mirador de Ziga o Mirador de Baztán disposa d’una balconada apuntant al gran buit en el què és molt normal fer les fotos de família o d’amics. Des de aquesta petita balconada es poden veure cap a l’oest els montes Legate i Alkurruntz, al nord-est les cimes de Gorramendi, Otanarte i Gorramakil, i cap a l’est Auza al fons i el monte Ezkaldo en un primer pla més proper.

En la depressió, o en el centre del vall, es veuen els pobles de Irurita, Lekaroz, Gartzain, Elizondo i Elbete, i els barris de Zigaurre (Ziga) i de Etxarri i Aitzano (Gartzain).

Però més que els pobles en sí, destaca el paisatge natural, amb els seus nombrosos caserius i bordes de bestiar disperses per les vessants i les muntanyes, espai de cultiu i prats, així com boscos de faigs, roures, i avellaners.

En les vores dels rius, els pollancres, verns, salzes i freixes son perfectament visibles des del Mirador de Baztan a Ziga. En definitiva, el viatger que arriba a Baztan ha de començar per el Mirador de Ziga com a aperitiu. Representa una àmplia i bonica vista del Valle de Baztán, que ve a reflectir el seu clima oceànic, amb contrastos topogràfics i el seu paisatge verd esquitxat per nombroses bordes i caserius.

Mirador del Valle del Baztán

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *