Categories
NAVARRA

23. Oyeregui – Parc Natural Señorío de Bertiz

La visita al Parc Natural Señorío de Bertiz la volíem fer en dues fases. Per una banda, anar-hi un dia a buscar informació sobre el parc i les seves rutes, i visitar els jardins Històrics-Artístics del Parc, i per altra banda, un segon dia tornar-hi i fer una ruta ja pel parc. Només vam poder-hi anar un dia, que va servir per visitar els Jardins Històrics-Artístics del Parc Natural Señorío de Bertiz. Els horaris dels jardins son de dimarts a divendres de 10:30 a 14h i de 15 a 18:30h. El preu per entrar és de 3,00€ per adult (els nens entren gratuïtament).

Ubicació dins Navarra

El Jardí de Bertiz, amb més de 100 anys d’antiguitat, és potser el major tresor del Parc Natural. Està conformat per un bell entramat de camins i senders sinuosos rodejat de grans arbres de molts diversos tipus, tanques vegetals, arbusts i massissos florals; existeix una nodrida representació d’espècies autòctones així com una gran quantitat de plantes exòtiques. Destaquen pel seu port o bé per la seva raresa els liquidàmbars, teixos, hibas, xiprers dels pantans, sequoies, cedres, llimoners, camèlies, azalees, hortènsies, bambús,…

A part de la seva riquesa botànica sobresurt per la qualitat dels seus entorns paisatgístics que creen peculiars ambients, aconseguits gràcies a l’existència de varis estanys, petits ponts, glorietes, i altres elements de gran bellesa com el mirador i la capella, joies de l’Art Nouveau, que donen en aquest conjunt una referència de bellesa exclusiva dels anys de canvi entre els segles XIX i el XX. Adjuntem el plànol dels jardins:

http://www.parquedebertiz.es/imgx_new/bertiz/Pdf/Mapa%20Guia%20JHA%20Vdef.pdf
Pèrgola i llac
Bosc de bambú verd
El Palacio de Bertiz, del segle XVII, amb una gran font circular del segle XIX
Diferents ambients utilitzant l’aigua i les pèrgoles de vegetació
Vista de la diferent flora dels jardins

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *