Categories
SUÏSSA

3. Interlaken: Schynige Platte + Swiss Flower & Panorama Trail + Botanical Alpine Garden + Caminada a Daube + Harder Kulm + Two Lakes Bridge

Avui visitarem l’àrea immediata a la mateixa ciutat d’Interlaken. Ahir vàrem veure el centre, i avui ho podrem referenciar amb els seus entorns que visitarem. Primer de tot farem una sortida als entorns d’Interlaken per tal de referenciar la mateixa ciutat amb les muntanyes, llacs i elements de la naturalesa que ens puguem trobar. Un cop tornem de la sortida, finalitzarem la jornada amb una pujada a un mirador directe d’Interlaken, especial, per veure capvespres i/o postes de sol.

La sortida que farem és a Schynige Platte, una sortida mítica, ja que el ferrocarril hi va fer el primer viatge en un 13 de Juny de 1893, i per tant, porta ara funcionant més de 125 anys entre les estacions de Wilderswil (prop d’Interlaken) i Schynige Platte.

Ens dirigirem, doncs, a l’estació de Wilderswil, que és d’on surt el tren cap a Schynige Platte. Per arribar a Wilderswill hi ha 3 maneres de fer-ho (a part d’anar-hi a peu), i totes son gratuïtes perquè estaran incloses en la tarja-abonament BORP:

  • Línia 105 del bus urbà: Surt de la parada d’”Interlaken West Bahnhof” cada mitja hora (a i 27 i a i 57 minuts de cada hora), amb una durada de trajecte de 9 minuts fins la parada de “Wilderswill Bahnhof”
  • Anar fins a l’estació de tren d’Interlaken Ost per agafar el tren de color blau i groc “Berner Oberland Bahn” en direcció a Wilderswill, que és la mateixa direcció que Lauterbrunnen i Grindelwald, per tant ens serviran ambdues direccions. Per arribar a Interlaken Ost podem agafar les línies de bus urbà nº21, 102 i 103 que surten de la parada de busos de “Interlaken West Bahnhof” i paren a “Interlaken Ost Bahnhof”. Com veieu, hi ha molt per escollir. Un cop arribats a l’estació de tren d’Interlaken Ost, hi ha 2 trens que surten cada mitja hora a les hores i 5 minuts i a i 35 minuts (deuen ésser 1 sol tren que més endavant els separen). El primer surt a les 6:05h del matí. L’arribada a Wilderswil es fa al cap de 5 minuts aproximadament.
  • La tercera opció és com la segona però en comptes d’anar a Interlaken Ost amb autobús, anar-hi amb un altre tren i realitzar un transbord cap al “Berner Oberland Bahn”. En aquest cas a Interlaken West agafarem un tren de la companyia “Schweizerische Bundesbahnen SBB” que ens durà en 5 minuts (sortint a les hores i 23min i a i 53min) a Interlaken Ost on farem el transbord (recordeu l’horari en l’apartat anterior, on sortien els trens cada mitja hora a i 5 i a i 35min).

De les 3 opcions, la que nosaltres varem fer servir més és la tercera, ja que només s’utilitza el mateix mitjà de transport (el tren). Arribats a Wilderswil, pujarem al nou tren cap a Schynige Platte que surt cada 45 minuts aproximadament.

Estació de tren de Wilderswil
Viatge a Schynige Platte

El viatge a Schynige Platte des de Wilderswil dura uns 52 minuts aprox. El bitllet de Wilderswil a Schynige Platte ens costaria anar i tornar en 2ª classe, uns 76,00chf, però amb la BORP ens surt gratuït.

Tots els que visiten Schynige Platte amb el tren de cremallera i pinyó senten que han retornat a la Belle-Epoque. L’únic ferrocarril nostàlgic d’aquest tipus a Suïssa cobreix el viatge de 7 kilòmetres en 52 minuts. Els bancs de fusta dels vagons i el material rodant del segle XIX recorden a temps passats i a l’esperit pioner en el Oberland Bernès.

Tren a Schynige Platte

A mesura que va pujant el tren, s’obren vistes espectaculars sobre els llacs Thun i Brienz, mentre que al sud, les cimes de l’Eiger, Mönch i Jungfrau donen forma al panorama en exquisida harmonia.

Excursió a Schynige Platte

Finalment arribem a Schynige Platte (cota 1.967m), però hem de saber que al fer senderisme aquí, no s’arriba gaire lluny. Cada pocs passos t’atures per admirar les estrelles o les campanes que floreixen en els prats. O pots aturar-te a admirar el panorama. Tot el món comença a alentir el ritme, com en el ferrocarril, o més tard també en el restaurant amb la seva impressionant vista.

Excursió a Schynige Platte
El primer que ens trobarem quan deixem enrere l’estació superior de tren, serà el “Swiss Flower & Panorama Trail”, la qual és una passejada de 20 minuts: El camí condueix directament des de l’estació de tren a través de prats i pastures al Schynige Platte Mountain Hotel. No trobarem un lloc en els Alps que es compari amb la varietat de flors que hi ha a Schynige Platte. Qui segueixi el camí es trobarà enmig de la rica flora alpina. El sender condueix al llarg de prats i pastures alpines, passant per flors conegudes i menys conegudes fins l’Hotel de muntanya de Schynige Platte. El què s’ha d’admirar canvia de més a més: al juny, safrans i gencianes anuncien el començament de la primavera a la muntanya. Al juliol, estrelles com la rosa alpina i l’edelweiss s’alineen en el camí. A l’agost, la catifa de flors arriba al seu pic de colors. No només hi ha que admirar la bellesa de la flora, sinó també el panorama muntanyós únic de l’Eiger, Mönch i Jungfrau.
Edelweiss a Schynige Platte

Seguidament ens trobarem el Jardí Botànic Alpí, el qual és obert cada dia de 8:30h a 17:45h i l’entrada és gratuïta. Es poden descobrir edelweiss, genciana i altres 730 plantes alpines en el seu entorn natural. L’excepcional jardí botànic mostra l’abundància de color i fragància de la flora suïssa.

Abans d’entrar, però, al jardí botànic, ens donen la benvinguda amb una rebuda tradicional.

Rebuda tradicional a Schynige Platte

I si ens ve de gust, farem una caminada circular fins a un dels millors miradors naturals de la zona: Daube, on es tenen impressionants vistes d’Interlaken i els llacs. La caminada té una durada de 50minuts.

Durant la caminada a Daube s’observa la vall de Lauterbrunnen
Un cop a Daube, vistes del llac Brienzersee al costat d’Interlaken
Vistes des de Daube: Interlaken i els dos llacs
Vistes des de Daube: les tres muntanyes, l’Eiger, el Mönch i la Jungfrau

També es podrien fer altres tipus de caminades circulars: una anomenada panoramaweg de durada 1h30min hauria estat també una bona opció.

Hi ha persones que afirmen que obtens la millor vista de l’Eiger, Mönch i Jungfrau en aquesta caminada. Inclús aquells que no hi estan d’acord, hauran d’admetre que quasi cap altre tour curt ofereix major varietat.

I al fons, vistes de les tres muntanyes mítiques

Adjuntem els plànols on es veuen marcades les fites explicades:

Llegenda:
2 – Panoramaweg
4 – Jardí Botànic
     Alpí
7 – Swiss Flower &
      Panorama Trail

Un cop recuperats i descansats de la caminada, no hi haurà res millor que pujar al millor mirador d’Interlaken, anomenat el “Harder Kulm”. Posarem rumb a Interlaken Ost (la estació inferior del funicular està a 6 minuts d’Interlaken Ost). La sortida del tren a Schynige Platte és aproximadament cada 45 minuts, i la durada del trajecte fins a Wilderswil és de 52 minuts. A Wilderswil haurem de fer canvi de tren fins a Interlaken Ost, però els terminis d’espera son curts, ja que el “Berner Oberland Bahn” passa cada mitja hora per Wilderswil.

El “Harder Kulm”, es tracta d’un funicular on l’estació inferior està a 500m (6 minuts) de l’estació de tren Interlaken Ost. El funicular Harderbahn fou inaugurat el 15 de maig de 1908, i et porta d’Interlaken a la muntanya local Harder Kulm en només deu minuts, a 1.322m sobre el nivell del mar.

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m26!1m12!1m3!1d1300.6855067974657!2d7.865939308235256!3d46.69024724478364!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m11!3e2!4m4!1s0x478fa339f3246d95%3A0x6e38fb575f1f0757!3m2!1d46.6901705!2d7.869036599999999!4m4!1s0x478fa4a01f064ffd%3A0x876fab98f687c472!3m2!1d46.6909705!2d7.865395899999999!5e1!3m2!1sca!2ses!4v1637940646411!5m2!1sca!2ses&w=600&h=450]
Estació del funicular Harderbahn a Interlaken

El bitllet a Harder Kulm anar i tornar ens costaria uns 40,00chf, però amb la BORP ens surt gratuït. El funicular surt d’Interlaken i Harden Kulm al mateix moment, cada mitja hora, a les hores i 10 minuts i a i 40 minuts. La 1ª sortida la fan a les 9:10h, i la última baixada es fa a les 21:40h.

Vistes des del funicular Harderbahn
Funicular Harderbahn
Vistes des de l’estació superior del funicular

El mirador “Two Lakes Bridge” és una plataforma que ofereix als visitants vistes inigualables de l’Eiger, Mönch i Jungfrau, així com el llac Thun i el llac Brienz. El mirador es troba a l’oest del restaurant Harder Kulm, a 1.322 metres sobre el nivell del mar.

Vistes de l’edifici i el mirador
Vistes de l’edifici i el mirador

La gran plataforma està sostinguda per una construcció d’acer. Els visitants poden mirar cap a les profunditats a través d’una àrea enreixada en el seu centre.

Mirador
Mirador
Vistes des del mirador, amb Interlaken, els dos llacs i les muntanyes dels Alps
Mirador “Two Lakes Bridge”

A part del mirador, també s’hi troba el pintoresc restaurant Harder Kulm Panorama que s’eleva per sobre d’Interlaken. Obliga a entrar-hi a través de la seva combinació d’excepcionals vistes, menjar deliciós i fàcil accés. A més del restaurant que ofereix capacitat per a més de 200 comensals, la moderna sala panoràmica “Jungfrau” ofereix espai addicional per a 130 convidats i és el lloc ideal per a funcions i celebracions que busquen el panorama únic de l’Eiger, Mönch i Jungfrau, així com els llacs de Thun i Brienz.

Restaurant Harder Kulm Panorama
Restaurant Harder Kulm Panorama

També hi ha un nou parc infantil al costat del restaurant, i tots els dies des de l’1 de maig al 31 d’octubre, de 18:30 a 20:30h hi ha espectacle de folklore en viu, el qual et porta en un viatge a través de les tradicions suïsses.

Nosaltres varem pujar abans d’aquesta hora a Harder Kulm, i ens varem perdre aquesta mostra de la tradició suïssa.

Finalment, per tornar des de l’estació inferior del Harder Kulm, fins a l’allotjament, podem agafar tant el tren com l’autobús:

  • Tren de Interlaken Ost a Interlaken West: Tren de la companyia “SBB”, cada 30 minuts, sortint d’Interlaken Ost a les hores en punt i a i 30 minuts de cada hora, amb una durada de trajecte de 4 minuts.
  • Línies d’autobús nº21, 102, 103 i 104: Surten com a molt cada mitja hora i la durada del trajecte varia en funció de la línia, però son uns 8-10 minuts.

També hi ha la opció de tornar passejant, per la qual tardaríem uns 19 minuts (recorrent 1,6 kilòmetres).

Harder Kulm

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *