Categories
PIRINEUS ARAGONESOS

1. BIESCAS: VIATGE A BIESCAS + BIESCAS + MIRADOR I ERMITA DE SANTA ELENA A BIESCAS

Sortirem de Manresa amb el nostre propi cotxe agafant l’Eix Transversal C-25 que ens durà cap a l’oest. Enllaçarem amb l’autovia A-2 que ens durà a les immediacions de Lleida i després amb l’autovia A-22 que ens durà fins a la seva finalització, convertint-se en carretera nacional N-240. Trencarem al nord per l’autovia A-23 que ens durà fins al Puente de Sabiñánigo on agafarem la carretera nacional N-330 i després la N-260. Des de la mateixa carretera trencarem a mà esquerra a Biescas i entrarem a la població per l’Avinguda del Manzano. Un cop a Biescas anirem a buscar el nostre allotjament, en el qual ens hi estarem 1 setmana. Per arribar a Biescas hem tardat unes 2 hores i 52 minuts aproximadament, i serem o faltarà poc, al migdia. Per tant, contem conèixer el poble de Biescas en el temps que tinguem del dia, i a última hora de la tarda proposarem realitzar una mini sortida per veure el Mirador i l’Ermita de Santa Elena als afores de Biescas.

La Terra de Biescas és un dels enclavaments estratègics més visitats de tot el Pirineu. A més, es troba dins de la Reserva de la Biosfera Ordesa-Viñamala, una de les primeres reserves declarades en Espanya per la Unesco, i una de les millors representacions d’ecosistemes del Pirineu.

La vil·la de Biescas està situada a les portes de l’espectacular vall de Tena. El bonic entorn que la rodeja i la seva variada oferta d’activitats esportives, l’han convertit en un animat centre d’oci i lloc d’estiueig.

Aquest bonic poble pirenaic està ubicat en una antiga vall glaciar i s’estén a ambdós costats del riu Gállego, sorgint així dos barris diferenciats: El Salvador i San Pedro, presidits per ambdues esglésies del mateix nom.

Com a espai museístic en la vil·la hi destaca el Museu de la Torraza, ubicat en una casa nobiliària del segle XVI.

Mapa del casc històric de Biescas

Un cop visitat el centre històric, agafarem el cotxe per anar a un aparcament habilitat al costat de la carretera A-136 (a 4,4 kilòmetres al nord). Des de l’aparcament, amb uns minsos 20 minuts arribarem al mirador i a l’ermita de Santa Elena. La ruta ens porta per una pista que va fent ziga-zagues, fins al desviament cap a la Hoz de Jaca per un PR. Abandonarem el PR i creuarem la barrera per seguir ascendint per la pista, des de la que ja divisarem el fort. En pocs minuts arribarem a la verda prada de Santa Elena, amb l’ermita i la font al fons.

Ermita de Santa Elena

També hi ha la possibilitat de fer la caminada des del mateix poble de Biescas, éssent el temps invertit en l’anada de 1 hora aproximadament.

Considerarem que pel dia d’avui, el primer de les nostres vacances, ja n’hi ha hagut suficient.

Adjuntem en un mapa de google maps el recorregut i les atraccions visitades en el dia d’avui, així com els kilòmetres i el temps invertit en la ruta (295 kilòmetres, en unes 3 hores i 10 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *