Categories
QUEBEC

6. Rimouski: Parc National du Bic

En el dia d’avui canviarem totalment d’àmbit i el primer que farem serà agafar un ferry que ens durà a l’altra riba del riu Sant Llorenç. Un cop allí, visitarem el Parc Nacional-du-Bic per intentar veure foques, perquè allí és habitual que n’hi hagin. Tant si ho aconseguim com si no, anirem a passar la nit en el proper poble de Rimouski.

Ferry a la riba est del Riu Sant Llorenç

El primer que farem en aquest dia serà acomiadar-nos de Tadoussac i els seus entorns, i conduir 39 kilòmetres cap al nord per anar a buscar un ferry a la població de Les Escoumins. Aquest ferry ens durà a l’altra riba del riu Sant Llorenç, concretament a la població de Trois-Pistoles.

El ferry s’ha de reservar telefònicament, ja que si no es fa, hi ha el perill de no poder embarcar, ja que hi ha molt poques sortides al dia. Durant els mesos de Juliol i Agost, el màxim nombre de sortides per dia és de únicament 3. I a nosaltres ens interessarà que sigui la sortida del matí, per tal d’aprofitar bé el dia.

Adjuntem l’enllaç del ferry: Schedule and fares | Traverse Trois-Pistoles / Les Escoumins (traversiercnb.ca)

Ferry Les Escoumins – Trois Pistoles

Els preus son de 54$ pel vehicle, 24,5$ pels adults i 15,75$ pels nens de 5 a 11 anys. En el nostre cas, on les dues nenes ja computen com dos adults, ens costarà el ferry un total de 152$.

Un cop arribats a Trois-Pistoles, ens dirigirem directament a l’accés al Parc Nacional du Bic, el qual per arribar-hi haurem de recórrer un total de 42,6km (uns 33 minuts amb cotxe).

El Parc National-du-Bic

El Parc National-du-Bic està situat en l’estuari marítim del riu Sant Llorenç. Els seus caps, badies, cales, illes i muntanyes han estat sempre el millor exponent del parc. L’ambient del parc és únic. Pensa en els sons i olors del mar i la carícia de la brisa marina, Imagina una posta de sol, reconeguda com una de les més belles del món. Les aus marines fan els seus nius allí. Plantes estrafolàries floreixen en caps rocosos. Les foques prenen el sol a prop de la riba. És bonic, tranquil i relaxant…

Es tracta d’un parc nacional que ofereix un entorn únic propici per el senderisme, bonics descobriments i postes de sol increïbles.

Parc National-du-Bic

Amb una superfície de 33,2km², conta amb una desena de badies i 25km de camins (11 senders per a tots els nivells). Els seus illots, les seves escarpades costes i la seva colònia de foques son les veritables característiques del parc. El preu per entrar és de 8,90$ pels adults (majors de 18 anys), i gratuït pels nens de 17 anys. El Parc està inclòs en la Tarja Anual de Parcs Nacionals de Québec. Més informació sobre el parc: Parc national du Bic – Parcs nationaux – Sépaq (sepaq.com)

Parc National-du-Bic

Accedirem al parc per la seva entrada oest i de seguida arribarem al seu Centre de Visitants més conegut. També pararem al Centre de Visitants per a conèixer de primera mà les possibles rutes de senderisme. I sobre tot les hores de les marees perquè aquestes influeixen en el programa del dia. De fet, varies caminades com la Île aux Amours, Tour Cap à l’Orignal i Grand-Tour son només accessibles durant la marea baixa. Per tant, per optimitzar la nostra decisió, ens basarem en les marees, o quasi.

A part de les possibles caminades que puguem realitzar, allí també hi haurà la possibilitat de contractar una sortida amb caiac de mar, que seria una de les formes més excel·lents de trobar-nos a les foques.

Caiac de mar

De fet, ja ho teníem planificat i reservat: una sortida amb caiac de mar des del Centre de Visitants del parc. El Parc Nacional de Bic ens ofereix la possibilitat de navegar en caiac de mar per el magnífic riu St-Lawrence i observar la fauna marina que allí habita. Una experiència memorable garantida!

Sortida amb caiac de mar pel Parc Nacional

Contractarem la sortida amb l’empresa “Aventures Archipel”, la qual té l’experiència suficient i contrastada d’oferir excursions guiades en caiac en el Parc Nacional de Bic. L’objectiu és fer-nos descobrir el Parc junt al mar. És un lloc tant majestuós com tranquil. Durant la sortida, que tindrà una durada de 2h i 15 minuts, tindrem l’oportunitat d’admirar el paisatge muntanyós en una atmosfera única: a vegades els rajos de sol il·luminen el riu, altres vegades és la boira que tot ho cobreix i li dona un aire misteriós a l’escenari.

Sortida amb caiac de mar pel Parc Nacional

Alternatives a la sortida amb caiac de mar

El senderisme és l’alternativa a la sortida amb caiac de mar. Una excursió de senderisme que podríem fer és anar fins a “Le Pic Champlain”. En total son 6km (anada i tornada) de senderisme de nivell mig que porta fins a un gran mirador. El mirador ofereix un magnífic panorama, en particular sobre Anse à Mercier, Anse à Capelans i el riu Sant Llorenç.

Caminada a Le Pic Champlain

Pic Champlain és el pic més alt del parc (346m). La pujada gradual no és molt difícil, i si és necessari, hi ha un servei de transport que et permet arribar al mirador des de l’estacionament (val uns 9,50$ anar i tornar, o 5,50$ l’anada, per un adult). No és possible pujar amb vehicle propi perquè no hi ha aparcament en la part superior.

Aquesta caminada també la podem fer després de l’excursió amb caiac de mar.

Caminada a La Pinede

Una altra caminada que es pot fer en el parc és “La Pinede” que també inclou a dos miradors. El primer ofereix una vista de Anse à Mouille Cul i el segon de Île aux Canards, Île Ronde i Anse à l’Orignal. Encara que la caminada de La Pinède és més curta (5,5km) que la caminada de Pic Champlain, presenta més dificultat. La pujada és més empinada però les vistes que ofereix també valen molt la pena.

Aquestes dues caminades ens permetran guanyar alçada i tenir unes vistes impressionants de tot el Parc du Bic.

Durant la tarda: Pointe aux Épinettes, Cap caribou, La Ruta del Nord i el Tour de Cap à l’Orignal

Per a un pícnic, ens hem de dirigir a Pointe aux Épinettes. Clarament no és l’únic lloc per anar de pícnic, però definitivament és el millor lloc, amb Cap Caribou, per observar… les foques!!! El Parc-du-Bic és la llar de més de 250 foques comunes. Visibles principalment a l’agost i setembre, tenen els seus hàbits en el parc: Cap Caribou en marea baixa i Pointe aux Épinettes en marea mitja i alta. Si t’hi fixes veuràs una bona colla de foques, ja sigui prenent el sol en les roques o refrescant-se amb un bany. Les foques comuns son l’emblema del parc. Es reprodueixen i muden aquí en el parc.

Admirant les foques

Després d’admirar les foques i quan la marea comenci a baixar, podem realitzar alguna de les caminades senzilles que hem explicat anteriorment. També hi ha alternatives, com per exemple, agafar el Chemin du Nord per caminar per el Tour du Cap à l’Orignal. Son 5,5km de recorregut accidentat, bona part dels quals es troben al peu d’un enorme penya-segat.

Chemin du Nord

Es tracta d’una caminada més difícil amb alguns paisatges d’”escalada” (grimpada) a través de les roques. No és fàcil, però en última instància és molt agradable i canvia amb respecte a altres caminades en el parc. Al final de Cap à l’Orignal està Anse à Mouille Cul. Des d’allí, és possible continuar pels penya-segats seguint Le Grand-Tour (8,7km) o tornar seguint Le Contrabandier (fàcil).

Caminada al Parc-National-du-Bic

En el capvespre (posta de sol): Raoul Roy Belvedere i Havre du Bic

Raoul-Roy Belvedere

Tant si hem fet dues activitats (caiac i senderisme), com si només n’hem pogut fer una (caiac o senderisme), al final del dia, arribarem fins al final del Parc du Bic. Més concretament en el Belvedere Raoul-Roy. Ubicat al principi o al final del camí “Les Murailles”, domina Saint-Fabien-Sur-Mer. Des d’aquest mirador, la vista del Parc du Bic i del riu Saint-Laurent és increïble. Especialment al capvespre, els colors canvien i la vista és encara més bonica. I a 300 metres del primer, hi ha un segon petit Belvedere Raoul-Roy: Doncs 15 o 20 minuts abans de que es pongui el sol, la vista és absolutament magnífica!

Le Havre du Bic

Finalment, un cop s’ha post el sol, ens dirigirem a Le Havre du Bic, per a descobrir els illlots del Parc du Bic il·luminats per els últims rajos de sol. Un espectacle molt bonic i una forma genial d’acabar amb aquest dia de visita al Parc du Bic.

Què més es pot fer en el Parc du Bic?
A més de senderisme i caiac de mar, també és possible practicar ciclisme (15km de ciclovies), geocatching o inclús surf de rem. A l’hivern, també hi ha moltes activitats: esquí de fons (8,2km de senders), raquetes de neu (35km de senders senyalitzats), motos de neu, senderisme en la neu (13,10km de senders), esquí nòrdic (28km de senders), fatbike o tobogan!
On admirar la posta de sol?
A Anse à Mercier, Baie-du-Ha, o el sector Havre-du-Bic. Tots ells orientats al sol, oferint així magnífics paisatges. Tanmateix, el nostre lloc preferit per admirar la posta de sol sobre el Parc du Bic és el segon mirador Raoul-Roy Belvedere. Esplèndid!

Ja només ens quedarà anar a dormir en el nostre allotjament, ubicat a la població de Rimouski, ubicat a 22,5km a l’est, seguint la carretera A20.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat i el temps (258km i 4h i 40min):

 

En el mapa de google maps anterior, hi ha una equivocació: no mostra el ferry que hem agafat durant el dia, que va de la població de Les Escoumins a la de Troix-Pistoles. Ens fa una volta circular més llarga que no hem fet, i per això hi ha molts més kilòmetres i temps destinat que els realment executats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *