Categories
QUEBEC

10. Carleton-su-Mer: Carleton-sur-Mer + Mirador del Mont Saint-Joseph

I continuem amb la nostra ruta per la península de Gaspé, aquest cop arribant fins al poble de Carleton-sur-mer, on ens acostarem a un mirador amb vistes espectaculars de l’entorn. La jornada fins a Carleton serà passant per un seguit de pobles amb encant, on si volem, ens hi podem anar parant. El recorregut és d’uns 200 kilòmetres (menys de 3 hores de cotxe).

Sortim de Percé encara una mica astorats per les experiències que vàrem tenir en el dia anterior. Avui farem bàsicament un recorregut de costa, pobles de pescadors i platges, per la carretera litoral panoràmica 132. De seguida, al cap de 10 kilòmetres, passarem pel poble de l’Ansé-a-Beaufils, el qual és famós per les seves vistes a la badia i a la roca Percé.

Antic port de l’Ansé-a-Beaufils

Més endavant, passarem per Port-Daniel, un poble acadià amb un marcat accent celta i amb la Ruta del Capità Fournier.

Port-Daniel

Passats Port-Daniel, i a poc menys d’1 hora per arribar a Carleton, passarem pel poble de Bonaventure. El mateix es considera com el cor de la cultura acadiana. En ell s’hi troba el “Québec Acadian Museum”, un museu que és principalment un lloc d’història i etnologia, que relata la fascinant vida dels acadians de Québec. El museu s’ha convertit en un veritable lloc públic on moltes activitats culturals i educatives promouen el descobriment i l’intercanvi d’aquest ric patrimoni acadià. Heus aquí una sortida cultural única per a fer en la Gaspésie!

Enfront a la Baie-des-Chaleurs i la porta d’entrada a Bonaventure, un poble fundat en el 1760 per acadians que fugiren de la deportació, el Musée Acadien du Québec està ubicat en un edifici de 1914 que originalment albergava una acadèmia per a nens i una cooperativa d’estalvi i crèdit. Fou en 1990 després de la seva restauració, quan l’edifici va trobar la seva vocació actual.

Québec Acadian Museum

El Musée Acadien du Québec, explica l’epopeia d’un poble extraordinari. Un lloc d’història i etnologia, el Museu mostra la rica herència cultural dels acadians que escolliren el Québec com la seva llar. Descobreix les tres sales d’exposicions, les activitats d’interpretació, així com les botigues i tallers que mostren les creacions d’artistes i artesans de la regió.

Al mateix temps, el Museu s’ancora en la realitat cultural de la regió organitzant exposicions temporals, conferències, cinema i activitats diverses. A més, el Museu és responsable del Directori del Patrimoni Acadià.

I arribem al municipi de Carleton-sur-mer, a poc menys de 3 hores d’haver sortit de Percé, i també, depenent de les aturades que haguem pogut fer. Ens dirigirem al Mirador Mont Saint-Joseph, el qual es troba a 14,5 kilòmetres a l’est de la població.

Mirador del Mont Saint-Joseph

El mirador està dins el Parc Regional du Mont Saint-Joseph. Dominant una de les badies més boniques del món, el Mont Saint-Joseph gaudeix d’una posició geogràfica única; amb els seus 555 metres de desnivell i a tant sols 5km de la costa, ofereix un lloc accessible per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure. Respectant el paisatge i amb una preocupació per l’armonia, el Parc Regional Mont Saint-Joseph ofereix activitats, allotjaments i serveis de qualitat que faran les delícies dels visitants i residents per igual. Mont Saint-Joseph és un lloc de reunió, amb encant històric, que és l’orgull de la gent de Carleton-sur-Mer.

Mirador del Mont Saint-Joseph

Es tracta de la vista més espectacular de la Baie-des-Chaleurs! Vine i gaudeix d’un mirador orientat al sud i que ofereix una magnífica vista dels ciments de la muntanya i la badia de Chaleur. És el lloc perfecte per menjar algo en família, admirar la posta de sol, fer ioga matinal o declarar el teu amor a la teva estimada!

La gran terrassa del mirador és el lloc de reunió perfecte. En la temporada d’estiu, consulta el calendari del Parc per estar al dia de les activitats que allí s’hi organitzen. Adjuntem el link: Belvédère – Mont Saint-Joseph (montsaintjoseph.com)

Des del mirador es veuen perfectament les divisions quadriculades de les finques dels primers colonitzadors.

Mirador del Mont Saint-Joseph

Visitat el mirador, anirem a buscar el nostre allotjament a Carleton-sur-Mer. Carleton-sur-Mer, ciutat fundada en el 1765 pels acadians, és un poble molt tranquil amb alguns hotels que conviden a gaudir d’aquesta costa.

En ell també s’hi troben unes maresmes on es troba un dels fars més antics de la Gaspésie, el Phare de Carleton. Podem aprofitar i realitzar un passeig per la platja de la població.

Phare de Carleton

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat i el temps (212,00km i 2 hores i 54 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *