Categories
QUEBEC

11. Québec City: Desplaçament Carleton-sur-Mer a Québec City

Donarem per finalitzada la nostra visita a la península de Gaspé. Avui recorrerem els kilòmetres necessaris per arribar a la capital del Québec, la ciutat de Québec City. Farem uns 555 kilòmetres fins a Québec City, això és un xic menys d’unes 6 hores conduint. Per tant, la ruta d’avui serà bastant panoràmica, gaudint dels paisatges per on anem passant.

Sortim de Carleton-sur-Mer i de la badia de Chaleur per la carretera 132 que ens acabarà de tancar el bucle que havíem obert amb l’exploració de la península de la Gaspésie.

Passarem pel Parc Nacional de Migasha, i els seus fòssils amb 380 milions d’anys, els quals posen el final perfecte a aquest viatge per les meravelles naturals del Québec de la península de Gaspé.

Parc Nacional de Migasha

Mica en mica deixarem enrere la península de Gaspé, per molts, un dels llocs més bells de Nordamèrica. Recorrem la zona interior, coneguda com la Vall de Matapedia, una àrea profundament rural.

Vall de la Matapedia

En el kilòmetre 244 de la ruta d’avui, enllaçarem amb la carretera 132 que vé de la costa i tancarem el cercle. Ens tornem a trobar el riu Sant Llorenç i el remuntarem. Succeirà a l’alçada de Rimouski, la població de la qual ja vàrem estar-hi una nit per anar al Parc Nacional du Bic. Realment farem un tros de la carretera que ja vàrem fer en pujada, només uns 60 kilòmetres fins a Trois-Pistoles (on vàrem desembarcar del ferry provinents de Tadoussac).

Oficialment ja no estem dins de la Gaspésie, però la carretera 132 continua sense canviar de nomenclatura.

Passarem per Rivière-du-Loup, el qual pot ésser un bon lloc per aturar-nos, estirar les cames i menjar una mica.

Rivière-du-Loup

Passejarem entre les seves mansions del segle XIX, l’Ajuntament, l’Església de San Patrici i el Presbiteri. Si tenim temps i ganes, pujarem fins al Parc de la Creu Lluminosa, des del qual es tenen unes belles vistes de la ciutat, del riu Sant Llorenç i de les illes Les Pelerins.

Parc de la creu lluminosa de Rivière-du-Loup

I ja només ens faltaran uns 208 kilòmetres fins a Québec City (unes 2 hores i quart de recorregut amb cotxe). Entrarem a Québec City des de l’Autovia A20 (Route Transcanadienne). Ens dirigirem al barri del casc històric, anomenat Old Québec (o Vieux-Québec), en el qual hi tindrem el nostre allotjament i podrem descansar del viatge.

Pràcticament, un cop assentats i reposats, només tindrem una mica de temps per recórrer el Vieux-Québec i anar a buscar algun lloc per sopar.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat i el temps (559,00km i 6 hores i 5 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *