Categories
QUEBEC

14. Québec City: Parc National de Jacques-Cartier

I en el nostre últim dia sencer al Québec, anirem a explorar el Parc Nacional Jacques-Cartier. Es tracta de la millor escapada que pots fer segons els propis habitants de Québec. Lo cert és que hi ha activitats per a tots els gustos: des de caminades a passejos en bici o caiac, i inclús escalada o acampada. La nostra intenció serà anar primer al Centre de Visitants del Parc, i llavors fer un trekking que sigui característic del Parc Nacional.

Parc National Jacques Cartier

El Parc Nacional Jacques-Cartier es troba a 50 kilòmetres al nord del centre de Québec City (uns 45 minuts de cotxe). Has d’arribar-hi per la carretera 73. Ens dirigirem al Sector Centre del parc, que és on hi ha el Centre de Découverte et de Services (Centre d’Interpretació del Parc). Allí ens informarem sobre el tipus d’activitats i caminades que es poden fer pel Parc, i n’escollirem una per realitzar-la durant el dia.

Parc Nacional Jacques-Cartier

Més de 100 kilòmetres de rutes de senderisme ens mostraran els paisatges més pintorescs del parc. Mentres caminem junt a un riu turbulent o a través d’un grup de bedolls groguencs, el sender pot obrir-se a una vista excepcional. El Parc Nacional de la Jacques-Cartier alberga una de les valls glaciars més boniques del Québec, l’espectacular Vallée de la Jacques-Cartier. El riu Jacques Cartier, tranquil en alguns llocs i turbulent en altres, ha obert una canal de 550 metres de profunditat en l’altiplà. Un bosc de coníferes domina els alts altiplans i els arbres de fulla caduca poblen les valls profundes. Aquí, la naturalesa és a la vegada inspiradora i serena. Adjuntem el link del parc i el mapa del Sector Central on hi ha el Centre d’Interpretació: Parc national de la Jacques-Cartier – National Parks – Sépaq (sepaq.com)

Mapa del Sector Centre

A priori, hem fet una mica de revisió en xarxes de la tipologia de senders i caminades, i ens quedem amb la caminada “Sentier des Loups” (camí dels llops). És una caminada moderada de 10 kilòmetres de pujada i baixada (5km en pujada i 5km en baixada), i amb un desnivell positiu de 480 metres. El camí puja per la muntanya Sautauriski i ofereix una gran vista del sud amb vistes a la vall del riu Jacques-Cartier. A l’estiu fas senderisme, i a l’hivern fas raquetes de neu.

L’accés a l’inici del camí és fàcil, ja que hi pots conduir (és al kilòmetre 16 del camí del Parc Nacional). Hi ha un petit estacionament en el començament del sender (aproximadament hi caben entre 15 i 20 cotxes).

En definitiva, és una ruta que talla la respiració, per lo bella i també perquè pot arribar a ésser un xic dura. Ja fa temps que volíem fer una ruta d’aquestes tots quatre. Es veuen les fractures més cridaneres del massís de Laurentian: els espectaculars valls de Jacques-Cartier i Sautauriski.

Sentier des Loups

És una caminada molt interessant i un xic accidentat el camí, amb moltes roques i arrels. En particular, en l’últim kilòmetre, el terreny es converteix en la seva majoria en obstacles, camins estrets i angles més difícils. És bastant divertit, però es requereix precaució (si les condicions son humides has d’estar més atent). S’hi ha d’anar d’hora, perquè l’aparcament s’omple fàcilment en els dies centrals de l’estiu.

Vistes des del Sentier des Loups

Un cop realitzada la caminada (preveiem que a dalt de tot dinarem de pícnic), ens en tornarem al nostre allotjament de Québec City i en funció de l’hora que sigui, acabarem de visitar les atraccions o llocs que ens faltin visitar, o simplement passejarem pel Vieux-Québec.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat i el temps (113,00km i 1 hora i 56 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *