Categories
OEST DEL CANADÀ

4. ETAPA 3: KAMLOOPS – VALEMOUNT: WELLS GRAY PROVINCIAL PARK + BLUE RIVER SAFARI. Nit a Valemount

Seguim amb la nostra aproximació a les Muntanyes Rocalloses de Canadà. I per això recorrem l’interior de la província de British Columbia en una “roadtrip” de 3 dies entre Whistler i Jasper. Un total aproximat de 1.300km de paisatges canviants, de valls i de rius, muntanyes nevades i camps de color groc. Encara que sens dubte l’estrella d’aquesta zona és el Wells Gray Provincial Park, que conta amb alguna de les cascades més espectaculars de tot Canadà. Avui t’explicarem com visitar aquest parc i la resta de punts d’interès i aturades del recorregut.

Wells Gray Provincial Park

És hora de prendre la Highway 5, que portarem en tota l’etapa d’avui. Amb aquesta carretera ens aproximarem a les muntanyes rocalloses i tindrem un petit adelantament, sobre tot al final de la jornada. Però abans farem una aturada intermitja per visitar el Wells Gray Provincial Park.

És el quart parc més gran de British Columbia i creua la vall del riu Clearwater, deixant unes quantes imatges impactants als seus costats. Per visitar-lo t’aconsellem anar primer al seu Visitor Center ubicat a la població de Clearwater (a poc més d’1 hora i quart de Kamloops, seguint la Highway 5 cap al nord). El Centre de Visitants del Parc està ubicat al costat de la rotonda principal del poble, no té pèrdua.

Visitor Center del Parc

Un cop visitat, des d’aquí enfilarem la Clearwater Valley Road, la carretera que discorre paral·lela al riu i des d’on tindrem accés als punts més interessants. El parc té opcions per acampar i si només vols visitar-lo durant el dia, és gratuït.

Aquest recorregut de la Clearwater Valley Road està dividit en dues parts: els primers 47km son per una carretera asfaltada en molt bones condicions, que porten fins la Helmcken Fall, l’atracció estrella del parc. A partir d’aquí hi ha aproximadament 21km per pistes de terra fins al Càmping de Clearwater Lake. Aquests 21km de pistes només obren en temporada d’estiu. Ara, preveiem descartar aquests últims kilòmetres de la segona part del recorregut, ja que ens donem per satisfets si podem fer els 47 primers kilòmetres i veure les principals atraccions del parc.

Els punts més imprescindibles de visitar del parc (i dels 47 primers kilòmetres) son:

  • Spahats Creek Falls i Shadden Lookout: És la primera de les diverses cascades que et trobaràs en el parc, i per alguns sembla ser que és la més impressionant. No tant per la seva alçada (60 metres), sinó pel seu enclavament.
Spahats Creek Falls

I és que aquesta pot ser una de les cascades més impactants que vegis. Els miradors, es troben a escassos 5 minuts del pàrking, es troben en les vores d’un immens canó d’on es precipita la caiguda de l’aigua, i és impossible que a un mateix no li tremolin una mica les cames al treure el cap al precipici.

Després d’aquesta visita, et recomanem seguir per la carretera de terra fins arribar al Shadden Lookout, un mirador des d’on tindràs unes meravelloses vistes de la vall i del que és, al cap i a la fi, aquest parc. Una curiositat: la paraula “spahats” és la que usaven les Primeres Nacions que varen poblar aquestes terres per a referir-se a l’ós.

Vistes des de Shadden Lookout
  • Moul Falls: son les següents cascades en el camí. Ara bé, no recomanem la seva visita en aquest dia de ruta, ja que per arribar-hi s’ha de fer un trekking de 2 hores (anar i tornar). Et trobaries una plataforma d’observació en la part superior i també podries baixar per endinsar-te en la part posterior de la cascada, la única ocasió de fer-ho en el parc és aquí.
Moul Falls
  • Green Mountain Viewing Tower: en aquest desviament hi ha varis camins per el bosc, que poden interessar als que vagin en busca de fer grans caminades. Però també hi ha una torre en lo més alt d’un turó, sobre el parc i totes les muntanyes nevades que el rodegen. La carretera és de 4km i és de terra i pedres, encara que qualsevol cotxe pot fer-la. Val la pena pujar la torre i gaudir d’aquest mirador.
Viewing Tower
  • Dawson Falls: És la menys impressionant de les cascades. Son més uns ràpids en el riu. Per arribar-hi, s’ha de fer un camí d’uns 15 minuts des de l’aparcament. Just abans d’arribar-hi hi ha una sortida a la dreta on s’inicia un dels molts trekkings per la vall del riu Clearwater, encara que lo interessant és que la foto és molt bonica des d’aquest punt panoràmic.
Dawson Falls
  • Helmcken Falls: és sens dubte l’atracció principal del Wells Gray Provincial Park. Aquesta cascada de 144 metres és la quarta més alta de British Columbia, i pot veure’s des de varis miradors a escassos 5 minuts de l’aparcament. Baixant la vista fins la base de la cascada, podràs comprovar com l’erosió de l’aigua i el seu origen volcànic han fet que es formi una espècie de cova, on la major part del temps s’hi concentra neu i gel, com si fos una glacera fora de lloc. Si vols endinsar-te més enllà, hi ha el Rim Trail que de 1 hora t’oferirà altres punts de vista d’aquesta espectacular obra d’art de la naturalesa.
Helmcken Falls

Un cop fet el recorregut amb els imprescindibles, desfarem la carretera del parc, i veurem que entre una cosa i l’altra hem tardat entre 3 i 4 hores, i això que no hem fet cap trekking llarg! Però sí que hem visitat la majoria de punts imprescindibles.

En direcció a Valemount

Sortint de Clearwater, tornarem a agafar la Highway 5 i ens dirigirem a la població de Blue River (en direcció a Valemount). Hi ha una mica més d’1 hora de temps fins arribar a Blue River. Ens interessa aturar-nos a Blue River perquè en aquesta població fan els River Safaris amb les possibilitats que tens de veure óssos, i ens volem informar de com funcionen, per si encara tenim temps de fer-ne algun durant la tarda o ho hem de deixar per l’endemà al matí a primera hora…

Blue River Safari

En el cor de la única selva tropical temperada de l’interior del planeta, a bord d’un dels bots o jeeps especialment dissenyats per aquest safari tranquil però emocionant. Explorarem fins a 12km de l’espectacular Vall de l’Ós Grizzly, on la vida silvestre decideix quan i per quant de temps ens detindrem en el camí. Mentres viatgem a través de rius i llacs alimentats per glaceres que aparentment van a on cap vaixell ha anat abans, segurament serem testimonis d’una varietat de vida silvestre activa que es veu en les ribes del riu. A més, d’una narració plena de informació, els guíes senyalaran óssos, glaciars i moltes cascades que cauen de les muntanyes nevades dels voltants. El punt de partida està convenientment ubicat just al nord de Blue River, a la sortida de Yellowhead Highway 5, a mig camí entre Jasper i Kamloops, així com a mig camí entre el Mount Robson i Wells Gray Park.

River Safari Tour

El River Safari és el tour més popular que té l’empresa. Començarem l’exploració en un dels seus catamarans de 40 peus i completarem el viatge en un dels seus Jet Boats especialment dissenyats. Els operadors altament qualificats de llanxes a reacció son conductors tàctics fenomenals, que ens portaran a través dels deltes dels rius amb aigües de tant sols 3 polzades (8cm)! Mentres viatgem per rius petits, relliscant sobre aigües de sols uns centímetres de profunditat i anant a on sembla que cap vaixell ha arribat abans.

Fotos de l’empresa que certifica que en els safaris es veuen óssos

Les sortides son cada 60 o 90 minuts. L’última sortida és a les 16h. Tenen una durada de 1h i mitja com a mínim. Els preus son de 110$ pels adults, i 55$ pels nens de 5 a 15 anys. Pels més petits de 5 anys és gratuït.

Per pujar als bots et donen armilles salvavides i ens explicaran que veure óssos no està garantit. Et diuen que ells et porten on solen menjar i beure a primera hora, però obviament, els óssos salvatges fan el què els hi dóna la gana…

Així doncs, la decisió de fer o no fer el safari ara la tindrem nosaltres. Si anem d’hora en la ruta del dia, podem fer la sortida de les 16h de la tarda. I si no, podem fer una sortida l’endemà al matí, ja que el poble on passarem la nit no es troba gaire lluny d’aquí (Valemount es troba a un xic menys d’1 hora de Blue River).

Realitzada o no la sortida amb safari per la tarda (potser decidim deixar-la per l’endemà al matí), ens acostarem ja en el nostre allotjament, ubicat a la població de Valemount.

Valemount

Acabarem aquest tercer dia de recorregut des de Vancouver en aquest bonic poble, rodejat quasi per complet de muntanyes que encara conserven una mica de neu en les parts més altes. És el poble més proper al Parc Nacional Jasper, i on començarà oficialment l’aventura per les Muntanyes Rocalloses.

És un poble relativament nou, format per una intersecció amb uns quants motels de carretera, gasolineres i restaurants fast food. I amb un nucli urbà petitet, on no pots perdre’t una visita a la “3 Ranges Brewing” i provar algunes de les seves cerveses artesanals (alguns diuen que son les millors de British Columbia!). És un bon lloc per fer una aturada en el camí i prendre energies per els següents viatges.

És el moment d’anar a buscar el nostre allotjament. Et proposem un petit Hotel de 4 estrelles, el “Canadas Best Value Inn Valemount”, ubicat a 600 metres del centre del poble.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (424km i 5h i 23min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *