Categories
OEST DEL CANADÀ

6. ETAPA 5: JASPER NATIONAL PARK: PATRICIA LAKE + PYRAMID LAKE + BEAUVERT LAC + ANNETE LAKE + EDITH LAKE + OLD FORT POINT. Nit a Jasper

Ja som a Jasper, i ben descansats, ja que en el dia anterior només vàrem fer una tirada de poc més de cent kilòmetres. Avui serà el primer dia que explorarem el Jasper National Park. L’intenció del dia d’avui és conèixer l’entorn més immediat de Jasper i fer-hi una visita. Jasper conta amb 5 llacs importants que es poden visitar (Patricia Lake, Pyramid Lake, Beauvert Lake, Annette Lake, Edith Lake), i si hi ha temps, podem fer algun trekking. Durant la tarda, farem una petita ascensió a un petit turonet que hi ha a prop del poble (Old Fort Point), i així disposarem de vistes espectaculars per poder ubicar el poble al seu entorn. Comencem.

Jasper i els seus llacs

El Parc Nacional de Jasper és el més gran dels 4 parcs que formen les Muntanyes Rocalloses de Canadà, i la porta d’entrada a aquestes espectaculars muntanyes si, com nosaltres vens des de Vancouver per la carretera del nord. Els altres tres, que anirem investigant al llarg del nostre roadtrip per les Canadian Rockies son Banff, Kootenay i Yoho.

Jasper és el centre turístic ideal per a fer-hi base un parell o tres de dies i explorar els molts atractius del Parc Nacional de Jasper. Entre ells no falten miradors espectaculars, carreteres escèniques, alguns dels llacs glaciars més bonics de les Rocalloses, opcions de senderisme per a tots els gustos, un balneari d’aigües termals naturals, i com no, l’estació d’esquí de Marmot Basin, oberta entre novembre i maig. Si estàs planificant un viatge per les Muntanyes Rocalloses de Canadà, no pots perdre’t el Jasper National Park.

Pyramid Lake, a Jasper

Començarem la nostra exploració per anar a buscar la carretera Pyramid Lake Road, que passa pel costat del nostre allotjament. Amb aquesta mateixa carretera tindrem l’opció de visitar els dos primers llacs, el Patricia Lake i el Pyramid Lake, al nord-oest de Jasper. En uns 4,5km ens plantarem al Patricia Lake. A primera hora aquest llac és una preciositat, l’aigua està en calma i es reflexa la Pyramid Mountain i el cel quan encara està clarejant. Hi ha com un eixamplament de la carretera per a poder fer una aturada i així aconseguirem fer una baixada accessible per arribar a la riba del llac, on podrem fer unes fotos espectaculars, quasi irreals.

Patricia Lake

El Pyramid Lake està a menys d’1 kilòmetre de l’anterior, no més de 2 minuts amb cotxe. En el Pyramid lake hi ha una passarel·la que creua fins a una illa en el centre del llac, la Pyramid Island, que per cert pots llogar-la per celebrar algun esdeveniment. També, aquest llac, conté algunes platgetes, que a l’estiu estan força concorregudes, quan l’aigua no està a una temperatura quasi mortal!

Un bon pla, si vols fer una mica d’esport, és llogar una bicicleta a Jasper i arribar a través de la pista ciclable a través de boscos i senders macos.

Una opció interessant a poder realitzar és fer-hi una petita ruta de senderisme per conèixer-lo amb l’entorn. El camí s’inicia on hi ha les canoes de lloguer i un restaurant. Just al costat del restaurant comença el sender. El sender és una ruta circular de unes 2 hores (marcat amb el número 2 en els mapes del parc). El primer kilòmetre va paral·lel a la carretera vorejant el llac, i a l’alçada de Pyramid Island es desvia entrant a dins del bosc. Podem aprofitar per visitar l’illa a fons, en la qual s’accedeix, com hem dit, per un pont de fusta, un dels més fotografiats de les Rocalloses.

Pyramid Island

En realitat és un petit illot ple d’avets en els que hi ha varis miradors i un parell de panells explicatius amb la fauna del llac. Podem fer fotografies a les aus del llac i també podem descansar en un banc.

Continuant amb el sender, aquest un cop s’endinsa en el bosc té varies desviacions amb lletres. Les vistes dels voltants amb els llacs turquesa i el bosc verd frondós realment impressionen.

Caminada a prop del Pyramid Lake

En el recorregut, ens trobarem a dos cadires grans de fusta de color vermell, encarades a les vistes. Llavors, heu de saber que aquesta imatge icònica ens l’anirem trobant per totes les muntanyes Rocalloses. Son cadires vermelles que commemoren el 150 aniversari de la declaració dels parcs nacionals. Les posen també per a fomentar el turisme de la zona en les xarxes socials. Hi ha un rètol que demana que et facis una foto amb elles i les etiquetis.

Cadires vermelles als entorns de Pyramid Lake

Després de fer la caminada, podem acostar-nos a les platges que hi ha en la riba sud del llac. Podem recórrer la Pyramid Beach Road fins al final, on hi ha un gran aparcament que dóna accés a la platja més àmplia de totes, però que a l’estiu sol estar bastant plena. Si la trobem plena, durant el camí també haurem vist accessos a platgetes més petites i podem mirar de trobar sort per aquí.

Seguidament a la visita dels llacs Patricia i Pyramid, anirem a buscar la carretera per anar a visitar tres llacs que es troben a l’est de Jasper, molt a prop del poble: son els llacs Beauvert Lake, Annete Lake i Edith Lake. Per fer-hi la visita el millor és anar amb cotxe i aturar-nos en alguns punts panoràmics que es veuen fàcilment pel recorregut. Encara que també hi ha una gran quantitat de camins que rodegen i connecten els llacs. El nostre lloc preferit és el moll que hi ha en l’Annete Lake, just abans d’arribar a l’aparcament més gran. Com en la majoria de llocs d’interès, hi ha banys i taules de pícnic repartides per la zona.

Annete Lake

Per apropar-nos al llac Beauvert Lake, hi podem accedir per el complexe de l’hotel Fairmont. Podem aparcar en un dels aparcaments del propi hotel, el més pròxim a l’inici del sender 4a (dels Jasper Trails, marcat com a P17 en el mapa). La ruta és circular i voreja tot el llac.

Sender 4a del llac Beauvert Lake

Es tracta d’una ruta molt fàcil, sempre en pla i que transcorre entre avets per un estret camí a les ribes del llac. Les vistes son magnífiques amb les muntanyes de fons i alguna canoa vermella que passa enmig de l’aigua color turquesa.

Llac Beauvert Lake

Tardarem aproximadament entre 45 minuts i una hora en fer la ruta completa al voltant del llac. Anirem a buscar el cotxe de tornada al resort. Recorrerem amb el cotxe el camí invers per la Old Lodge Road i ens desviarem a l’Annette Lake. En aquesta zona hi ha molts aparcaments i zones de pícnic a la vora del llac. Podem agafar el dinar, o el berenar, si és el cas, i els banyadors i passar una bona estona allí, rodejats de famílies fent barbacoes i banyant-se.

Annette Lake

I més tard ens costarem al llac Edith Lake. Ens podem asseure en un banc i contemplar-lo juntament amb el cel i les muntanyes.

Lake Edith

Pugem l’Old Fort Point

I ja era l’hora de visitar el Old Fort Point, a l’altra banda del riu Athabasca. Aparcarem el cotxe a peu de carretera de la Old Fort Point Road, un xic més al sud que el Beauvert Lake, i un cop passat el pont del riu. El camí de l’Old Fort Point surt des del mateix aparcament. És la cima més petita en els voltants de Jasper, i encara així, té una de les millors vistes després de fer un petit ascens de menys de mitja hora. Des d’aquí l’Old Fort Point és fàcil arribar caminant o amb bicicleta en els tres llacs que hem vist ara (Beauvert, Annette i Edith). Les distàncies son curtes i estan a l’abast.

Old Fort Point Summit

L’Old Fort Point Trail és un circuït curt a prop de la ciutat de Jasper, que ofereix vistes panoràmiques de la vall del riu Athabasca i els seus principals punts de referència.

Des de la cima de l’Old Fort Point, un turó de roca prominent junt al riu Athabasca, es poden veure molts punts d’interès, com Pyramid Mountain, el Lac Beauvert, Whistlers Mountain, Mount Edith Cavell i el poble de Jasper. Es poden veure més muntanyes des d’un segon punt de vista en el sender, incloses Signal Mountain i Mount Tekarra. També és un gran lloc per veure flors silvestres i inclús conta amb un parell de cadires vermelles de Parks Canadà en la cima sud-est menys visitada.

La caminada és circular i és d’una distància de 4,2km (anada i tornada), de dificultat fàcil, 122m de desnivell i el temps efectiu és d’una hora i mitja.

Mapa de la caminada de l’Old Fort Point

I així donarem per finalitzat el dia d’avui. Si ens queda temps ens n’anirem a fer un volt per Jasper, ja que avui haurem conegut l’entorn més immediat de la població.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (30,90km i 58min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *