Categories
OEST DEL CANADÀ

9. ETAPA 8: ICEFIELDS PARKWAY: ATHABASCA FALLS + SUNWAPTA FALLS + TANGLE FALLS. Nit a l’allotjament Glacier View Lodge

Diem adéu a Jasper i emprenem una nova aventura per la carretera panoràmica Icefields Parkway, que està considerada com una de les carreteres panoràmiques més boniques del món. Realitzarem varies aturades en el dia d’avui, com per exemple, les Athabasca Falls, les Sunwapta Falls, les Tangle Falls,… i passarem la nit enmig de la carretera panoràmica en un dels allotjaments més especials que té aquest viatge.

La Icefields Parkway és probablement la carretera panoràmica més bonica del món. Amb els seus 230km de longitud, uneix Jasper al nord amb Lake Louise al sud, creuant els impressionants paisatges de les Muntanyes Rocalloses Canadenques. En el camí es passen per alguns dels llocs més emblemàtics del Jasper National Park i del Banff National Park. A continuació t’explicarem les nostres recomanacions i les aturades imprescindibles que fer en la Icefields Parkway.

Icefields Parkway

Seguim en la Icefields Parkway i a cada kilòmetre sembla que el paisatge millora. Però pot millorar? Després del pas dels dies un s’arriba a acostumar una mica en aquest entorn privilegiat, però no vull pensar en quan retornem a les nostres aburrides i planes ciutats, quan trobarem a faltar Canadà i la seva extraordinària bellesa natural.

Recomanacions:
– La Icefields Parkway és una carretera de dos sentits en bon estat. No hi ha zones perilloses en quan al seu traçat, però sempre tens que estar alerta per el creuament d’animals salvatges.
– És una carretera elevada (el Bow Pass és el seu punt més alt, amb 2.068 metres sobre el nivell del mar), lo qual vol dir que presenta neu durant quasi tot l’any, òbviament s’han de prendre precaucions extremes a l’hivern.
– Encara que és una zona famosa per les seves estacions d’esquí, també és un destí importantíssim a l’estiu, així que ens els mesos de juliol i agost és molt probable que les aglomeracions de cotxes siguin normals. Ja saps, tingues paciència i una bona playlist.
– En els principals punts d’interès hi ha aparcaments gratuïts, no obstant poden estar completament plens. Solució? La mateixa que la d’abans, paciència i a donar voltes fins que trobis un lloc.
– Ull, que aquí la cobertura del telèfon brilla per la seva absència. Descarrega’t el mapa en la app Maps.me i apunta els llocs que vulguis visitar. De totes formes et trobaràs moltes senyalitzacions dels llocs d’interès. També veuràs en aquestes senyals els punts on hi ha banys, que seran en la majoria dels casos del tipus “non-flush”.
– Posa gasolina abans de començar el viatge. Entre Jasper i Lake Louise només hi ha una gasolinera, a Saskatchewan River Crossing. Per comparar el preu entre diferents gasolineres a Canadà, descarrega’t la app GasBuddy (tindràs que fer-ho des de fora del Market).
– Al passar per dos parcs nacionals (Jasper National Park i Banff National Park) és necessari que hagis comprat el ticket per dies o el passi anual de parcs. Com que hi estarem força dies, a nosaltres ens surt més a compte el passi anual, que costa 145,25$ per tots quatre (per la unitat de vehicle). Ambdues opcions son vàlides per a tots els parcs, i els preus son per vehicle, independentment del nombre de persones que hi viatgin.
Icefields Parkway

I ara sí, anem a veure què s’ha de veure i fer en la Icefields Parkway i quines son les seves aturades imprescindibles:

Leach Lake

Es tracta d’un petit llac al peu de la carretera “vella” 93A, molt bonic, a 26,7km de Jasper. Es tracta d’un petit llac d’aigües cristallines que de bon matí, amb bon temps, sembla un mirall. És una preciositat.

Leach Lake

Athabasca Falls i Mirador

Abans d’arribar a les Athabasca Falls, com a 1km abans en la mateixa carretera, hi ha un mirador amb unes vistes esplèndides de les muntanyes rocalloses i les seves enormes cimes punxegudes. El mirador s’anomena “Athabasca Pass Lookout”.

Athabasca Pass Lookout

Les cascades Athabasca, encara que no son de les més impressionants en quan a la seva alçada, si ho son per la quantitat d’aigua i la força amb la que corre. El sender que surt des de l’aparcament t’oferirà uns quants punts panoràmics de les cascades, amb les seves peculiars roques al més pur estil “Pancake Rocks (Nova Zelanda)”.

Però no et quedis només aquí, segueix baixant per el camí ben marcat, per passar per “el time túnel”, un passadís natural que l’aigua va forjar amb la seva erosió. Ara, l’aigua no passa per aquí, però sí unes escales ben boniques, que et portaran a un mirador sobre el riu Athabasca. Podràs seguir baixant una miqueta més per arribar a la riba del riu. La visita es fa ràpid, i el mirador comença a escassos 100 metres de l’aparcament.

Athabasca Falls
Time Tunnel a Athabasca Falls

Mirador Mountain Goats & Glacier

Mirador ubicat a peu de la carretera, amb vistes espectaculars als meandres del riu i a les muntanyes. A 6,8km d’Athabasca Falls.

Mirador Mountain Goats & Glacier

Sunwapta Falls

Son unes petites cascades en el riu Sunwapta, un dels afluents més importants del riu Athabasca, que ens ve acompanyant des de Jasper fins a aquest punt. La caiguda d’aigua no supera els 20 metres, però tenen una peculiaritat que les fan molt fotogèniques: el seu illot central, que parteix el riu en dos junt abans de començar la cascada. En llengua nativa, “Sunwapta” significa “aigua turbulenta”, i aviat et donaràs conte de que el nom està ben posat. Per arribar a elles hi ha un aparcament prop de la carretera principal (has de trencar a mà dreta a l’alçada de “Sunwapta Falls Resort”) i seguir uns 600 metres fins a l’aparcament, i des d’allí son solament 200 metres cap al mirador principal.

Sunwapta Falls

Stutfield Glacier Viewpoint

Son varis els glaciars que treuen el cap a la Icefield Parkway. Aquest és un d’ells, i lo bo és que es pot veure des de la mateixa carretera. Hi ha un petit aparcament per contemplar aquest espectacular glaciar en lo alt de la muntanya a la teva dreta. Aquest mirador es troba a 25 minuts en cotxe de l’anterior.

Stutfield Glacier Viewpoint

Tangle Falls

Potser després de visitar tantes cascades en el teu viatge, aquesta et sembli una més, però, a quina carretera del món pots veure una cascada tant bonica a escassos metres del teu cotxe? Aquest torrent d’aigua cau de les muntanyes en diferents nivells, jugant amb les formes de la roca. En primavera encara hi haurà parts congelades que la fan encara més especial. L’aparcament segons et dirigeixes cap al sud està a la teva dreta, encara que les cascades estan a l’altra banda. Des de la mateixa carretera pots observar-les, i hi ha qui trepa per les seves roques per pujar una mica més amunt. És una aturada ràpida i que val la pena. L’aparcament es troba a 2 minuts del mirador anterior.

Tangle Falls

Columbia Icefield Glacier Adventure

I a 7 kilòmetres de les cascades, a mà esquerra, és on ens aturarem en el camí de la Icefields Parkway, perquè hi ha el Centre de Visitants de la Glacera Columbia. A prop, com podeu suposar, hi ha la glacera més visitada d’Amèrica del Nord, la Glacera Colúmbia (o també se’n diu Athabasca Glacier). En el centre de visitants és on es compren els bitllets per visitar la glacera i el mirador Skywalk, el qual és una passada, ja que està penjat d’un penya-segat a 300 metres. També és d’on surten els autobusos 4×4 que visiten la glacera. És com un punt de trobada, i on a més, hi ha un complex hoteler que és l’allotjament en el qual passarem la nit d’avui mateix. Ho tenim reservat des de fa temps, com podeu suposar.

Columbia Icefields Discovery Centre
Un cop arribem al Centre de Visitants, anirem a concertar l’excursió al glaciar i al mirador que tindrem demà a primera hora (és lo què farem primer en el dia de demà, per tal d’estalviar-nos cues i aglomeracions). L’excursió a la glacera i el mirador ja la tenim comprada des de Jasper, en el dia d’arribada (combinat “Jasper Ultimate Explorer i Combo Package”). Avui en el centre, concertarem l’horari de sortida, tant de la visita al glaciar, com al mirador. La intenció, com ja hem dit, és que siguin l’endemà a primera hora.

Avui finalitzem la jornada ara i aquí, ja que hem de disposar de temps de descans si volem visitar la glacera l’endemà a primera hora.

És el moment d’anar a buscar el nostre allotjament. Et proposem l’únic (o dels únics) allotjaments que hi ha a la carretera panoràmica Icefields Parkway, al costat del Centre de Visitants de la Glacera Columbia. Es tracta d’un hotel de 3 estrelles anomenat “Glacier View Lodge”, on l’habitació que ens donaran dóna completament a tenir unes vistes d’impacte amb la glacera Columbia. Per reservar-lo vàrem haver d’utilitzar la seva web i amb molta antelació. Aquí adjuntem el link: Glacier View Lodge Official Page: Jasper Basecamp to Adventure (banffjaspercollection.com). Els preus que se solen pagar per una nit en temporada alta son al voltant de 260$ una habitació quàdruple (és un petit extra que tindrem en compte per la resta del viatge).
També es pot reservar a través de “booking”
Glacier View Lodge

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (144km i 2h i 7min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *