Categories
OEST DEL CANADÀ

12. ETAPA 11: BANFF NATIONAL PARK (LAKE LOUISE): LAKE MORAINE + TREKKING CONSOLATION VALLEY. Nit a Lake Louise

I el segon dia al Banff National Park serà molt similar a l’anterior, ja que preveiem la visita a un llac que es considera el més espectacular de les Muntanyes Rocalloses del Canadà, i per conèixer-lo a fons, hi farem un trekking pels voltants. També donarem alternatives al trekking que escollim.

Lake Moraine i entorns

La nostra història amb el llac Moraine va començar fa molts anys. Fou amor a primera vista: vàrem veure una foto d’aquest lloc i vàrem jurar que algun dia aniríem a contemplar aquesta bellesa amb els propis ulls. Si també és el vostre somni, estigueu ben atents en el dia d’avui perquè t’expliquem com visitar el Moraine Lake, el que per nosaltres és el racó més bonic de tot Canadà.

El llac Moraine se situa en el cor de les Muntanyes Rocalloses de Canadà, en el Valley of the Ten Peaks (Vall dels Deu Pics). És part del Parc Nacional de Banff i per arribar-hi primer s’ha d’anar fins al poble de Lake Louise. Des d’allí has de seguir la carretera Moraine Lake Road que t’hi porta a través de més o menys uns 14 kilòmetres d’increïble paisatge.

Es tracta d’una carretera de muntanya que va endinsant-se en la vall entre boscos frondosos verdíssims. La ruta és un motiu més per visitar Moraine Lake, doncs a cada moment la vista es fa més i més bonica. Al final ja es comencen a veure els pics característics de la vall. El moment de conèixer aquest racó somniat s’apropa!

Moraine Lake

Moraine Lake és un lloc tant especial que solament és possible accedir-hi des de finals de maig fins a mitjans d’octubre. Degut al perill d’allaus, en quan arriben les primeres nevades la carretera es tanca fins a la primavera.

Un cop oberta la carretera, per arribar fins aquest preciós llac tindràs que viatjar en cotxe o en shuttle. Si viatges amb cotxe hi hauràs d’anar ben d’hora, perquè l’aparcament del llac Moraine és petit. Es sol omplir ben aviat i en aquest moment tallen la ruta, així que la millor opció és anar-hi en shuttle.

La vall d’accés a Moraine Lake és un autèntic espectacle

Existeixen diversos shuttles per anar fins al llac i pots veure els detalls de les rutes aquí adjuntades (Getting around the Lake Louise area – Banff National Park (pc.gc.ca)).

El primer d’ells és el Park & Ride Connector. Es tracta del shuttle del Parc Nacional de Banff que connecta l’aparcament Park & Ride de Lake Louise amb Moraine Lake.

Aquest estacionament està ubicat a 6 kilòmetres del poble, junt a la ruta 1 (autopista Transcanadenca) en el tram entre Banff i Lake Louise, i és on es recomana deixar el cotxe per a visitar la zona. Aquest shuttle s’ha de reservar prèviament i va directe des del pàrking fins al llac, sense fer cap parada, per lo que, si estàs en el poble, no et val.

Per anar-hi des del poble no existeix un shuttle del parc directe a Moraine Lake, sinó que lo que tindries que fer és combinar dos transports. Primer, hauries de prendre el shuttle gratuït que circula entre el càmping de Lake Louise, el centre del poble i el Park & Ride. Aquesta línia no va als llacs, així que tindríes que anar del poble al Park & Ride i allí prendre el shuttle a Moraine Lake que et mencionava abans.

Shuttle del Parc & Ride Connector

Com pots veure, fer aquesta combinació és una mica engorrós, així que tens una altra opció, encara que d’una companyia privada. Mountain Parks Transportation té un shuttle que fa el recorregut entre el poble de Lake Louise i el Lake Moraine. Fa una ruta pels hotels del poble recollint passatgers i para també en Samson Mall (on està l’oficina de turisme). Costa 25$ per persona (!) i s’ha de reservar prèviament aquí (Lake Louise Village to Moraine Lake Round-trip – Mountain Park Transportation (mtnparktrans.com)).

Un cop hagis escollit el teu mètode de transport, és hora de gaudir del llac més bonic del Canadà! Moraine Lake és molt més que un llac d’un blau intens. En la zona podràs fer senderisme i gaudir d’altres llacs i paisatges.

Moraine Lake

Per tenir les millors vistes del llac Moraine, res millor que pujar a la Rock Pile. Es tracta d’un turonet de roques des d’on admirar les vistes des d’una posició un xic elevada, el que et dona una bona panoràmica del llac. És un lloc increïble per a fer fotos! Per pujar hi ha un petit caminet que el voreja per la part de darrera.

També pots contemplar el llac des d’altres llocs, doncs hi ha un sender que el voreja junt a les seves aigües. El camí va per el bosc i poc a poc aniràs apropant-te a l’altra banda del llac, estant més a prop de les muntanyes que tanquen el Valley of the Ten Peaks.

Des de la Rock Pile tindràs la millor vista del llac Moraine i el seu increïble color blau

Un cop hagis passejat, potser et vé de gust endinsar-te en el llac. No es pot nedar, perquè l’aigua està molt freda, ja que baixa directament de les glaceres de les muntanyes, però sí es pot navegar per ell a bord de canoes turístiques.

Aquestes canoes es poden llogar en la riba del llac, junt a la cafeteria. Això sí, solen ser per a dos persones. Tingues en compte també que aquesta activitat només es permet si fa bon temps. En cas de que bufi el vent o hi hagi temps advers pot ser perillós, per lo que no es pot sortir a remar.

Navegant en canoa per el Lake Moraine

Si tens temps suficient, pots seguir explorant la zona. En l’entorn de Moraine Lake existeixen varis senders bastant coneguts. Un d’ells és el trekking al Larch Valley, en el qual, segons diuen, és espectacular veure el canvi de color dels arbres en la tardor. Aquest trekking és força dur per el desnivell que hi ha, però té unes vistes d’infart. Les seves característiques son les següents: Dificultat Mitja; Punt de partida és el Llac Moraine (davant de l’Hotel Moraine Lake Lodge; Distància de 8,6km anada i tornada; Desnivell de 535m; i temps d’execució entre 3h i mitja i 4 hores.

Com que estem a ple estiu, ens decantarem per un altre trekking, el de Consolation Valley.

Aquest és un sender bastant senzill d’unes dues hores (anada i tornada). Pràcticament tot el recorregut es fa per un bosc fins arribar a lo més profund de la vall, on els arbres deixen pas als llacs (Consolation Lakes), envoltats de muntanyes coronades per la glacera del Mount Babel.

El camí del trekking comença des de la zona d’observació del Lake Moraine (darrera la Rock Pile) i s’endinsa al bosc. Té una longitud de 6,22km (anar i tornar), 128m de desnivell, durada de 2 hores (anar i tornar), i dificultat fàcil.

Mapa de la caminada a Consolation Valley

Per arribar fins al llac s’ha de caminar sobre un fotimer de pedres i roques, però val molt la pena perquè l’aigua és cristal·lina i es respira molta pau allí. No hi ha tanta gent com en el Llac Moraine i els “chipmunks”(esquirols) juguen al fet i amagar entre les roques per intentar robar-te el menjar. Estigues atent perquè aquests animalets adorables estan per tot arreu.

El curt trekking a Consolation Valley et permetrà gaudir d’un paisatge més solitari i assossegat

Un altre dels trekkings que val la pena realitzar en el Moraine Lake és vorejar tota la riba del llac (Moraine Lake Lakeshore). Aquesta ruta voreja el llac Moraine, en un sender molt marcat i de fàcil realització. És bonica per passejar de manera tranquil·la i observar l’ambient entre muntanyes. En el seu començament hi trobarem una botiga de records, l’hotel, i la caseta per llogar les barques, etc… El començament és compartit amb la ruta del Larch Valley.

Moraine Lake Lakeshore
Moraine Lake Lakeshore

Aquesta ruta a l’igual que Rock Pile és molt transitada, ens podrem trobar amb nombrosos grups amb guies, i per tant, no serà un passeig sols per la naturalesa, encara que creiem que val la pena. Hi trobarem un parell de ponts, el bonic és el que mostrem a la foto i durant la ruta podrem sortir-nos a la riba del llac quasi tot el recorregut.

El trekking té una distància total de 7,76km, un desnivell de 42m, un temps d’execució de 1h i 45min, i molt fàcil de dificultat..

Una altra ruta d’interès és realitzar l’ascensió a la Tower of Babel. Es tracta d’una ruta molt més empinada, i més dura perquè té un desnivell major. Té una dificultat alta, el punt de partida és el Llac Moraine (en direcció a Pile Rock i Consolation Lakes), una distància de 2,9km l’anada, uns 518 metres de desnivell, i un temps de realització de 4 hores. També has d’anar-hi amb un calçat adequat per pujar entre les roques.

Tower of Babel

I fins aquí amb la ruta del dia d’avui. La caminada que escollim serà suficient, junt amb la visita al Lake Moraine, per acabar de passar el temps destinat en aquest dia.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (14,80km i 20min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *