Categories
OEST DEL CANADÀ

13. ETAPA 12: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): BOW VALLEY PARKWAY + JOHNSTON CANYON + BANFF + BOW FALLS + VERMILION LAKES DRIVE + MOUNT NORQUAY DRIVE. Nit a Banff

Ja som al tercer dia en el Parc Nacional de Banff, i avui serà el dia que farem el desplaçament cap allí. Canviarem l’allotjament de Lake Louise i ens allotjarem al poble de Banff. Seguirem les activitats i atraccions que hi ha per la zona de Banff. Per enllaçar la zona de Lake Louise amb la de Banff, utilitzarem la Bow Valley Parkway, que és l’antiga carretera que unia Lake Louise amb Banff. Farem algunes aturades imprescindibles en aquesta carretera, com son varis miradors i sobretot l’accés a Johnston Canyon, un trekking popular que recorre el canó de Johnston Creek. A la tarda, en principi ja hauríem d’estar a Banff, i realitzarem unes passejades d’aproximació pel poble i els entorns. Caminarem pel poble de Banff i anirem a veure les Bow Falls, una sèrie de petites cascades que hi ha al riu Bow al seu pas pel poble. Acabarem realitzant dues carreteres panoràmiques de la zona per contemplar els entorns de Banff i posar-los en referència amb el poble.

De camí a Banff

Sortirem a primera hora i agafarem la Bow Valley Parkway (1A), l’antiga carretera que unia Lake Louise amb Banff, abans de construir-se la gran autopista que circula en paral·lel, a l’altra banda del riu Bow. Et recomanem prendre’t el teu temps i gaudir-la sense presses. Per nosaltres és imprescindible que puguis realitzar les següents aturades:

  • Morant’s Curve: Aquest mirador (es troba a 6,6km de Lake Louise) és popular entre els fotògrafs que acudeixen aquí per obtenir un moment màgic, quan el tren pren aquesta corba sota els teus peus, amb un fons de pel·lícula. Si tens la fortuna de que en aquest precís instant passa un tren seria ideal, però ja veus que les vistes son quasi igual de boniques sense ell.
Morant’s Curve
  • Varis miradors: a la dreta cap al Bow River i la vall, i a l’esquerra, fent front a l’enorme massís muntanyós de Castle Cliffs.
  • Johnston Canyon: Aquest popular sender recorre el canó del Johnston Creek, primer fins a les Lower Falls (a 1,1km) i després fins les Upper Falls (a 2,6km). És un bonic camí amb trams sobre passarel·les penjades de la pròpia roca i de molta bellesa natural. A Instagram s’ha fet famosa una foto de la “Secret Cave”, que està en aquest canó. Per lo que tenim entès no és pel camí oficial, no està senyalitzada,… que valgui la pena o no trobar-la ja és cosa teva…

Johnston Canyon

L’aparcament està ubicat en la mateixa carretera 1A a 35km de Lake Louise, ja en el tram final de la Bow Valley Parkway (a 25km de Banff).

Es tracta d’un canó erosionat per l’aigua, que crea cascades en el seu recorregut. Hi ha un sender en dues parts per visitar tant les cascades baixes com les de la part més alta de la muntanya, amb diferents longituds i dificultats, per lo què et recomano visitar un o altre depenent de la teva forma física. A l’hivern, com que l’aigua es congela, es pot fer escalada en el gel i hi ha excursions des de Banff.

Per arribar durant l’estiu podràs fer-ho amb el teu cotxe (com hem dit hi ha aparcament) o amb l’autobús nº9 de Roam Transit, que va directe des de Banff. A més, també pots utilitzar l’autobús turístic del Parc Nacional de Banff.

Accés al Johnston Canyon

Es tracta d’un dels llocs més visitats del Parc Nacional de Banff, sobretot pel seu fàcil accés.

Johnston Canyon
Johnston Canyon
Johnston Canyon

La primera part del trajecte de Johnston Canyon i Ink Pots és un camí ben cuidat i arribats a un punt et trobes amb una línia de passarel·les que van enganxades a la muntanya, a l’altra banda d’aquest camí t’hi trobes el riu Johnston Creek, un afluent del riu Bow.

Continuant el camí arribes fins a la Lower Fall, on el camí dona a les vistes d’una piscina profunda creada per la força de l’aigua. Aquest punt conta amb un pont (creat per a l’ocasió) i un túnel rocós que et porta molt més a prop de la cascada d’on les vistes son molt boniques. Aquesta zona és una de les més fotografiades en la ruta.

Lower Fall

Seguint el sender a través del bosc arribarem fins a l’altre punt famós de la ruta, les Upper Falls (1.565 metres), d’on podrem gaudir de varis miradors que donen al canó. Aquesta cascada és més alta que l’anterior i és visible des de dos punts. Un en la part baixa d’on arribes a través d’una passarel·la, i l’altre des de la part superior del recorregut, en la part alta de la cascada. La majoria de la gent sol quedar-se en aquest punt i no puja fins a les Ink Pots, que son aproximadament una hora més de recorregut.

Johnston Canyon Upper Falls

Fins la zona de les cascades el sender és fàcil i sense cap dificultat, per lo que és molt transitat per famílies i grups. Com que estem fent una ruta del dia, i possiblement no hi hagi temps de fer-ho tot, desestimem continuar el camí fins als Ink Pots i girar cua. Procedim a explicar, però, com s’arriba a les Ink Pots.

Abans, però, hem d’explicar com s’hi arriba a un punt que s’ha fet últimament famós a les xarxes socials bàsicament a Instagram. Estem parlant de la “Secret Cave”. Molts dels llocs web diuen que la “cova amagada” en el Johnston Canyon està ubicada entre Lower Falls i Upper Falls, o que està just abans de Upper Falls. En realitat, és molt difícil de descriure la ubicació exacta de la cova amagada en Johnston Canyon. L’entrada a la “secret cave” està just abans d’arribar a Johnston Canyon Upper Falls en el cantó dret, just abans de la última corba del riu. Realment no és molt fàcil descriure com trobar-la, però a l’hivern és fàcil perquè la gent generalment deixa petjades en la neu.
“Secret Cave”, un lloc superespectacular!

La zona de les Ink Pots, és molt menys transitada i el silenci es nota molt més durant el recorregut. Si hi vas d’hora, la veritat és que et trobaràs a poca gent en ambdós trajectes. Serà al tornar de Ink Pots quan començaràs a notar molt més moviment, sobre tot, com us dèiem, en la zona de les cascades.

Ink Pots
Ink Pots

Les Ink Pots, consten de set fonts d’aigües fredes i un color verd turquesa enmig d’un prat a uns 3 kilòmetres de Upper Falls. Pots acostar-te fins al riu o passejar entre aquests petits llacs de colors, deixant-te hipnotitzar per les seves ones.

En aquest punt s’extén una altra ruta, que va molt més lluny però a la que no varem veure aventurar-s’hi a ningú, ni nosaltres tampoc per lo què poc us podem dir d’aquesta experiència.

Boom Lake

Aquesta atracció ens la saltarem, ja que sinó no tindrem temps d’anar a Banff i fer-hi les rutes que hi volem fer. Ens la guardem per un altre dia o per un altre viatge. L’expliquem igualment:

Anirem fins a l’aparcament de l’inici de la ruta, en plena carretera 93 (la que va al Parc Nacional de Kootenay). Bé, potser la deixem pel dia que hi anem… L’aparcament es troba a 7km de la intersecció amb la Highway 1 (Trans-Canadenca). Sortint des de l’aparcament cap a la zona més allunyada de la carretera hi trobarem el sender que ens portarà a la nostra meta: el Boom Lake. Allí mateix hi trobarem el mapa informatiu sobre la ruta i altres rutes com “O’Brien Lake” (8,5km) o “Taylor Lake” (11km).

Al principi hi trobarem un petit berenador junt al riu Boom Creek, però la nostra recomanació és menjar amb les precioses vistes que ens ofereix el llac. Com hem comentat, la ruta no és molt difícil i durant el trajecte no tindrem les millors vistes, però el final sí val la pena. Teniu en compte que durant el trajecte varis rierols petits que creuaran el sender amb lo que tindrem que anar amb calçat adequat.

Inici del camí a l’aparcament

Prop del final del camí ens trobarem amb que el camí transcorre sobre uns taulons que utilitzarem per superar aquesta zona sense espatllar el lloc.

Un cop hem arribat al llac no ens trobarem una zona acondicionada. Al sortir del bosc veurem una gran quantitat de roques que baixen de la vessant dreta per despreniments i contemplarem el color de l’aigua, color maragda, del llac Boom Lake. Aquí és on faríem un pícnic nosaltres.

Boom Lake
Boom Lake
Boom Lake

En el nostre cas no podem oblidar lo impactant que fou veure les vistes. No creiem que siguin les millors del món ni lo més bonic que hem vist però la immensitat de les muntanyes, el llac, els boscos i la tranquil·litat que es respirava ens feu bavejar.

Des de les vistes del llac podràs veure la Boom Mountain i la Chickadee Peak, i en lo més allunyat estarà Chimney Peak i Chimney E1.

Arribats a Banff

Banff és la ciutat més gran i animada de la zona, i la que molts utilitzen com a base per a visitar les Muntanyes Rocalloses en Canadà. Al voltant d’ella hi ha molts punts interessants.

Una de les primeres coses que farem a Banff serà la de passejar pel centre de la localitat. Gràcies a ésser un destí turístic molt visitat hi ha molta vida en els seus carrers principals.

Banff

El poble s’articula entorn a la Banff Avenue, l’avinguda principal, en la que hi trobaràs moltes botigues i restaurants, l’Oficina de Turisme (visita obligada) i edificis molt bonics que li donen un estil que recorda al de les casetes dels pobles dels Alps. Tot està molt cuidat, i fins i tot el clavegueram és bonic, amb relleus dels animals més icònics de les muntanyes Rocalloses en els creuaments dels carrers que porten els seus noms, com Caribou Street o Buffalo Street.

Al final de la Banff Avenue (en direcció a la Sulphur Mountain) hi ha un petit jardí molt bonic que et recomano que no et perdis: Cascade of Time. A més de lo cuidat que està, allí veuràs l’edifici de l’administració del Parc Nacional de Banff (també molt bonic), construït en estil neotudor, per lo que et recordarà a molts palaus i castells del Regne Unit de l’època dels Tudor.

Jardins Cascade of Time
Un edifici típic en el carrer principal de Banff

També a prop del centre, als peus de la Suplhur Mountain i les Banff Upper Hot Springs, està la vall formada per el riu Bow, junt al que s’aixeca el poble. Al seu pas junt a aquest, el riu crea unes petites cascades que son un altre punt d’interès escènic. És possible observar-les des de varis miradors i hi ha dos senders a ambdós costats del riu per a poder contemplar-les.

Les cascades del Bow es poden admirar des d’ambdós costats del riu

Prop dels senders que dèiem, s’hi troba també el Hotel Fairmont Banff. Podríem aprofitar i entrar a veure l’interior de l’edifici, ja que per fora és una passada.

Fairmont Banff Springs

Finalment, una altra de les coses que farem quan arribem a Banff serà anar a visitar l’Oficina de Trisme, el Banff Visitor Centre, el qual es troba en ple centre de Banff, ubicat a la Banff Avenue. El seu horari d’obertura és de 9h a 17h. Aquí concertarem el dia i horari de l’última compra del combinat d’atraccions que tenim, que és la Banff Góndola.

Banff Visitor Centre

Entorns de Banff

Cave and Basin National Historic Site

Diguem-ne que fou l’inici de tot. Es troba tocant el poble de Banff, a l’oest, a 1,5km del centre del poble, anant per la Cave Avenue. En aquesta cova es varen descobrir unes fonts termals i naturals i entorn a elles es va establir el primer parc nacional, en el 1885. Un parell d’anys més tard es va ampliar el territori protegit, donant lloc al que avui coneixem com les Muntanyes Rocalloses de Canadà. Per desgràcia, avui en dia no t’hi pots banyar, però sí que hi ha opció de visitar la cova per dins, al preu de 8,50$. També hi ha una entrada combinada de 16,60$ que et permet entrar als Upper Hotsprings.

La cova original

Cave ans Basin ha estat un lloc especial per els pobles indígenes durant més de deu mil anys i continua sent-ho fins al dia d’avui. En el 1883, tres treballadors ferroviaris varen trobar les aigües termals, el que va provocar una sèrie d’esdeveniments que portaren a la creació del primer parc nacional de Canadà. Avui, el lloc és un lloc de reunió per compartir històries sobre la conservació i la connexió entre les persones i la terra en els llocs administrats per Parks Canada. Els visitants poden gaudir d’exhibicions interactives, curtmetratges, activitats de temporada i vistes impressionants de les Muntanyes Rocalloses.

Els horaris d’obertura son de 9:30h a 17h durant els mesos centrals de l’estiu. Els preus per accedir-hi son de 8,50$ pels adults, i gratuït pels joves i nens (menors de 18 anys).

Vermilion Lakes Drive

Aquesta carretera panoràmica circula en paral·lel a aquests petits llacs i llacunes a prop de Banff. Hi ha varis punts panoràmics, amb embarcadors de fusta molt fotogènics, i a meitat de camí hi trobaràs uns bancs que miren al llac, perfectes per a portar un cafè i gaudir d’un moment de pau, mentres els aneguets neden en l’aigua. És una carretera de 4,3km de longitud, a l’oest de Banff i paral·lela a la Ctra Higway 1 (Trans-Canadà-Highway).

Vermilion Lakes Drive

Mount Norquay Drive

I finalment realitzarem aquesta carretera panoràmica que et porta al mont que està just enfront de la ciutat de Banff. Volíem veure i assentar-nos en una de les famoses cadires vermelles que hi ha repartides per tots els Parcs de Canadà. Ctra de 6,8km de longitud, a tocar a Banff pel nord.

Les cadires vermelles a la Norquay Mountain

Les vistes dels entorns son espectaculars, arribant a veure Banff i Vermilion Lakes.

Es tracta d’una carretera sinuosa que puja en zig-zag per la vessant d’aquesta muntanya fins l’estació d’esquí. En la última part hi ha un mirador popular amb vistes estupendes de la ciutat de Banff i del Bow Valley (on hi ha les cadires vermelles – google: “Mt. Norquay Lookout”). Ves amb els ulls ben oberts perquè les cabres monteses abunden per aquesta zona. Aquí també hi ha un telecadira si encara vols pujar una mica més.

Pujada amb el telecadira

Benvinguts al millor seient en el Parc Nacional de Banff, i possiblement en tot Canadà. Més que un simple viatge en telecadira, el famós North American Chairlift és la teva porta d’entrada a un inoblidable viatge a l’aire lliure cap al cel.

Descobreix llegendàries vistes panoràmiques per sobre dels núvols. Vida salvatge en equip amb vida i esplendor natural. Paisatges interminables, perfectes per una postal, que s’estenen per l’horitzó.

Els horaris d’obertura del telecadira son de 9h a 19h. Els preus per pujar-hi son de 41$ pels adults (majors de 16 anys), i 26$ pels nens (de 6 a 15 anys). Hi ha un passi familiar a 120$.

Vistes des del Mount Norquay

I arribats fins aquí, ja podem donar per finalitzada la jornada d’avui i anar-nos-en al nostre allotjament en el mateix poble de Banff, en el qual hi farem nit un total de 4 nits.

Et proposem un petit Hotel de 3 estrelles, el “Bow View Lodge”, ubicat a 300 metres del centre del poble, important. El preu que surt és per les 4 nits…

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (86,60km i 2h i 7min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *