Categories
OEST DEL CANADÀ

14. ETAPA 13: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): MINNEWANKA LOOP + MINNEWANKA LAKE + TUNNEL MOUNTAIN ROAD. Nit a Banff

Després d’un dia molt complet, n’hi ve un altre de força complet, també. Som al segon dia de l’àrea de Banff i avui agafarem la carretera panoràmica Minnewanka Loop i ens n’anirem a veure un dels llacs més famosos de les Muntanyes Rocalloses, el Minnewanka Lake. Passarem també per altres llacs i paratges com el Johnson Lake i el Two Jack Lake. Farem un petit trekking per la riba del llac i prou. A la tarda, farem una altra carretera panoràmica, tocant a Banff, la Tunnel Mountain Road, i farem un altre petit trekking fins a la cima del Tunnel Mountain, per veure els entorns de Banff.

Per la ruta Minnewanka Loop

Minnewanka Loop és una altra carretera escènica espectacular. Es troba al nord de Banff, i passa pels bonics llacs de Johnson Lake, Two Jack Lake i el famós Minnewanka Lake. En aquest últim hi ha vaixells que el recorren, encara que creiem que no val la pena. Això sí, aprofitarem i caminarem per la riba esquerra del llac fins a l’Stewart Canyon per a tenir diferents punts de vista del llac. De Banff a l’embarcador del Minnewanka Lake hi ha 10,20 kilòmetres (uns 14 minuts amb cotxe).

Minnewanka Lake

Si t’agrada el senderisme, una altra de les coses a fer en el llac Minnewanka. És el més llarg dels llacs de les Muntanyes Rocalloses de Canadà i des de les seves ribes hi ha unes vistes molt boniques amb les muntanyes que l’envolten. Gràcies al sender Lake Minnewanka Trail podràs gaudir d’elles mentres passeges per un bonic bosc. A més, en la part inicial d’aquest sender es creua el Stewart Canyon, sobre un pont, lo que li afegeix un altre punt d’interès de més.

Lake Minnewanka

En el cas que no ens vingui de gust de caminar molt (encara que et recomanem almenys anar fins al pont del Stewart Canyon), pots fer una navegació per el llac. Els vaixells surten de l’embarcador principal, ubicat a prop de l’aparcament de cotxes. Si viatges amb transport públic, pots agafar la línia 6 de Roam Transit des del centre de Banff (només operativa a l’estiu).

El sender del llac Minnewanka et permetrà gaudir de les vistes

La zona de Minnewanka Lake és coneguda per els nadius com el “llac dels esperits”. La nostra intenció és passejar una estona pel camí de la riba fins arribar al pont del Stewart Canyon. D’aquesta manera admirarem la immensitat del lloc.

Cadires vermelles al llac Minnewanka
Embarcador del llac Minnewanka

Hi ha un aparcament amb bastantes places de pàrking, a l’entrar en la zona t’hi trobaràs un snack-bar i una zona de pícnics amb barbacoes, en la qual a l’estiu s’omple fins a la bandera. Hi ha un moll, des d’on t’aconsellem fer unes quantes fotografies i des d’on es poden llogar embarcacions per gaudir del llac.

El tram de camí que passejarem forma part d’una ruta més gran que voreja gran part del llac. Mantens tota l’estona el llac a la teva dreta, anant per la seva riba. El camí té una longitud de 17km, un desnivell de 360m, un temps d’execució comprès entre les 3h i mitja i les 6 hores, i la dificultat la indica com a fàcil.

Camí que realitzarem per la riba del llac
Punt on et creues amb el pont del Stewart Canyon
Caminada per la riba esquerre del Llac Minnewanka

També hem de saber que el Llac Minnewanka és una de les tres grans àrees dins de Banff National Park per els óssos grizzly. Aquestes zones tenen una alta concentració d’óssos ja que és d’on es troben les seves “baies” necessàries per alimentar-se. Així que extremeu precaucions i aneu amb compte.

En quant als creuers pel llac, son operatius des de maig fins a octubre, i el creuer estàndard (Classic Cruise) dura 1 hora pel llac i té un preu de 59$ pels adults i 38,35$ pels nens.

Creuer pel llac Minnewanka

Un cop finalitzada la caminada i l’exploració del llac Minnewanka, anirem a explorar els entorns del llac. La nostra intenció és anar fins a dos petits llacs molt propers al Minnewanka, anomenats Johnson Lake i Two Jack Lake.

Pel que fa al Two Jack Lake, es tracta d’una de les cues del llac Minnewanka. S’hi arriba per la Lake Minnewanka Scenic Drive. Té una illa i se’n diu Spirit Island també. Una postal preciosa és la illa amb el llac al darrere i el mont Rundle de fons.

Two Jake Lake amb la Spirit Island

El Johnson Lake es troba a 5km de l’anterior. L’accés es fa per la Johnson Lake Road. Hi ha un aparcament que dona accés directe a una zona de platja. El camí que voreja el llac son 3 kilòmetres aproximadament i es pot fer amb una bona passejada.

Johnson Lake

Tunnel Mountain Road

I durant la tarda, finalitzarem l’exploració de la zona de Minnewanka, i ens n’anirem a pujar a una petita muntanya a prop del centre de Banff. Es tracta de la Tunnel Mountain.

La Tunnel Mountain, va agafar el seu nom perquè en el passat es va projectar realitzar un túnel per fer una línia ferroviària per la vall del riu Bow. Mai es va arribar a fer, però el nom s’hi va quedar, encara que hi ha qui també la coneix com la muntanya del Búfal Adormit per la forma que té, que s’assembla en aquest animal.

Com el poble envolta gran part de la muntanya i no és tant elevada com altres en la zona, existeix un sender molt popular per arribar fins a la cima. No és complicat i té poc més de 4 kilòmetres entre anada i tornada, per lo que és perfecte per passejar durant la tarda. Això és el nostre pla.

Tunnel Mountain

Anirem a buscar la carretera en el mateix centre de Banff, i pujarem part de la Tunnel Mountain, per seguir uns kilòmetres al nord on hi ha varis miradors interessants. La carretera té un total de 8,3km. Ens aturarem als següents punts:

  • Ens dirigirem primer al Surprise Corner Viewpoint i al Bow Falls Viewpoint, un al costat de l’altre. Enfront teu, i a l’altre extrem dels ràpids que es formen en aquesta alçada del riu Bow, apareixerà entre el bosc l’impressionant hotel Fairmont Banff Springs.
Surprise Corner Viewpoint
  • Camí amunt t’hi trobaràs un petit aparcament (a 1,2km de l’anterior punt), on deixarem el cotxe i ens unirem a la caminata que arriba fins a la cima de la Tunnel Mountain. Aquest sender inicia una mica més avall, en el propi poble i, a part del desnivell, no té gaires dificultats. Des de dalt les vistes de la vall i de les muntanyes dels voltants son impactants. La caminada té uns 4km (anar i tornar), un desnivell de 210m, i es tarden unes dues hores en realitzar-la completament.
Tunnel Mountain Trail, amb les cadires vermelles a dalt de tot
Tunnel Mountain Trail
  • Un cop finalitzat el trekking, tornarem a agafar el cotxe. La carretera des d’aquí comença a baixar, però no creguis que lo què t’espera llavors no val la pena. Els dos següents miradors son uns dels nostres preferits! El primer d’ells està enfront al Tunnel Mountain Campground, al costat de la carretera, i té un parell d’aquestes cadires vermelles que s’han repartit per llocs emblemàtics de Canadà.
Mirador del Tunnel Mountain Campground
  • El segon mirador, és el mirador sobre els Hoodoos, una estranya formació rocosa semblant a un castell de sorra destruït. Hi ha un camí que puja a la banda del barranc amb varis miradors en tot el seu recorregut.
Hoodoos Viewpoint

I des d’aquest mirador de Hoodoos, la carretera panoràmica Tunnel Mountain Road, continua el seu camí uns 3,3km més fins a creuar-se amb la Banff Avenue.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (40,20km i 1h i 4min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *