Categories
OEST DEL CANADÀ

21. ETAPA 20: VANCOUVER (AFORES): LYNN CANYON SUSPENSION BRIDGE PARK + GROUSE MOUNTAIN + CYPRESS BOWL ROAD + POINT ATKINSON. Nit a Vancouver

En el primer dia que passarem a Vancouver la intenció que tenim és agafar el cotxe de lloguer i anar-nos-en a visitar les atraccions que hi ha pels afores de la ciutat, sobretot pel sector nord i oest. El primer que tenim pensat és anar-nos-en a visitar el Lynn Canyon Suspension Bridge Park, una espècie de parc d’atraccions enclavat al mig de la naturalesa, amb ponts penjants, recorreguts de senderisme, cascades, etc… Continuarem per visitar la Grouse Mountain, on en el cim de la muntanya s’hi puja amb un telefèric, i hi ha activitats i boniques vistes, així com un trekking a realitzar. Seguirem per una carretera panoràmica, la Cypress Bowl Road, on accedeix al Cypress Provincial Park. Acabarem per visitar la punta i el far de Point Atkinson. Lo ideal seria veure-hi la posta de sol…

Durant el matí

Lynn Canyon Park

El primer que volem fer pel matí a primera hora, és fer una escapada al Lynn Canyon Park, ubicat al nord-est de Vancouver, a 17,10km del nostre hotel. Es tracta d’un parc enclavat en un emplaçament amb una naturalesa espectacular.

Lynn Canyon Park es va obrir oficialment al públic en el 1912 i des de llavors ha estat un destí popular entre els turistes i els residents locals de Lynn Valley. L’atracció principal, el pont penjant de Lynn Canyon, s’eleva 50 metres sobre el canó i és part del sender Baden Powell. A més del pont, el parc conta amb varies rutes de senderisme per gaudir i algunes comoditats, com el Lynn Canyon Cafe and Ecology Centre.

Pont penjant de Lynn Canyon

Lynn Canyon Park és el lloc perfecte per a fer un pícnic familiar. Hi ha varis llocs tranquils per relaxar-se durant el dia i també, com hem dit, hi ha una cafeteria en l’entrada del parc. A part de camins també hi ha moltes cascades impressionants i pous de natació populars que son perfectes per un refrescant bany durant els mesos d’estiu.

Els horaris d’obertura del parc son de 7 a 18h, i l’entrada és gratuïta. El que no és gratuït, però, és el pàrking pel cotxe. L’estacionament és de pagament.

Lynn Canyon Park

Explorar Lynn Canyon Park, i creuar el pont penjant gratuït de Lynn Canyon, és una de les millors activitats gratuïtes per fer a Vancouver, BC. Ubicat a solament 15 minuts en cotxe al nord del centre de Vancouver, Lynn Canyon Park és un bonic parc estimat per visitants i vilatans per igual, amb moltes activitats gratuïtes per a totes les edats, inclòs el pont penjant, cascades, mini-caminades i un pou de natació per l’estiu.

La característica més famosa de Lynn Canyon Park és el pont penjant Lynn Canyon, l’alternativa gratuïta al famós (i costós) pont penjant Capilano de Vancouver. Sens dubte, el pont penjant de Capilano és , amb molt, el més espectacular dels dos, i l’entrada al parc del pont penjant de Capilano inclou varies altres atraccions d’aventura. Però el pont penjant de Lynn Canyon té un meravellós encant propi i, estès més de 150 peus sobre les aigües agitades, les cascades i les piscines de Lynn Canyon, és igual de bonic. A més, hi ha menys visitants a Lynn Canyon, el que el converteix en una experiència més tranquil·la i íntima. A l’igual que el pont penjant de Capilano, admet mascotes, així que pots portar al teu amic de quatre potes si vols fer una caminada amb el teu gos.

Baden Powell Trail

És la pau i la intimitat de Lynn Canyon Park el que el converteix en un èxit entre els vilatans. Des del centre de visitants del parc, l’àrea més propera als estacionaments, d’on es troben el pont penjant de Lynn Canyon, el centre de ecologia i el cafè de Lynn Canyon, els visitants poden utilitzar els mapes proporcionats en el centre de ecologia per explorar les nombroses rutes de senderisme del parc, que et portaran a través del bosc a vistes panoràmiques, incloses les populars Twin Falls (on un pont de fusta s’estén sobre el riu, a la vista de dues boniques cascades) i el forat de nedar de 30 Foot Pool, un lloc ideal per a refrescar-se en el calorós estiu.

Si és possible, dirigeix-te aquí en un dia laborable per una experiència encara més tranquil·la dels impressionants paisatges i senders. Els caps de setmana d’estiu solen estar una mica ocupats, encara que segueix sent més una joia amagada que les atraccions turístiques més grans de la zona.

Twin Falls

El Centre de Visitants de Lynn Canyon Park està ubicat en el 3663 Park Road en North Vancouver. Pots venir amb cotxe i aparcar a una curta distància a peu del centre de visitants, o pots agafar fàcilment el transport públic. Consulta la pàgina web de Lynn Canyon Park per obtenir informació de qualsevol tipus: Lynn Canyon Park | Lynn Canyon Suspension Bridge.

Capilano Suspension Bridge Park
Es tracta de l’alternativa al Lynn Canyon Park, però és de pagament. És com una espècie de parc d’atraccions, enclavat enmig de la naturalesa, amb un enorme pont penjant (l’estrella del lloc) de 70 metres d’alçada sobre el riu Capilano, que porta aquí ni més ni menys que des de 1889. Òbviament s’ha millorat i la seguretat és total. També té un recorregut per passarel·les connectades entre arbres i un camí penjat en la vessant del precipici no apte per a cardíacs. La visita pot oscil·lar entre 2 i 3 hores. L’horari d’obertura del parc durant l’estiu és de 8:30h a les 20h, i els preus son de 62,95$ pels adults i 34,95$ pels joves. Pots comprar les entrades “on-line” i et sortiran 3$ més barates que a taquilla. Es pot arribar també fàcilment en cotxe, però des del parc ofereixen un shuttle gratuït des de Vancouver fins aquí.  Per a més informació, adjuntem la web del parc: Capilano Suspension Bridge Park | North Vancouver, BC (capbridge.com)
Capilano Suspension Bridge Park
Descobreix un món d’impressionant bellesa natural, fascinant història i activitats per a tota la família. Hi ha una raó per la que Capilano Suspension Bridge Park és una de les atraccions turístiques més populars de Vancouver. Hi ha molt que veure i fer!
Horaris i llocs de pas del Shuttle bus free

Grouse Mountain

Un cop haguem visitat un dels dos parcs (en principi, el què teníem previst era visitar el Lynn Canyon Suspension Bridge Park, pel fet de ser gratuït), continuarem amb la nostra ruta pels afores de Vancouver. El pròxim lloc que anirem és a la cima de la Grouse Mountain. Per arribar-hi amb cotxe, ens hem de dirigir a 4,3km al nord del Capilano Suspension Bridge Park. És una estació d’esquí a l’hivern. A l’estiu hi fan activitats al cim de la muntanya. S’hi puja amb el telefèric Skyride. A dalt també s’hi troba una àrea de conservació per óssos grizzlie. Amb el ticket del telefèric t’entren les activitats a dalt de la muntanya.

Telefèric Skyride

El bitllet d’accés a la muntanya inclou els viatges d’anada i tornada a través del telefèric Skyride, i l’accés a les atraccions obertes en la cima de la muntanya.

Els preus del bitllet son de 69$ pels adults (18-64a), 49$ pels joves (13-17a), i 36$ pels nens (5-12a). Hi ha un bitllet familiar a 179$ (2 adults i dos nens).

Telefèric Skyride

En lo alt dels imponents avets de Douglas, les impressionants vistes de la ciutat de Vancouver, el brillant Oceà Pacífic, les Illes del Golf i els pics nevats es despleguen a mesura que puges per la vessant de la muntanya. El sistema de tramvies aeris més gran d’Amèrica del Nord és la teva porta d’entrada a la majestuosa naturalesa de “The Peak of Vancouver” i una experiència en si mateixa. Ja sigui que estiguis buscant la fotografia escènica perfecta o un sopar a “Altitudes Bistro”, la teva aventura comença en el telefèric Skyride. L’horari del Skyride és de 9h a 21h tots els dies (mesos d’estiu). Surt una cabina cada 15 minuts.

Skyride

Les activitats que t’entren amb el ticket (a part del telefèric Skyride) son:

  • Lumberjack Show: Presenta a un equip de campions que mostren les seves habilitats en la cima de Grouse Mountain. Un impressionant set a l’aire lliure presenta dos campaments de fusters de principis de 1900, on Johnny Nelson del campament de fusters de Green River es prepara per lluitar contra Willie Mc Gee de Blue Mountain per determinar el millor llenyataire. L’espectacle ofereix entreteniment de ritme ràpid i presenta troncs rodants, una escalada d’arbres de 60 peus, llançament de destrals i un emocionant salt de trampolí.
  • Grizzly Bear Habitat: Els nostres óssos Grizzly residents, Grinder i Coola, han sortit de la seva hivernació! Visíta’ls en el Refugi de Vida Silvestre o mira’ls ara en les càmares web de Grouse Mountain. Imagina un santuari natural on els animals en perill d’extinció poden explorar i jugar, sabent que estan segurs i protegits. Et trobaràs tot això i més en el nostre centre de investigació, educació i conservació en la muntanya. The Refuge també ofereix programes interpretatius d’avantguarda que fan que aprendre sobre la naturalesa sigui divertit i fascinant.
Grizzly Bear Habitat
  • Ranger Talks: Com saps quan estan jugant Grizzly Bears o quan van realment en serio? Perquè els corbs voletegen més en el cel a certes hores del dia? Els nostres guardaboscos ho saben. Les xerrades dels nostres experts en vida silvestre estan incloses amb el bitllet d’entrada a la muntanya, o consulta el nostre Blog de guardaboscos per mantenir-nos actualitzats sobre els nostres residents peluts preferits.
  • Owl Talks: Inclòs en el bitllet d’entrada a la muntanya, Owl Talks és organitzat per un dels nostres especialistes en vida silvestre enfront a Grizzly Bear Habitat tots els dies durant la temporada d’estiu.
  • Kids Tree Canopy Adventure: Inclòs en la nostra entrada a la muntanya, Kids Tree Canopy Adventure està obert a totes les edats, però és ideal per edats de 3 a 8 anys. Puja d’una casa de l’arbre a una altra a través de xarxes de càrrega, jocs d’equilibri i ponts ondulats! Torna a posar els peus en el terra a través del tobogan o la xemeneia d’obstacles! Aquesta aventura està completament continguda i no requereix equip de seguretat especial. Kids Tree Canopy Adventure no està supervisat pel personal i es requereix la supervisió d’un adult per els nens. Hi ha una àrea de supervisió de pares adjacent.
Kids Tree Canopy Adventure
  • Disc Golf: Prova sort en una de les divertides activitats d’acondicionament físic de l’estiu. El camp de 18 forats en Grouse Mountain està ubicat en la cima de The Cut, aprofitant el terreny muntanyós. Els discs estan disponibles per la venta en Outfitters. No saps molt sobre golf de disc? Coneix més sobre aquest fantàstic esport.
  • Awe-Inspiring Lookouts: Gaudeix de la bellesa en The Peak of Vancouver. Des de cadenes muntanyoses espectaculars fins les llums brillants de la ciutat a sota, Grouse Mountain ofereix vistes incomparables de la costa sud de la Colúmbia Britànica. Relaxa’t en les nostres cadires Adirondack i gaudeix de vistes perfectes des de qualsevol dels nostres 5 ubicacions de mirador designades: 1) Mirador del Pic de Vancouver: Gaudeix de les espectaculars vistes de 360º de Metro Vancouver. 2) Mirador de l’estret de Georgia: Admira la bellesa natural del mar interior de la Colúmbia Britànica. 3) Mirador del desert: Estigues atent a la vida silvestre que deambula per el vast paisatge forestal. 4) Mirador de les muntanyes Cascade: Meravella’t davant la impressionant vista de la Serralada de les Cascades. 5) Mirador dels óssos marrons: Saluda a Grinder & Coola des de la posició perfecta prop de l’hàbitat de l’ós Grizzly.
Mirador sobre Vancouver
  • Theatre in the Sky: Aprèn sobre Grouse Mountain i la cultura muntanyesa en el nostre cinema d’alta definició en la cima de la muntanya. Consulta l’horari d’avui abans de la teva visita a The Theatre in the Sky.
  • Peak Chairlift: Elevant-se a una altitud de 4.100 peus sobre el nivell del mar, el nostre pintoresc telecadira Peak et transportarà a la cúspide de Grouse Mountain en un viatge de 14 minuts. En la cima, et sorprendràs amb un panorama espectacular que revela la bellesa i l’escala de Vancouver, i la grandesa de l’Oceà Pacífic a mesura que adorna la costa fins on arriba la vista. Durant la temporada d’estiu, l’accés a Peak Chair està inclòs amb el bitllet d’entrada a la muntanya.
Peak Chairlift
  • Birds in Motion: Durant milers d’anys l’home ha estat captivat per el vol sense esforç de les aus rapinyaires. Des de la majestuositat aèrea d’una àguila real volant en les corrents tèrmiques fins la impressionant carrera d’un falcó peregrí que es llança des del cel, aquestes aus han captivat els nostres cors i imaginacions. Ara Grouse Mountain, en cooperació amb Pacífic Northwest Raptors, et convida a presenciar com alguns dels millors atletes de la naturalesa demostren lo que millor saben fer: el “vol lliure”.
Mapa de les activitats al cim de la muntanya Grouse Mountain

I a part de les activitats que t’entren amb el bitllet d’accés a la muntanya, n’hi ha d’altres que no t’entren però que també pots fer:

  • Mountain Ropes Adventure: Mantingueu-vos en equilibri, salta, escala, balanceja’t i obre’t camí a través dels arbres en la nostra aventura de cordes de muntanya, una sèrie de recorreguts de cordes aèries amb diversos graus de dificultat. Els guies et proporcionaran arnesos, t’ensenyaran consells i trucs des del terra i garantiran un entorn segur i divertit a mesura que avances per els diferents elements dels recorreguts. El preu és de 45$ per persona.
  • Mountain Zipline: Experimenta un emocionant recorregut de cinc línies a través de les copes dels arbres de Grouse i Dam Mountain! El nostre circuït de doble línia farà que la teva adrenalina es dispari mentres passes dues hores increïbles recorrent amb els nostres guies experimentats. Explora la cima de la muntanya mentres arribes a velocitats de fins a 70km/h i gaudeix de les impressionants vistes de Vancouver i les cadenes muntanyoses més properes. Tots els tours valen 109$ per persona.
Mountain Zipline
  • Skyride Surf Adventure: Skyride Surf Adventure ara està obert amb disponibilitat limitada. Per favor, reserva en persona en Guest Services. Sent el vent en la teva cara mentres recorres 1610m en la terrassa del Grouse Mountain Super Skyride. Formaràs part d’un petit grup que accedeix a aquesta plataforma de visualització especial. El teu guia et brindarà una descripció general breu i informativa de la estructura mecànica del Skyride i t’indicarà punts de referència i fets clau mentres observes les muntanyes de la costa o el continent inferior. Els preus son de 35$ per persona.
Skyride Surf Adventure
  • Helicopter Tours: Des de punts destacats locals fins a recorreguts panoràmics per la costa, uneix-te a Blackcomb Helicopters en un viatge que et deixarà sense respiració. Celebra la bellesa del pati de darrere de la Columbia Britànica amb estil amb la companyia de turisme número u de Sea to Sky. El mateix dia, Heli-Tours sense cita prèvia estaran disponibles durant tot l’estiu en The Peak of Vancouver. Els recorreguts en helicòpter no estan operatius durant els mesos d’hivern. Els preus dels tours van des de 119$ per persona en amunt.
Helicopter Tours

A part d’això, hi ha un trekking anomenat “Grouse Grind”, el qual és un sender de 2,5 kilòmetres que puja per la vessant de Grouse Mountain, comunment coneguda com la “Mare de les escales de la naturalesa”. Si estàs escalant Grouse Grind, compra un bitllet de descàrrega per el teu viatge Skyride per la muntanya. No es permet el descens. El trekking arranca de la Nancy Greene Way, i té uns 800m de desnivell!!!

Trekking Grouse Grind

També, i no cal dir-ho, de que Grouse Mountain a l’hivern es transforma en una estació d’esquí.

Durant la tarda

Cypress Bowl Road

Es tracta d’una carretera sinuosa que accedeix al Cypress Provincial Park. La carretera s’inicia a la finalització de la Trans-Canada Highway (Ctra 1), on hi ha el desviament que puja a la muntanya. Des de la base de Grouse Mountain fins a l’inici de la carretera panoràmica hi ha uns 11,5 kilòmetres.

La carretera té una longitud d’uns 16 kilòmetres i finalitza a l’estació d’esquí de la Cypress Mountain. Allí aparcarem quan arribem a dalt. Pel camí et vas trobant miradors.

Vistes de Vancouver des del Cypress Lookout, un mirador a 6km de l’inici de la carretera

En una de les corbes més altes hi ha un mirador anomenat “Barrett’s View” des de el que es tenen unes vistes impressionants de tot Vancouver i la badia, i a aquestes hores de la tarda, amb el sol de baixada, molt millor. Amb un dia molt clar, es veuen fins i tot els entorns de Seattle!

Vistes des de Barrett’s View
Vistes des de Barrett’s View

Point Atkinson

La idea és arribar al capvespre en aquest lloc. Abans de que el sol es pongui del tot, ens n’anirem fins al far de Point Atkinson. Creuarem els barris residencials de Cypress Park i Caulfeild en West Vancouver, passant a les ribes del mar, amb cases molt boniques rodejades de molta vegetació. Ens desviem per Beacon Lane fins arribar a l’aparcament de Lighthouse Park enmig del parc natural.

Des d’allí surten dos camins fins al far i nosaltres hem d’agafar el més directe, que té 800 metres i es tarda en recórrer uns 15 minuts a peu. Veureu que quasi no hi ha gaire gent. El primer punt des d’on es pot veure el far, aquest es veia una mica encaixonat, però amb les llums del capvespre i el mar de fons, la postal era espectacular.

Point Atkinson Lighthouse

Intentem baixar cap a les roques, en el mar. Des d’allí el far no es veia complet, encara que l’estampa també era bonica. Busquem un tercer lloc, pujats damunt d’una roca. Les vistes eren pitjors, encara que de fons es veia la badia i el skyline de Vancouver. Menys mal que teníem bones fotos des del primer punt.

Decidim apropar-nos al far a veure si s’hi podia accedir, abans d’anar al cotxe, però el màxim que vàrem poder apropar-nos fou a uns 100 metres i només es veia la part superior.

Al tornar al cotxe estem completament sols.

Point Atkinson Lighthouse

I fins aquí la jornada en el dia d’avui. Depèn de l’hora que sigui i de les ganes que en tinguem, podem anar a tornar el cotxe de lloguer en aquesta tarda, o millor l’endemà al matí. Dependrà també de l’horari que facin a l’oficina del centre de la ciutat. Ja ho decidirem.

Una alternativa en alguna o algunes de les excursions del dia d’avui, és fer una excursió a Vancouver Island. S’hi pot anar amb ferry de manera senzilla. Un cop allí pots fer un tour d’albirament de balenes. Aquest pot ésser una bona opció: Excursión a Victoria desde Vancouver con avistamiento de ballenas (civitatis.com)

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (99,90km i 2h i 27min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *