Categories
LA TOSCANA

17. CINQUE TERRE

El dia central de la nostra escapada a Cinque Terre l’aprofitarem per visitar la resta de pobles de la regió (Vernazza, Manarola, i Riomaggiore), mitjançant l’acostament a ells en vaixell. Primer ens acostarem a Vernazza des del mar. Després a Manarola, i d’aquí recorrerem la Via dell’Amore per arribar-nos a Riomaggiore, el nostre poble preferit de Cinque Terre. Tornarem amb vaixell o desfent el trekking fins a Manarola i d’aquí a Monterosso al Mare també amb vaixell.
Índex
1. Vernazza
2. Manarola
3. Riomaggiore

1. Vernazza

Com ja varem veure i indicar el primer dia, comprarem el ticket per tot el dia per poguer anar accedint als pobles des del mar. El primer d’ells, és el de Vernazza. Agafarem el vaixell a les 10:30h de Monterosso i arribarem a Vernazza al cap de 10 minuts, a les 10:40h. En tren, en canvi, tardaríem uns 3 o 4 minuts. Vernazza és un dels pobles de Cinque Terre més encantadors gràcies a les seves cases de colors, que semblen fer equilibris per mantindre’s sobre el promontori en el què es varen edificar. Encara que aquest és un dels pobles més petits, no li falten raons per visitar-lo i és que com comentàvem anteriorment és un dels més bonics. Quan arribis a Vernazza, lo millor és anar per la Via Roma, la columna de la localitat, a través de la que podràs conèixer els principals atractius d’aquest bellíssim poble:

  • Via Roma, el carrer més conegut, ple de botigues i restaurants
  • Santa Margherita di Antiochia
  • Port de Vernazza. Si segueixes fins al final podràs tenir unes vistes úniques del poble amb el port en primer pla.
  • Castello Doria, un altre dels punts amb millors vistes del poble.
  • Chiesa di Santa Margarita
  • Sentiero Azzurro. Si continues el camí des de l’església anterior, accediràs a un sender que et porta caminant per la costa fins a Monterosso i des del que es tenen unes vistes úniques del poble. Tingues en compte que encara que no vulguis fer tot el camí, pots quedar-te a l’inici per gaudir de les vistes, a l’estiu hauràs de pagar en la taquilla encara que vulguis recórrer solament els 200 metres.
Vernazza

Com en la resta de localitats, et recomanem prendre’t el teu temps per passejar pel centre, allunyant-te dels carrers més famosos per descobrir aquesta altra part de Cinque Terre menys turística, que estem segurs, també t’enamorarà. Calcula un temps de visita entre 1 i 2 hores. Si tens un pressupost ajustat, a Vernazza hi ha el restaurant Piadiamo, especialitzat en piadine, que és un pa pla elaborat amb farina de blat d’orígen italià que s’omple amb infinitat d’ingredients, per uns 7 euros.

A Vernazza hi ha un dels miradors més famosos de la regió. Es tracta d’un dels llocs a veure a Cinque Terre que segur que et deixaran amb la boca oberta. Contemplar Vernazza des de tot lo alt és un imprescindible! Es troba en el sender blau que va cap al poble de Monterosso al Mare. Però si no has comprat la Cinque Terre card i no tens accés als trekkings, també hi pots arribar des de unes escales que hi ha a la plaça principal de Vernazza. Son les escales on hi ha indicat el camí cap a Monterosso al Mare. Hi ha una bona pujada i s’hi arriba en uns 15 minuts aproximadament. Les vistes valen la pena completament! I tampoc està de més fer una mica d’exercici amb tant gelat, pasta, pizza,… No es tracta d’un mirador a l’ús, és més bé un petit trosset de terra en el que tothom es fa fotos. Aneu amb compte!
Mirador de Vernazza

Contemplades les vistes sobre Vernazza, no estarà de més prendre’ns un gelat a la Gelateria Vernazza. La recomanem per prendre’ns un molt bon gelat italià. Es troba a la Via Roma, 13.

També recomanem acostar-nos a la platja de Vernazza, una platja de grava i roques darrera d’una cova, una de les millors platges de Cinque Terre.

Vernazza Beach

2. Manarola

Tornarem a anar a l’embarcador de Vernazza per agafar el vaixell que ens portarà a Manarola. Hi ha uns 20 minuts de trajecte, que passen volant, contemplant la bonica costa de Cinque Terre. Manarola és el poble més famós a visitar i conegut sobretot pels viatgers que arriben aquí després d’haver descobert la zona a Instagram. I és que la major part de fotos que hi podràs trobar son d’aquest encantador i acolorit poble que t’assegurem, no et deixarà indiferent. Ubicat en la part alta d’un turó i amb cases que l’esquitxen i sembla que es mantinguin en equilibri com per art de màgia, aquest és un dels grans secrets (o no) per el que aquesta zona es va declarar Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Si arribes en tren hauràs de creuar una espècie de túnel que et portarà directament al centre del poble on et recomanem que no et pots perdre:

  • Via di Mezzo. En aquest carrer hi trobaràs gran part dels restaurants, botigues i locals més famosos de la localitat.
  • Església de Sant Llorenç
  • Port
  • Marina de Manarola. Aquí pots fer-te una capbussada i refrescar-te si el dia és calorós.
  • Miradors de Manarola
Manarola

Un cop estiguis en els miradors, des dels que veuràs el port i la marina, si continues caminant arribaràs a Nessun Dorma, un dels restaurants més famosos de la zona, amb unes vistes privilegiades. Encara que no és excessivament car, la qualitat tampoc és com per ressaltar-la, per lo que si vols gaudir de les vistes et recomanem aturar-te a prendre algo o directament pujar un xic més i anar a la zona de pícnic (gratuïta). Si et quedes a dormir a Manarola et recomanem deixar aquest passeig pels miradors per la hora de la posta de sol, un moment perfecte per a fer un passeig romàntic i gaudir d’algunes de les millors perspectives del poble. Des d’aquest mirador que rodeja el penya-segat, en direcció a Corniglia, s’hi obtenen les millors fotos del poble.

Vistes impressionants des del Restaurant Nessun Dorma de Manarola
Calcula un temps de visita d’un mínim de 2 hores. Aquest és probablement el poble més famós de Cinque Terre per el que sol ser el que rep més turisme. Si vols visitar-lo sense gent et recomanem anar-hi a primera hora del matí. Des de Manarola surt el famós sender Via dell’Amore que connecta la localitat amb Riomaggiore i és segons diuen, un dels senders més bells i romàntics del món.
Via dell’Amore, de Manarola a Riomaggiore, o viceversa
 

3. Riomaggiore

Doncs arribem a Riomaggiore a peu per la Via dell’Amore. Riomaggiore està en una ubicació privilegiada, que depenent de la perspectiva, pot semblar inclús impossible. Riomaggiore és sense cap tipus de dubte, un dels pobles de Cinque Terre més bells per no dir el que més (no volem treure mèrit a la resta). Però no creguis que únicament destaca la ubicació d’aquest poble. Res més allunyat de la realitat, i és que aquest té un centre històric del segle XIII que guarda racons que et deixaran amb el millor sabor de boca. Entre els llocs que et recomanem no perdre’t hi destaquen:

  • Castello di Riomaggiore
  • Església de Sant Joan Baptista
  • Església de la Confraternita dell’Assunta
  • Porticciolo di Riomaggiore. Des d’aquí tindràs unes vistes encantadores de la localitat
  • Spiaggia Riomaggiore. Si tens un xic de temps et recomanem arribar fins a aquesta platja de pedres i aprofitar per gaudir de les vistes des d’un altre dels miradors més bells de la zona.
Riomaggiore

Si estàs visitant el poble a la hora del dinar o al sopar, et recomanem passar-te per “Il Pescati Cucinato”, un petit restaurant especialitzat en fritura de peix i marisc, en el que pots prendre un deliciós con i anar-te’n fins la zona del dic per degustar-lo amb unes vistes úniques del poble. El temps de visita previst és d’un mínim de 2 hores. Aquest és el nostre poble preferit de Cinque Terre ja que creiem que malgrat de ser un dels més petits, és també un dels més autèntics.

Riomaggiore, des del port

Com podeu comprovar, Riomaggiore té un dels ports més pintorescs de Cinque Terre. Els carrerons del casc històric baixen fins al port i camines fins a una petita escullera de pedres. Des d’aquí, hi pots fer fotos de postal al poble.

I fins aquí la visita als pobles i atraccions de Cinque Terre. Només ens quedarà tornar a Monterosso amb el mateix vaixell que hi hem vingut. El trajecte de Riomaggiore fins a Monterosso és d’uns 45 minuts aproximadament. Tindrem vistes úniques dels 4 pobles des del mar.

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, a modo indicatiu. També, per veure les atraccions de Cinque Terre, heu d’anar al mapa de la pàgina d’inici del viatge, on hi son totes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *