Categories
VIETNAM

Dia 3: Excursió al Delta del Mekong: Primeres cases flotants + Fàbrica de galetes d’arròs + Explorem una illa + Trekking pels poblats del Delta + Arribem a Can Tho

En aquest tercer dia iniciarem una excursió de 2 dies que ens durà al Delta del riu Mekong. Primer de tot ens desplaçarem amb bus fins a una de les ciutats del Delta, My Tho, on embarcarem i navegarem ja pels canals del Delta del riu Mekong, on observarem i aprendrem de la forma de vida que té la gent que hi viu: cases flotants de diferents tipologies, mercadeig entre els habitants o membres d’una mateixa família, etc… Anirem a visitar una fàbrica de galetes d’arròs, i acabarem el dia fent un trekking per varis poblats del Delta del Mekong, abans de tornar a l’autobús a continuar la ruta fins a la capital del Delta, Can Tho, on finalment podrem anar al nostre allotjament.
Índex:
1. Primeres cases flotants
2. Fàbrica de galetes d’arròs
3. Explorem una illa
4. Trekking pels poblats del Delta
5. Arribem a Can Tho

1. Primeres cases flotants

Començarem el dia amb l’excursió amb autocar fins a la capital del Delta del Mekong, la ciutat de Can Tho. Hi ha un total de 165 kilòmetres que els cobrirem més o menys en unes 3 hores i mitja, contant un petit descans de 20 minuts a peu de carretera.

Descans a peu de carretera en el viatge a Can Tho

L’excursió al Delta del Mekong l’hem contractat a la mateixa ciutat de Ho Chi Minh City. Es tracta d’aquesta excursió aproximadament. Cap a les 7:45h ens recullen a l’Hotel Vien Dong i amb autobús ens porten al Delta del Mekong. El nostre guia turístic ens explica tot sobre la cultura dels vilatans mentres tú pots seure, relaxar-te i gaudir dels paisatges i les vistes dels verds camps d’arròs. Fem una petita parada en el camí (foto d’abans), i continuem cap a My Tho on agafarem una barca que ja ens durà pel riu Mekong, on podrem escapar de l’atabalada vida de ciutat.

Tipologia de cases flotants en els canals del Delta del Mekong

Gaudirem d’un passeig en “sampàn”, que és una embarcació en aquest cas “vietnamita” o xinesa, de fons pla provista d’una vela i un tendal, que es governa amb un rem situat en la proa: s’utilitza per a la pesca, la navegació fluvial i a vegades, com a vivenda flotant. Passejarem pels canals vorejats de cocoters.

La vida en el Delta
La vida en el Delta

2. Fàbrica de galetes d’arròs

En un punt, desembarcarem i explorarem un poble a peu, fins a trobar una fàbrica de galetes d’arròs, on veurem com treballen.

Desembarquem a un poble del Delta
Fàbrica de galetes d’arròs
Fàbrica de galetes d’arròs

Tornem a embarcar i a navegar pels canals del Mekong.

Vida en el Delta
Vida en el Delta
Transport d’arròs
Vida en el Delta

3. Explorem una illa

Tornem a desembarcar, aquest cop cap al migdia, i ens deixen baixar en una illa del riu. Explorarem l’illa i els seus habitants.

Explorem una illa del Delta
Explorem una illa del Delta
Ens desplacem amb moto

Visitada l’illa ens tornarem a embarcar novament per seguir gaudint dels paisatges i dels canals del Delta del Mekong…

Vida en el Delta
Vida en el Delta
Vida en el Delta

4. Trekking pels poblats del Delta

I tornem a desembarcar per enèssima vegada. Aquest cop per a fer un trekking entre varis poblats en el Delta. La gent és molt oberta i hospitalària i per tot arreu et trobes famílies i aprens sobre les formes de vida que hi ha.

Visita a les famílies locals del Delta
Visita a les famílies locals del Delta

Visitem a les famílies locals, on ens obren de bat a bat totes les portes i ens ofereixen fruites, tè amb mel i vi mentres escoltem música tradicional interpretada pels mateixos vilatans. El guia ens diu que fan tres collites d’arròs durant l’any.

Trekking entre camps d’arròs i canals

Finalitzat el trekking, tornem a navegar un altre cop pels canals del Delta del Mekong, abans d’arribar-nos a la seva capital, Can Tho.

Vida en el Delta
Vida en el Delta

Observem vàries coses sorprenents. Una d’elles és que deixen les portes i finestres ben obertes. No hi ha la necessitat de tanac casa seva. Una altra cosa sorprenent que observem és que pràcticament a totes les cases hi ha un petit altar davant l’entrada. El guia ens diu que es tracta d’ofrenes que fan els vilatants als seus avantpassats.

Vida en el Delta

5. Arribem a Can Tho

Finalment desembarquem a Can Tho, la qual és una ciutat enorme, no tant gran com Ho Chi Minh, però déu n’hi dó. Can Tho té 1.200.000 habitants aproximadament.

Can Tho
Carrer al costat del nostre hotel

I finalment anem a trobar el nostre hotel, el Tay Do Hotel, un hotel de 3 estrelles ubicat al centre de Can Tho.

Can Tho

Després de sopar, tenim temps lliure per a poder visitar la localitat de Can Tho, i veure el seu interessant mercat nocturn. Així acabem aquest intens dia.

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *