Categories
VIETNAM

Dia 6: Hoi An: Santuari de My Son + Els 14 imprescindibles de Hoi An

En el nostre segon dia a Hoi An sí que ens donarà temps per visitar totes les atraccions i imprescindibles que té la ciutat, però ho farem al migdia i a la tarda, perquè pel matí, ben d’hora, tenim una excursió contractada a les ruïnes del Santuari de My Son, a 1 hora en cotxe de Hoi An. Visitarem les ruïnes de temples hindús abandonats construïts entre els segles IV i XIII. Un cop retornats a Hoi An, visitarem els 14 imprescindibles que té la població, sense contar amb els del dia anterior.
Índex:
1. Santuari de My Son
2. Els 14 imprescindibles de Hoi An

1. Santuari de My Son

En el dia anterior, en la mateixa tarda-vespre que passejàvem per el Casc Històric de Hoi An, vàrem contractar una excursió pel matí del dia d’avui. Es tracta d’una sortida per visitar les ruïnes d’antics temples hindús, en un emplaçament anomenat Santuari de My Son. També pots reservar aquesta excursió des d’aquí. L’objectiu de l’excursió és explorar el Santuari de My Son des de Hoi An amb un guia local en un recorregut a peu per aquest lloc cultural. Aprendrem sobre la cultura Champa, i ens avançarem a les multituds a primera hora del matí i gaudirem d’un esmorzar de fideus amb cafè.

Santuari de My Son

Sortim molt d’hora, de matinada (sobre les 5:30h). Ens passen a buscar per l’hotel i ens traslladem amb furgoneta fins a My Son. Pel camí, ens dónen cafè vietnamita (inclòs en el preu de l’excursió). Arribem a les 6:30h i tenim més de 2 hores per explorar el lloc. Sobre les 9:30h gaudirem dels fideus especials locals “My Quang” (vegetarians disponibles i tot inclòs en el preu de l’excursió). Sobre les 10h tornarem cap a la ciutat de Hoi An, on hi arribarem sobre les 11h del matí. Ah, el grup era d’un màxim de 12 persones.

Santuari de My Son

En el lloc, descobrim la cultura local Champa, la història i la naturalesa mentres passegem pels exhuberants terrenys del santuari. Aprenem tot el què s’ha de saber sobre el lloc de la mà del nostre guia, que va créixer prop del Santuari. Aprofitem al màxim que ens hi hem posat molt d’hora, evitant les multituds, i gaudint de l’aire fresc del matí.

Detalls del Santuari de My Son

Després de visitar el Santuari, ens dirigim a un restaurant casolà local i provem els fideus i el cafè “Quang” per esmorzar, submergint-nos de veritat en les costums tradicionals vietnamites. Retornarem al nostre hotel de Hoi An després d’un matí ple de cultura.

Santuari de My Son
Santuari de My Son

L’estat de conservació del lloc és bastant dolent, segons el nostre guia, també a causa de les guerres sofertes.

2. Els 14 imprescindibles de Hoi An

Així doncs, a les 11h som de tornada a Hoi An, i ara sí, que ens hi posarem per visitar aquesta ciutat una mica més a fons que en el dia d’ahir. Ara i aquí, us explico els millors llocs que veure a Hoi An perquè no us perdeu res de res. Ahir vam conèixer el Casc Històric de la població, així com el riu Thu Bon, el pont de les llums i el Hoi An Night Market. Avui tenim encara 14 imprescindibles a conèixer.

Si voleu conèixer la història de la ciutat us recomano reservar aquí aquesta visita guiada per Hoi An. Així doncs, els 14 imprescindibles d’avui son:

Pont Japonès (Chua Cau)

El pont japonès és el primer que vàrem visitar del Casc Històric de Hoi An. Aquest pont de pedra i fusta fou construït per mercaders japonesos a finals del segle XVI, per unir el barri japonès amb el barri xinès de la ciutat i facilitar el comerç. Veureu unes escultures d’animals a l’entrada i a la sortida del pont. En un extrem hi ha un gos i en l’altre hi ha un mono. Diuen que és perquè la construcció es va començar en l’any del gos i es va completar en l’any del mono. En el seu interior hi ha un petit altar budista, però si voleu veure’l tindreu que gastar un dels tickets.

Pont Japonès
Pont Japonès

Nosaltres ens conformem en creuar el pont i fer unes quantes fotos des de fora. Tingues en compte que el pont cobert japonès s’ha convertit en l’icona de Hoi An, per lo què és millor visitar-lo a primera hora per no trobar-t’hi massa gent. Si creues el pont cobert japonès, just a l’altre costat, hi ha un carrer preciós. Recorda que si vas a primera hora del matí, podràs gaudir-la sense gent i gratis. Un luxe.

Pont Japonès

Maison Ancienne de Phung Hung

Es troba en el carrer Nguyen Thi Minh Khai, en el nº4, al costat mateix del pont japonès. És una casa antiga i un dels monuments històrics de Vietnam. Es tracta d’una casa històrica ben conservada que conta amb els seus mobles originals, el seu balcó i una botiga de regals.

Maison Ancienne de Phung Hung

Ba Mu Temple Gate

Si ens apartem una mica del carrer principal de Hoi An, a uns 180 metres al nord, ens topem amb la porta del temple Ba Mu. Aquesta preciosa porta, presidida per un estany ple de nenúfars, s’ha convertit en un dels llocs més fotografiats de Hoi An. De fet ens trobem amb una parella de nuvis fent-se el seu book de casament. Si sou curiosos, com nosaltres, i obriu les portes de fusta us emportareu una sorpresa: no queda res a l’altra costat! Sembla ser que lo únic que es conserva d’aquest temple és la seva porta.

Ba Mu Temple Gate

Casa Tan Ky

Es troba en el carrer Nguyen Thai Hoc, a 220m del pont japonès. Val la pena que us gasteu un dels tickets de Hoi An. Aquesta casa és construïda per el comerciant xinès Tan Ky en el segle XIX. La seva arquitectura és una combinació d’estils arquitectònics xinesos, japonesos i vietnamites. El seu disseny, com el de la majoria de les cases de Hoi An, és allargat. Té doble entrada, per el carrer Nguyen Thai Hoc i per el riu. Així per una part era una botiga i per l’altra sortien les mercaderies per a ésser transportades.

Vistes des de la casa Tan Ky

La casa és molt petita, però és la més interessant de totes les cases que veure a Hoi An, així que si només vas a visitar-ne una, et recomano que sigui la de Tan Ky.

Interior de la casa Tan Ky

Quan Thang Ancient House

Es troba en el carrer Tran Phu 77, a 350m del pont japonès. És una altra de les cases antigues a veure a Hoi An, construïda a principis del segle XVIII. La casa és molt similar a la de Tan Ky, o sigui que també val molt la pena que la visiteu.

Quan Thang Ancient House
Quan Thang Ancient House

Assamblea Xinesa Hoa Van

Es troba a pocs metres de la casa Quan Thang, concretament a 100 metres. Sembla ser que aquest edifici no té gaire interès, ja que quan vam voler entrar no hi havia ningú controlant l’accés. La veritat és que comparada amb altres monuments de Hoi An no és gran cosa, però com que ens va sortir gratis li vàrem donar un cop d’ull.

Assamblea Xinesa Hoa Van

Museu de Medicina Tradicional

Es troba a 450m del pont japonès. El museu recrea una botiga de medicina tradicional, en la que es mostra com es realitzava la consulta, el diagnòstic i l’elaboració de herbes medicinals. A més s’exposen antics materials i llibres de medicina.

Museum of Traditional Medicine
Museum of Traditional Medicine

Saló d’Assamblees de Fujian (Phuoc Kien)

Es troba a 500m del pont japonès. És un dels monuments imprescindibles de veure a Hoi An. Darrere de la seva porta rosa de tres arcs, us hi trobareu un bonic pati amb plantes ornamentals i alguns posts on comprar souvenirs. El temple que us trobareu en el seu interior està dedicat a la deesa Thien Hau, la deesa del mar dels immigrants de Fujian.

Saló d’Assamblees de Fujian

El Saló d’Assamblees de Fujian és un impressionant complexe que es troba en el cor del centre històric de Hoi An. Construït en el segle XVII pels comerciants xinesos que vivien en la ciutat, aquest saló d’assamblees es va convertir en un important centre cultural i religiós per a la comunitat xinesa. En el seu interior, podràs admirar boniques estàtues de jade i porcellana, així com un elegant altar dedicat a la deesa xinesa Thien Hau. Si estàs interessat a conèixer més sobre la història de la influència xinesa en aquesta ciutat, definitivament has de visitar aquest lloc.

Elegant altar dedicat a la deesa xinesa Thien Hau

Mercat central (mercat local)

Es troba al costat del riu Thu Bon, entre els carrers Hoang Dieu i Tieu La. Es troba a 650m del pont japonès i a 150m del Saló d’Assamblees de Fujian. Tot i que en el dia anterior, al passejar pel casc històric ja te’l trobes, avui l’explorarem més a fons. Es tracta d’un mercat autèntic on els locals compren menjar des de les 6:00h del matí, però al que han afegit algunes botigues de souvenirs per els turistes. Et trobaràs posts dins de l’edifici i en el carrer paral·lel al riu. Venen tot tipus d’aliments (verdures, fruites, fideus, peix, carn,…) i altres productes. Dins del mercat, veuràs estanteries en les que hi pots anar a esmorzar, dinar o sopar menjar local. Et recomano que hi vagis molt d’hora si vols passejar pel mercat amb més tranquil·litat. A més, si hi arribes molt d’hora podràs veure com els pescadors porten el peix. Més tard hi sol haver moltíssima gent, tanta que fins i tot és complicat el caminar. Si vols comprar algo, no t’oblidis de regatejar.

Mercat local de Hoi An
Mercat local de Hoi An

Temple Quan Cong

Es troba a pocs metres del Saló d’Assamblees de Fujian (a 80m aproximadament). És un temple dedicat a un general xinès del mateix nom. Per entrar en aquest temple és necessari presentar ticket, però un cop més no hi havia ningú controlant allí i no els el van demanar.

Quan Cong Temple

Assamblea Cantonesa Quang Trieu

Es troba a 260m del Saló d’Assamblees de Fujian (i a 750m del pont japonès), en el mateix carrer de Tran Phu. Sens dubte, és l’edifici més bonic que veure a Hoi An. Allí ens hi vam gastar 1 ticket dels 5 que vàrem comprar en el dia anterior. En el seu interior alberga unes acolorides  estàtues de dracs i un altar dedicat a Quan Cong, un respectat general del període dels Tres Regnes. El seu impressionant pati interior té una font i varis ponts plens de fanalets. No sabeu la quantitat de fotos que hi vam fer!

Pati interior de l’Assamblea Cantonesa Quang Trieu
Assamblea Cantonesa Quang Trieu

Assamblea Hainan

Pràcticament al costat del temple Quan Cong es troba l’Assamblea Hainan, concretament a 85 metres de l’Anterior Assamblea Quang Trieu. Aquest edifici de finals del segle XIX té una decoració molt més sòbria que els anteriors, així que no us trobareu a gaires turistes visitant-lo.

Assamblea Hainan

Precious Heritage Art Gallery Museum

Es tracta d’un petit museu amb exposició de fotografies d’un fotògraf francès, ubicat a 350m de l’Assamblea Hainan. Els horaris d’obertura son de 8:00 a 20:00h i l’entrada és gratuïta. És una exposició de fotografies de Réhahn, un fotògraf francès que ha dedicat molt temps a recórrer les zones més remotes de Vietnam, visitant nombrosos grups ètnics i fotografiant centenars de rostres. Les fotos son una autèntica preciositat. A més, t’explica la història que hi ha darrere de cada foto i de cada persona. També hi ha una exposició sobre els vestuaris típics de cadascun dels grups ètnics que ha visitat i dades interessants sobre com viuen. Recomano que visiteu aquesta exposició.

Precious Heritage Art Gallery Museum

Fer-vos un vestit a mida

Aquest últim imprescindible no és un lloc en concret, sinó que és algo que fan molts turistes durant la seva estança a la ciutat, que és fer-se vestits a mida, ja que aquí solen ser molt més barats que en els seus països d’orígen. És dificil passejar per la ciutat sense trobar una sastreria pel camí. Si necessites algo a mida, no deixis passar l’oportunitat. Nosaltres no vàrem comprar res però hem fet la investigació de quines son les millors sastreries de Hoi An per si tu hi estàs interessat: Yali Couture i A Dong Silk.

I fins aquí amb els imprescindibles de Hoi An de dia. Ara us vull anunciar també altres activitats i/o visites que es poden fer a Hoi An i pels seus entorns:

Thanh Nam Restaurant

Ubicat a GOD TRAN CAO VAN, a 800m al nord del pont japonès. És un lloc molt petitó i molt familiar, però amb un menjar espectacular i a més súper econòmic. Perquè prenguis nota, perquè no és el típic lloc que et trobaràs en les guies de viatge. Val la pena acostar-t’hi.

Thanh Nam Restaurant

Pagoda Chua Phuoc Lam i Pagoda Chua Chuc Thanh

Es tracta de dues pagodes que estan una mica allunyades del centre. La primera està a 2,2km del pont cobert japonès cap al nord, i la segona està a una mica més a prop, a 1,5km al nord del pont japonès.

Bicicleta pels voltants de Hoi An

Algo que teníem moltes ganes de fer i que finalment no vàrem fer i que recomanem fer-ho és llogar una bicicleta i perdre’t pels voltants. Passejar amb la bici per el centre històric també és molt recomanable però el què més t’agradarà serà el trajecte des del centre històric fins a la costa, passant per varis camps de cultiu. A més, el territori és molt pla, lo què fa més plaent el passeig en bici. No et perdis “Tra Que Vegetable Village”, un poble ple d’horts en els que cultiven nombrosos tipus de verdures i herbes. També podeu creuar el pont situat en el carrer Hoang Dieu i fer un passeig en bici per l’illa Cam Nam, situada en el riu. Molts allotjaments ofereixen lloguer de bicicletes gratuïtament. Si no, et serà molt fàcil trobar-hi alguna botiga on llogar-les. També pots apuntar-te a aquest tour per Hoi An en bicicleta.

Tour per Hoi An en bicicleta

Hoi An Basket Boat

Potser és de les coses més divertides de fer a Hoi An. A uns 6 kilòmetres de Hoi An us trobareu un embarcador de barques de coco. No sabem si estan fetes de coco o si els anomenen així simplement per la seva forma. Val la pena apropar-se allí solament per veure aquests acolorits barquets flotant a l’aigua, però si pugeu a un d’ells us divertireu moltíssim. Podeu contractar un tour o agafar un taxi fins allí i concertar un preu directament amb un dels barquers. Els passejos duren uns 40 minuts i se sol pagar uns 6€ per dues persones. Primer et porten a fer un tranquil passeig entre els canals envoltats de vegetació. S’ha d’anar amb compte perquè hi ha un fotimer de turistes i us podeu anar xocant els uns amb els altres. Això unit a la inestabilitat del bot et pot fer pensar més d’una vegada que caureu a l’aigua. La veritat és que riureu moltíssim amb el passeig en la “cocobarca”.

Hoi An Basket Boat

Les millors platges de Hoi An

Si haguéssim tingut més temps a Hoi An haguéssim anat fins a la Platja de An Bang, situada a uns 7 kilòmetres de distància. També és la platja que ens havíen recomanat a l’hotel, per ser més tranquil·la que la platja de Cua Dai (la platja més famosa que visitar a Hoi An). No espereu trobar-hi una platja paradisíaca, doncs és una platja de sorra daurada i un mar que cobreix a pocs passos de la riba i amb un onatge fort, però us pot anar bé per a descansar algunes horetes. Podeu llogar hamaques i tot. Com veieu, aquest és un altre pla que no pot faltar si vas a passar uns quants dies a Hoi An. No son les típiques platges d’aigua cristallina i sorra blanca que pots trobar en altres parts del Sudest Asiàtic però no estan malament per relaxar-vos, fer-se un bany i prendre el sol. En bicicleta s’arriba molt més a la Platja de An Bang. Hi ha moltíssims restaurants, hamaques, etc… Et recomano caminar una mica en una de les direccions un cop arribis a la platja per a poder gaudir d’un xic més de tranquil·litat. A part de An Bang Beach, també pots anar a Ha My Beach o a Cua Dai Beach. I també pots anar a les illes Cham en ferry.

Platja de An Bang

Adjunto dos mapes de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat (el primer és un mapa d’ubicació de les restes de My Son respecte Hoi An, i el segon és un mapa on ubiquem el recorregut i atraccions principals del poble de Hoi An que hem fet en el dia d’avui):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *