Categories
VIETNAM

Dia 10: Hanoi: Vol Hue-Hanoi + Free Tour per Hanoi + Llac Hoan Kiem + Old Quarter de Hanoi

Deixem el centre de Vietnam per arribar-nos ja al nord, concretament a la seva capital Hanoi, la qual en el dia d’avui coneixerem una mica, ja que tenim previst per un Free Tour des del centre. No ens mourem gaire del centre (de la zona del Llac Hoan Kiem) només per endinsar-nos i explorar el Barri Antic de la capital del Vietnam. Aquest primer dia de descoberta de Hanoi també ens quedarà gravat a la retina.
Índex:
1. Vol Hue – Hanoi
2. Free Tour per Hanoi
3. Llac Hoan Kiem
4. Old Quarter de Hanoi

1. Vol Hue – Hanoi

I ens aixequem ben d’hora per anar a l’aeroport de Hue, anomenat Aeroport de Phu Bai, ubicat a uns 15 kilòmetres al sud-est de Hue. Hem contractat un trasllat privat que ens vé a recollir a l’hotel i ens porta cap a l’aeroport de Hue. Això ho hem fet així en tots els aeroports i enllaços dels mateixos cap als hotels o centres de les ciutats. És la forma més segura i còmoda. Adjunto l’enllaç aquí.

Aeroport de Hue
Volarem amb Vietnam Airlines

Al cap de 1h i quart d’haver-nos enlairat a Hue aterrem a Hanoi. Hem arribat a l’Aeroport de Hanoi (anomenat Aeroport Internacional de Noi Bai), el qual està ubicat a 29,2 kilòmetres al nord del centre de Hanoi. Aquí també hem contractat un trasllat privat que ens ha de dur al nostre hotel (adjunto aquí el link), anomenat Golden Key Hotel (3 estrelles), el qual està ubicat molt a prop del centre, concretament a uns 20 minuts del llac Hoan Kien i a uns 20 minuts del Temple de la Literatura.

Golden Key Hotel

2. Free Tour per Hanoi

Descarregats de les nostres maletes i ja acondicionats per visitar Hanoi, sortim de l’Hotel i observem que allà mateix, al xamfrà amb el carrer, hi ha un grup de nois amb motocicletes que estan esperant que sortim per abordar-nos. Són les mototaxis que ens esperen. I perquè no? Tot i que l’Hotel es troba únicament a 20 minuts del centre, si ens podem estalviar caminar aquests 20 minuts potser els guanyarem per altres bandes. Així doncs, negociem la tarifa amb el motard, i anem fins al centre amb mototaxi. És una manera com una altra d’integrar-nos a la ciutat de Hanoi…

En mototaxi al centre

Hanoi és la capital de Vietnam i la segona ciutat més gran del país després de Ho Chi Minh. Té una població de quasi 7 milions de persones, en el 2010 es varen commemorar oficialment 1000 anys des de la fundació de la ciutat. Conèixer la seva història mil·lenària, la seva arquitectura, els seus temples, els seus mercats, viure el seu desordre i provar la seva famosa gastronomia son només algunes de les coses a veure i fer a Hanoi que no us podeu perdre. Hanoi és una ciutat gran, desordenada, plena de posts de carrer i venedors ambulants amb un tràfic caòtic on les senyals només s’utilitzen com a ornament. Una ciutat del sudest asiàtic amb la “neteja” i els característics olors d’aquesta part del planeta. Ah! I motos, moltes motos. Però entre tot aquest caos i brutícia hi ha una cosa de Hanoi que em va agradar i que féu que visitar-la valgués la pena: la seva autenticitat. I és que Hanoi rep als turistes amb els braços oberts, però té clar que si algú no està disposat a acceptar-la com és no li importa en absolut. Nosaltres vam prendre Hanoi com a ciutat base per a realitzar les excursions a Sapa, Ninh Binh i la Badia de Halong. Vàrem estar 3 dies sencers a Hanoi per a poder-la visitar (contant amb el dia d’avui).

Exercicis a Ho Hoan Kiem

Et recomanem fer un Free Tour a Hanoi en el primer dia per a conèixer un xic més de la ciutat i les seves curiositats. El pots reservar inclús en espanyol. Aquí te l’adjunto. És el que vam fer nosaltres. Te l’aconsellem perquè no és el mateix veure que conèixer millor lo què estàs veient, i a més explicat per algú que viu allí. Havíem de ser a les 11h a una direcció molt concreta del barri antic de Hanoi. Concretament havíem de ser a Republik Backpacker’s Hostel, un alberg ubicat a uns 20 minuts del llac Ho Hoan Kiem, al nord del barri antic. Hi vàrem arribar amb mototaxi pels pèls.

A prop hi ha el Mercat de Dong Xuan

La nostra visita guiada gratuïta per Hanoi comença a les 11:00h a Phung Hung. Des d’aquest cèntric carrer farem un passeig fins a una de les places d’abastaments més populars de la capital vietnamita: el Mercat de Dong Xuan. Quins son els productes més demandats? I els més cars? Desvetllarem totes aquestes curiositats en la nostra visita.

Pont vermell de Huc en el llac Hoan Kiem

Continuarem aquest free tour per Hanoi dirigint-nos a l’emblemàtic llac del districte de Hoan Kiem. Es tracta del lloc més romàntic de la ciutat, doncs en ell es troba un dels escenaris preferits de les parelles d’enamorats: el pont vermell de Hanoi. Mentres recorrerem aquesta famosa passarel·la, el nom oficial és de Pont Huc (Cau The Huc en vietnamita), gaudirem d’unes excel·lents vistes de tot el conjunt del llac.

Casc Antic de Hanoi

El nostre recorregut prosseguirà per el casc antic de Hanoi, on ens aturarem en una cafeteria tradicional perquè pugueu degustar pel vostre compte el deliciós cafè vietnamita amb ou. Segur que us sorprendrà! Finalment, després de dues hores i mitja de recorregut, conclourem aquest free tour per Hanoi retornant al punt de trobada.

Si ho prefereixes, també pots fer una visita guiada per Hanoi. Té una durada de 7 hores i gràcies a ella podràs conèixer encara més llocs de la ciutat junt a un guia. L’adjunto aquí.

Si t’interessa, també pots recórrer Hanoi amb el Bus Turístic. Es tracta d’una opció genial per recórrer la ciutat de Hanoi d’una manera còmoda i ràpida, coneixent els principals punts turístics de la capital de Vietnam. Ambn el bus turístic pots arribar còmodament (i sense suar molt, dada important en aquest viatge) a l’Òpera de Hanoi, el Temple de la Literatura, la Pagoda Tran Quoc o a la Catedral de Sant Josep, pujant i baixant tantes vegades com vulguis, i amb una audioguia en espanyol. Si t’agrada aquesta opció, algo que has de saber és que els bitllets de l’autobús turístic tenen una validesa de 24 o 48 hores, funcionant tots els dies de la setmana de 9:15 del matí a les 16:15 hores.

Bus Turístic de Hanoi

També hi ha la possibilitat de fer un passeig en ciclo per Hanoi, tal com el vàrem fer a Ho Chi Minh. Nosaltres, però, ho hem desestimat perquè a Hanoi l’àrea turística a cobrir no és tant gran com a Ho Chi Minh. Viure l’experiència de fer un passeig en ciclo (el famós tricicle) és una d’aquestes coses que pots fer si estàs un mínim de 2 dies a Hanoi, pla genial si vols conèixer algun dels seus barris. Entre les opcions disponibles, tens aquest tour en ciclo de 1 hora pel barri antic. Entre les curiositats d’aquest mitjà de transport de Hanoi, t’expliquem que Pierre Coupeaud el va inventar en el 1939, i uns anys després fou l’encarregat de portar-lo a la Indoxina francesa, millorant el rickshaw (típic de Japó, Xina o Índia), un vehicle de 2 rodes tirat per una persona. Avui segueix sent habitual moure’s en ciclo per la ciutat, i hi ha qui diu, que no si no muntes en un no has estat a Hanoi.

Tour en ciclo per Hanoi

A Hanoi hi ha la possibilitat de realitzar diferents classes i tallers, com la possibilitat de realitzar una classe de cuina vietnamita a Hanoi. Aquest punt està pensat per els amants de la cuina que no es conformen en només provar, sinó que a més volen aprendre a cuinar plats vietnamites. Aquí tens una idea de pla xulo per fer a Hanoi amb amics o en parella. Una de les experiències més recomanables si vas a estar un mínim de 2 dies en la capital de Vietnam, perquè vas a comprar amb un guia els productes a un mercat local, t’ensenyen a cuinar plats típics, i al final, es prova tot lo què has cuinat, tant tú com els teus companys. Si t’agrada la idea, pots reservar aquesta classe de cuina a Hanoi. Lo únic a tenir en compte, és que aquests tallers son en anglès i duren al voltant de 5 hores!

Classe de cuina vietnamita a Hanoi

Durant aquests primers instants que passarem a Hanoi, tenim pensat reservar les excursions pels pròxims dies, com per exemple, l’excursió de dos dies a la Badia de Halong. És a dir que contractarem el creuer a la Badia de Halong a bon preu. De fet, hi ha molta gent que espera a estar en la capital de Vietnam per a reservar-lo. Veuràs mil ofertes pel carrer, però el consell d’or que et donem és que no el contractis en qualsevol agència i sense referències. La nostra recomanació en aquest cas, és reservar algo amb bones valoracions i amb un preu mig, no tiris a lo més barat. Tingues en compte que són excursions de varis dies, i coneixem varis casos en els que ens expliquen que en comptes d’haver estat una de les millors experiències, va acabar éssent de les pitjors. Si no vols estar utilitzant temps en buscar aquesta excursió en concret, et deixem varies que pots reservar online per poc més de 100 euros per persona:

Creuer per Halong Bay

Una altra opció gastronòmica que podem fer en el dia d’avui o en altres dies és provar el famós entrepà vietnamita (Banh Mi). Seguim amb la idea de que t’emportis un bon sabor de boca d’aquesta visita a Hanoi que faràs, per això ara et recomanarem menjar un Banh Mi, un entrepà fet amb pa de baguette. Un bàsic, perquè aquests entrepans vietnamites a més de ser súper econòmics, estan espectaculars. Si et serveix de referència, a nosaltres ens van encantar els de paté de porc, però si veus que no és el teu sabor preferit, també els tenen de pollastre amb formatge o amb xampinyons, de vedella, etc… i per suposat vegetarians. I ara, lo més important: A on provar el millor entrepà vietnamita de Hanoi? Apunta aquests 3 locals amb la seva ubicació:

Banh Mi Hoi An

I finalment, abans de començar amb la ruta en si del dia, també hi ha la possibilitat de provar la cervesa vietnamita més econòmica del món. S’anomena Bia Hoi. Si t’agrada la cervesa, no pots marxar sense provar la Bia Hoi, cervesa de barril fabricada a Vietnam sense fermentació, bastant refrescant i lleugera, que entra genial quan la calor apreta, ja que té molt poca graduació. La seva major curiositat és que no es pot consumir passades 24 hores. En canvi, és una opció de lo més econòmica, ja que el seu preu va dels 5000 dongs (uns 20 cèntims d’euro). Es coneix com la cervesa més barata del món. Aquí ho deixem, cervesers. La trobaràs fàcilment en els posts de carrer i bars de Hanoi. Fíxa’t on vegis escrit Bia Hoi. Això sí, no esperis grans campanyes de marketing en la promoció.

Bar de Hanoi on serveixen la Bia Hoi

3. Llac Hoan Kiem

Un cop hem acabat amb el free tour, ens dirigim al llac Hoan Kiem. Si després de seguir amb el free tour estàs cansat de ser esquivat per motos i altres transeünts, et recomano visitar el Llac Hoan Kiem, un altre dels llocs més bonics de la ciutat. Es tracta d’un llac de 12 hectàrees ubicat en ple centre de Hanoi. És impossible que te’l perdis. En un petit illot situat just en el centre del llac, podràs veure la Torre Tortuga. En el llac també hi trobareu a gent practicant Tai Chi, llegint, descansant o simplement passejant pels jardins que l’envolten.

Llac Hoan Kiem, i al mig la Torre de la Tortuga (Thap Rua)
Llac Hoan Kiem amb el pont The Huc i la Pagoda Ngoc Son en una illa
Ambient al voltant del Llac Hoan Kiem

Prop d’una de les ribes del llac també s’hi troba el Temple de la Muntanya de Jade (Ngoc Son Temple), construït en el segle XVIII i un lloc imprescindible a veure a Hanoi. L’illot en el que es troba el temple està unit a terra ferma a través del famós pont vermell de The Huc, que és preciós tant de dia com de nit.

Ngoc Son Temple
Ngoc Son Temple

L’horari del temple Ngoc Son és de 8:00 a 18:00 hores, i el preu per entrar-hi és de 30.000 VND (1,14€ aprox.).

Pati interior del Ngoc Son Temple

Prop del llac també es troba el Thang Long Water Puppet Theatre, on pots assistir al seu famós espectacle de marionetes aqüàtiques. T’aviso de que és un show una mica estrany i que costa enténdre’l. Valora tú mateix si vols assistir-hi! Per nosaltres fou tota una sorpresa, la veritat. Pensàvem que era la típica turistada, i encara que és veritat que el 100% dels espectadors eren estrangers, és algo que val la pena si estàs un mínim de 2 dies a Hanoi. Es tracta d’un espectacle de marionetes tradicionals vietnamites totalment articulades, que es mouen dins d’una piscina d’aigua. La posta en escena, la música, els vestits tradicionals i les veus dels artistes son una veritable passada. L’espectacle té una durada d’uns 40 minuts, i si t’agrada el plà i ho vols reservar, pots fer-ho aquí. Nosaltres hi vàrem anar un dia a la nit, però t’ensenyem les fotos ara…

Thang Long Water Puppet Theatre
Thang Long Water Puppet Theatre

I ens dirigim a la riba nord del llac Hoan Kiem, on hi trobarem 2 locals que tenen un interès especial. Per una banda, ens trobem amb el Dinh Cafè. Aquest és un local especial on podem provar el típic cafè vietnamita amb ou (cafè vietnamita tradicional). És un dels cafès més visitats de Hanoi. El lloc és de lo més autèntic, a més s’accedeix a aquesta cafeteria a través d’una botiga de maletes, no et diem més. Un cop dins del local, només tens que seguir les indicacions i pujar per unes escales en les que sembla que et surti a rebre algun personatge de Àlex de la Iglesia, però que en canvi, et porta a un local tradicional vietnamita on pots provar el famós cafè amb ou. Pren nota si busques locals curiosos on anar a Hanoi, ja que aquest n’és un.

Dinh Cafe

Per altra banda, en la mateixa riba nord del llac, ens trobarem un altre curiós restaurant-cafè que s’anomena “Original Note Café”. Aquest curiós restaurant-cafè té una decoració de lo més original. Totes les seves parets, sostres, cadires, etc…. estan decorats amb post-it’s que els clients han anat enganxant amb els seus missatges. Aquí venen a més de varis tipus de cafè, sucs, batuts i cosetes per a menjar per si teniu gana.

Original Note Café

4. Old Quarter de Hanoi

I del llac Hoan Kiem entrarem al Old Quarter de la ciutat, dit d’altra manera, el barri antic de Hanoi, que es troba al nord mateix del llac. El Barri Antic és la zona més famosa de Hanoi, existent des de l’època imperial. Va néixer com un barri residencial i comercial, en el que cada carrer estava especialitzat en un tipus de comerç. Els comerços més populars eren els del cotó, les joies, herbes i la seda. En l’actualitat podràs trobar-hi altre tipus de comerços.

Barri Antic de Hanoi

Si penses en una ciutat vietnamita, segurament et vinguin a la ment munts de carrers entrellaçats amb cables penjant, un tràfic horrible on les motos son les protagonistes, comerços i venedors a peu de carrer, molta gent per totes bandes, etc… Just així és el barri antic de Hanoi, un lloc en el que les motos, comerços, locals i turistes dónen vida al barri més popular de Hanoi. Si és cert que el teu passeig no serà lo què es descriu com tranquil degut a la quantitat d’estímuls, recórrer els seus carrers és perdre’s en el passat i el present de la ciutat, i per lo tant, algo imprescindible que fer a Hanoi. T’encantarà!

Barri Antic de Hanoi

Els caòtics carrers de Hanoi estan plens de botigues i bars en els que els locals s’asseuen a menjar en uns mini-tamborets de plàstic. El menjar és casolà, de fet la majoria dels edificis estan habitats per famílies senceres, que tenen el seu bar o botiga en la planta baixa. Així que els podreu veure allí mateix cuinant o menjant en la porta de la seva botiga. Els oficis s’agrupen per carrers. Hi ha carrers on tots els comerços son fusters, carrers de sabaters, etc… de tot.

Menjant al Barri Antic de Hanoi
Barri Antic de Hanoi
Barri Antic de Hanoi
Barri Antic de Hanoi

Decidim creuar tot el barri antic de la ciutat fins arribar al Mercat Dong Xuan, al nord. De camí al mercat passem per Beer Street que realment és el carrer Ta Hien, sens dubte, un imprescindible a visitar a Hanoi. Aquest carrer està ple de pubs on serveixen cerveses vietnamites més famoses del país i també algunes internacionals. Fem una breu parada per degustar-ne alguna. Per la nit aquest carrer és un bullidor de gent, on es barregen locals i estrangers, per a gaudir d’unes bones cerveses. També es pot degustar la cervesa més barata del món, com hem dit abans, la Bia Hoi, per uns 5.000 dongs (18 cèntims d’euro). Nosaltres ens vàrem atrevir a provar-la.

Beer Street de nit

És curiós caminar per aquesta zona durant el dia, ja que es veu quasi completament buida. De nit es transforma amb els seus pubs, bars i petits restaurants. Tots els bars i restaurants treuen al carrer tamborets perquè la gent local (i els turistes) s’asseguin a beure i a sopar. Això sí, és un dels llocs més turístics de Hanoi i els preus son una mica més alts, però en qualsevol cas, ja veuràs que sí o sí, viure l’experiència de menjar en el carrer Ta Hien val la pena.

Carrer ta Hien, de nit

També passem pel carrer Hang Buom, que quan arriba la nit es transforma també i és dels més concorreguts, amb concerts i espectacles, venda de menjar i beguda de carrer… i sí, també molt de turista.

Espectacles de carrer en el carrer Hang Buom de Hanoi

I finalment arribem a davant de l’edifici del mercat Dong Xuan, el mercat més gran que visitar a Hanoi on podem trobar-hi de tot: tèxtils, menjar, souvenirs, animals, etc… Es tracta d’un edifici de 3 plantes amb botigues de souvenirs, artesania, roba,.. però si passes de les compres, és també el lloc perfecte per emportar-te un bon sabor de boca (literal), ja que en aquest mercat pots provar el millor menjar de carrer de la ciutat, i delícies locals com Bun Cha (sopa de fideus), Banh Cuon (creps farcides de carn), Nem Ra (rotllets de primavera fregits estil vietnamita) o Banh Mi (entrepà en pa de baguette). L’horari del mercat és de dilluns a diumenge de 7:00 a 21:00 hores.

Mercat de Dong Xuan
Vist el mercat, i ara que s’està fent fosc, és bo saber que a Hanoi hi ha un altre mercat força famós: es tracta del Mercat Nocturn de Hanoi. Realment està situat en els carrers del Casc Antic, entre els carrers Pho Hang Dao, Hang Ngang, Hang Gai, Hang Be, Hang Bong y Hang Giay. Déu n’hi dó amb els noms. Has de saber que el mercat nocturn només funciona els caps de setmana (obre el divendres, dissabtes i diumenges a partir de les 19:00 hores. En aquest mercat de Hanoi t’hi trobaràs carrers i carrers plens de botigues i posts on comprar sobretot, falsificacions de bona qualitat de roba, esportives i accessoris.
Hanoi Night Market
Hanoi Night Market

I aquí donem per finalitzada la ruta del dia d’avui, perquè tot just ara comença a fer-se fosc i d’aquí una estona tornarem a endinsar-nos pels carrers del barri antic per sopar, tal com hem dit, al carrer Ta Hien. Un cop acabats de sopar, ens en tornarem a la zona del Llac Hoan Kiem a donar una volta i a buscar un mototaxi que ens porti de tornada a l’Hotel…

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Una resposta a “Dia 10: Hanoi: Vol Hue-Hanoi + Free Tour per Hanoi + Llac Hoan Kiem + Old Quarter de Hanoi”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *