Categories
NOVA ZELANDA

DIA 10: FORGOTTEN WORLD HIGHWAY I MOUNT TARANAKI: TAUMARUNUI + TANGARAKAU GORGE + MOKI TUNEL + WHANGAMOMONA + AWAHOU SCENIC RESERVE + POHOKURA SADDLE + STRATHMORE SADDLE + MOUNT TARANAKI + TREKKING A NORTH EGMONT VISITOR CENTER. Nit al voltant del Mount Taranaki.

Després d’un dia tant intens físicament com el d’ahir, avui farem un dia d’autèntica road-trip, on en la primera part del mateix transitarem la Forgotten World Highway, un dels trajectes més bonics del país, i ens aturarem a pràcticament totes les seves atraccions, com Tangarakau Gorge, Moki Tunel, el poble de Whangamomona, Awahou Scenic Reserve, Pohokura Saddle i Strathmore Saddle. Arribarem als volts del mount Taranaki, un dels cons volcànics més perfectes del món, un dels altres imprescindibles a Nova Zelanda. Anirem a buscar els millors miradors amb les millors vistes del volcà, i farem una petita caminada per anar a buscar-ne algun (de mirador).
Índex:
1. Forgotten World Highway: De Taumarunui a Whangamomona
2. Forgotten World Highway: De Awahou Scenic Reserve a Strathmore Saddle
3. Mount Taranaki: Els millors miradors
4. Mount Taranaki: Trekking a North Egmont Visitor Center

1. Forgotten World Highway: De Taumarunui a Whangamomona

Una ruta pels llocs que veure en l’Autopista del Món Oblidat (Forgotten World Highway) és a lo què dedicarem mitja jornada d’avui, abans de dirigir-nos cap al Mount Taranaki, on al seu voltant hi passarem la nit. Molt més descansats després d’haver fet el Trekking Tongariro Alpine Crossing, un dels millors trekkings del món, i haver descansat moltes hores al Taumarunui Holiday Park, el nostre allotjament a Taumarunui, és quan ens posem en marxa per iniciar la conducció de l’Autopista del Món Oblidat, que comença aquí, a Taumarunui. Tingues en compte que en els 150 kilòmetres de la ruta no hi ha gasolineres ni supermercats. Coneguda per ser un dels trajectes més bonics del país, la Carretera del Món Oblidat son 155 kilòmetres de la carretera SH 43, entre Taumarunui i Stratford, en la que podràs gaudir de paisatges increïbles, entre els que hi destaquen turons ondulants a més de zones en les que la vegetació sembla cobrir-lo tot, obrint-se en part al voltant de la carretera.

Forgotten World Highway

A més dels paisatges, l’Autopista del Món Oblidat passa per alguns “pa maorís” o pobles fortificats, mines ja abandonades i fins i tot una república independent anomenada Whangamomona. Tingues en compte que encara que tota la carretera estigui ben conservada, en alguns trams és estreta i hi ha 10 kilòmetres sense asfaltar. Malgrat això, es pot circular perfectament inclús anant en autocaravana, per lo que no t’has de preocupar. Després d’aquesta breu introducció, passem a explicar-te quins son per a nosaltres els llocs que veure en l’Autopista del Món Oblidat imprescindibles.

Forgotten World Highway

Taumarunui

Com hem dit, és el poble on hem disposat del nostre allotjament aquesta nit passada. És un poble perfecte per fer-hi una parada tècnica. Hi ha un mirador molt bonic on es veu tot el poble, anomenat Te Peka Lookout. El poble és famós per ser l’inici o començament de la ruta que farem en el dia d’avui.

Te Peka Lookout
Okahukura Scenic Reserve
Hi ha la possibilitat d’entrar a la carretera fent un desviament pels pobles de Matiere i Ohura. Hi ha viatgers que així ho han fet, i sembla que també és una carretera preciosa, i plena de corbes. En aquesta desviació per la Ohura Road creues la Okahukura Scenic Reserve, que és com una selva enmig de la muntanya realment preciosa. Realment, allargues en 1 hora aproximadament la durada de la Forgotten World Highway, però sembla que val la pena, ja que veus uns paisatges també super bonics.
Okahukura Scenic Reserve
Okahukura Scenic Reserve

Tangarakau Gorge

Sens cap mena de dubte, en aquesta garganta estan alguns dels paisatges més impressionants de tota la nostra ruta per Nova Zelanda. Hi ha algunes zones sense asfaltar i tindràs la sensació d’estar recorrent la fi del món, però realment val la pena. A més, en aquesta zona hi ha un pont que creua el riu Tangarakau des del que s’obtenen unes vistes precioses. A 55,6km de Taumarunui.

Tangarakau Gorge

Moki Túnel

A 68 kilòmetres de Taumarunui ens trobem el Moki Tunel, que també és conegut com “el forat de Hobbit”, tal i com pot veure’s en la entrada. Havíem llegit que en la zona dels laterals poden veure’s alguns crancs gegants fossilitzats. Els vam buscar, però no els vam trobar, així que no podem assegurar que això sigui cert.

Moki Túnel

En el seu interior el camí és completament de terra i només hi cap un cotxe d’amplada.

Tahora Scenic Reserve

Després de creuar aquest curiós forat per a hobbits, tornem al paisatge de muntanyes amb mantells verds que portem veient tots aquests dies. I durant els següents 20 kilòmetres solquem la Tahora Scenic Reserve.

Tahora Scenic Reserve

Whangamomona

A 19 kilòmetres de Moki Túnel, en la mateixa carretera del Món Oblidat, es troba Whangamomona, la única República Independent de Nova Zelanda. Tot va començar en l’any 1988 quan el consell va decidir que la petita localitat de Whangamomona hauria de dividir-se en dos: el districte de Taranaki i el de Manawatu-Wanganui. Després de moltes discussions sense que s’arribés a cap acord, els habitants varen decidir declarar Whangamomona com a república independent, declarant inclús un president, que al llarg dels anys ha passat d’humà a animal. Sí, com has llegit. I és que en els últims anys, el president de Whangamomona ha estat un animal.

Whangamomona

Té tant sols 40 habitants i està format per unes poques cases, però allí hi trobaràs el Whangamomona Hotel, en el que si et vé de gust, a més de prendre algo i recarregar piles, podràs posar en el passaport el segell d’aquesta república independent i recòndita. Encara que no podem negar que és una parada curiosa i una de les coses que fer en l’Autopista del Món Oblidat, no creiem que sigui necessari estar-hi molt més que uns minuts en el seu carrer principal, per tal de conèixer-lo.

Whangamomona

2. Forgotten World Highway: De Awahou Scenic Reserve a Strathmore Saddle

Awahou Scenic Reserve

Els últims 60 kilòmetres de la Forgotten World Highway fins a Stratford, transcorren entre corbes i verds paisatges. També hi trobaràs alguns miradors interessants, com el Whangamomona Saddle.

Awahou Scenic Reserve
Awahou Scenic Reserve

Pohokura Saddle

A 19 kilòmetres de Whangamomona apareix el següent punt de parada en la ruta de la Carretera del Món Oblidat. Aquest mirador, que rep el nom d’un cap maorí, és el lloc perfecte per fer una parada i gaudir de les increïbles vistes de les valls verdes envoltades de turons ondulants.

Pohokura Saddle

Strathmore Saddle

A 22 kilòmetres de Pohokura Saddle es troba Strathmore Saddle, la penúltima parada de la ruta per aquesta carretera i el que era per nosaltres un dels punts clau del dia, ja que degut a la seva increïble ubicació, des d’aquí es tenen unes vistes úniques dels volcans Tongariro, Ruapehu, Ngaurahoe i Taranaki.

Strathmore Saddle
Strathmore Saddle

Stratford

I en els últims kilòmetres de la Forgotten World Highway, quan estem arribant a Stratford, ens torna a sorprendre un Taranaki tímid, però el tornem a veure. Stratford, a més del final de la Forgotten World Highway, és un lloc perfecte per fer una parada tècnica perquè té de tot: gasolineres, bars, restaurants, supermercats,… A més, també és la base d’operacions perfecta per explorar els voltants del Mont Taranaki.

Stratford

Consells per recórrer l’Autopista del Món Oblidat

El més recomanable és sortir amb el dipòsit ple, carregant-lo a Taumarunui o a Stratford, segons d’on vinguis. Calcula unes 4 hores amb parades, sempre que el temps estigui clar i puguis gaudir de les vistes. A més de les parades que nosaltres hem fet, existeixen moltes més parades, inclosos varis senders. En el cas de tenir un dia extra, pots trobar varis fulletons amb les rutes disponibles en els Isite (Oficines de Turisme) de la zona. Després de l’experiència tenim que dir que potser esperàvem més d’aquesta carretera, ja que per lo què havíem llegit era una de les més boniques de la Illa Nord de Nova Zelanda. Efectivament és bonica i si vols anar fins al Mont Taranaki des del Tongariro i tens aquestes 3 o 4 hores, pot ser una gran oportunitat per gaudir de les vistes i algunes parades curioses.

Autopista del Món Oblidat

3. Mount Taranaki: Els millors miradors

Conegut per ser un dels cons volcànics més perfectes del món, el Mont Taranaki, de 2.518 metres d’altura és un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles. Explica la llegenda maorí que el Taranaki fou obligat a fugir després de que part de la seva tribu descobrís que era amant de Pihanga, una muntanya del Llac Taupo, que a la seva vegada era amant del Mont Tongariro. En aquesta fugida, el Taranaki fou deixant un rastre, el riu Whanganui, seguint el seu camí fins la seva ubicació actual, en la que es troba la majoria de dies ocult darrera els núvols, perquè ningú pugui veure la seva tristesa i les seves llàgrimes.

Mount Taranaki

La veritat és que la llegenda no pot ésser més bella. Encara que no us faci bon temps, creiem que aquesta és una parada imprescindible, encara que et recomanem mirar el temps abans de venir i sobretot controlar les càmares web online que hi ha en la zona, des de les que podràs anar comprovant a temps real si es veu o no el Mont Taranaki. En el cas de que sigui visible, segons lo què hem pogut llegir i lo què ens han recomanat, els millors llocs són:

  • Carrer Kent Road, molt a prop de New Plymouth. El millor moment és a primera hora del matí i per la tarda, moments en els que si el dia és clar, els núvols solen també aclarir el volcà. Aquesta és la ubicació famosa que pot veure’s a Instagram, en la que es veu una carretera i el Taranaki de fons.
Kent Road
Kent Road
  • Mamgamahoe Lake, també molt a prop de New Plymouth. Les fotos que hem pogut veure a Instagram son impressionants i sens dubte, en els dies clars, ha de ser una autèntica meravella i un dels grans moments del viatge.
Mamgamahoe Lake

Si ho mireu bé en un mapa de carreteres, hi ha una carretera circular que voreja el Mount Taranaki. Recórre-la pot ser un autèntic espectacle pels sentits. De New Plymouth a Stratford, son 85 kilòmetres que es recórren en 1 hora i 30 minuts. Després, a part, hi ha la carretera SH 45 que també el circumval·la, però per la costa. Els trams de la carretera circular de sentit de New Plymouth a Stratford són:

  • Mangorei Road (New Plymouth)
  • Baker Road
  • Carrington Road
  • Saunders Road
  • Wiremu Road
  • Opunake Road
  • Celia Street (Stratford)
Carretera circular que circumval·la el Mount Taranaki

Com hem dit, també hi ha la carretera SH 45 anomenada Surf Highway. Comença a New Plymouth i acaba a Hawera. En el camí podràs gaudir d’increïble vistes al mar i platges amb bones onades per a fer surf i parar en petits posts costaners a prendre cafè. El més bonic de tots és Opunake. És una ruta de 106 kilòmetres que es triga 1 hora i 30 minuts a recórre-la.

Carretera SH 45, de New Plymouth a Hawera
Com acabem de dir, un dels millors llocs per parar i fer una parada tècnica és el petit poble de Opunake. És un poble costaner situat en la regió de Taranaki. És molt popular entre surfers i és parada obligatòria si estàs recorrent la carretera Surf Highway 45. Val la pena fer un passeig per el poble per a veure els seus graffitis, gaudir de la platja i inclús fer la caminada Opunake Walkway de set kilòmetres.
Opunake

4. Mount Taranaki: Trekking a North Egmont Visitor Center

El Mont Taranaki és la muntanya més escalada de Nova Zelanda i el parc nacional de Taranaki té moltíssims senders per a gaudir dels diferents tipus de vegetació de la zona: selves tropicals, arbusts subalpins, camps d’herbes, i arbres rimy i kamahi en les altures baixes. Tenim que reconèixer que després d’haver realitzat el sender Tongariro Alpine Crossing no ens quedaven forces per recórrer a peu el Parc Nacional del Mont Taranaki, però ens vam quedar amb moltes ganes de caminar fins als Pouaki Tarns per a tenir una de les vistes més boniques i fotogèniques al mont Taranaki al clarejar.

Caminada de les Pouaki Tarns Reflection

Ara bé, pel temps que ens quedava encara va ser possible fer algun trekking fàcil al voltant del Taranaki. Vam buscar en la pàgina web del Parc i vam veure que hi ha un total de 9 caminades amb una durada inferior a 1 hora i de dificultat fàcil, pels volts del Mount Taranaki. Adjuntem la pàgina del Parc aquí. Finalment, vam decidir d’anar al Centre de Visitants de la zona nord del volcà, anomenat “North Egmont Visitor Center”, que actua com a centre de visitants principal del Parc. Es troba a 16,4 kilòmetres al nord des de la carretera de circumval·lació 3. Al costat del Centre hi ha la Viewing Platform, amb unes grans vistes dels entorns. Als voltants del Centre de Visitants també hi ha 4 caminades amb durada inferior a 1h. Son les següents:

  • Viewing Platform: 4 minuts anada
  • Ambury Monument: 10 minuts anada
  • Nature Walk Loop: 15 minuts circular
  • Connett Loop Walk: 40 minuts circular.

Vam decidir, a part de visitar el Centre de Visitants, de passejar fins a la Viewing Platform i fer el Nature Walk Loop, que son només 15 minuts de caminadeta circular amb grans vistes del Taranaki.

North Egmont Visitor Center
North Egmont Visitor Center
Mount Taranaki des de la Viewing Platform
Mount Taranaki des de la Viewing Platform
Nature Walk Loop en el Mount Taranaki
Stratford Plateau Carparks:
Es tracta d’un aparcament amb unes vistes espatarrants de la muntanya. Es troba a 18,6km de Stratford. Al costat hi ha la Mount Egmont Viewing Platform, i alguna caminada més amb durada inferior a 1 hora. Aquesta era l’alternativa per si en el primer Centre de Visitants feia mal temps i no podíem veure el Mount Taranaki. Tampoc va fer falta ni vam tenir temps d’anar al segon.
Stratford Plateau Carparks

Després de les petites passejades realitzades al North Egmont Visitor Center, ja era qüestió d’anar-nos-en al nostre allotjament per la nit d’avui, ubicat al voltant del Mount Taranaki, concretament al Lake Rotokare.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 57 min, en un trajecte final de 77,90 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Lake Rotokare, un espai de reserva natural amb possibilitat d’acampada, a 22 minuts de Stratford.

Una resposta a “DIA 10: FORGOTTEN WORLD HIGHWAY I MOUNT TARANAKI: TAUMARUNUI + TANGARAKAU GORGE + MOKI TUNEL + WHANGAMOMONA + AWAHOU SCENIC RESERVE + POHOKURA SADDLE + STRATHMORE SADDLE + MOUNT TARANAKI + TREKKING A NORTH EGMONT VISITOR CENTER. Nit al voltant del Mount Taranaki.”

Hi,

It’s time to explore AI and reap the rewards.

Imagine waking up to a fully loaded course platform in any niche with a marketplace to sell them.

Imagine owning an Udemy-like platform worth over $100 million.

You may be laid back because this isn’t easy…

Creating a platform like Udemy can cost a ton and they need experts to record courses.

What if you can skip all that?

Introducing Coursiify: https://www.vaulemedia.com/coursiify

The First To Market AI Virtual Assistants-Sonia Leverages Machine Learning To Turn Any Keyword Into Full E-Learning Platforms In Seconds…

With Coursiify you will get:

Expertly Crafted Courses
Attractive Designs
Zero Coding e-learning platform
An Inbuilt marketplace to market and sell all courses for you without any effort.
And so much more.

Excitedly,

You are still early and can get all amazing offers…

Bonuses Worth 6k+ for you here: https://www.vaulemedia.com/coursiify

Don’t miss out.

Get Coursiify Here & Watch it work for you: https://www.vaulemedia.com/coursiify

See you inside
Nathan Dietz

UNSUBSCRIBE: https://www.vaulemedia.com/unsubscribe
Address: 2396 Rinehart Road
Miami, FL 33196

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *