Categories
NOVA ZELANDA

DIA 11: WELLINGTON: DE CAMÍ A WELLINGTON + 14 COSES A FER A WELLINGTON. Nit a Wellington

Avui és el dia que fem de camí a Wellington. Des del Mount Taranaki hi ha uns 350 kilòmetres, que corresponen aproximadament a unes 5 hores de viatge. Ens llevem a primera hora i fem el trajecte fins Wellington amb el desig que ens quedin prou hores per poder visitar la capital de Nova Zelanda.
Índex:
1. De Camí a Wellington
2. 14 coses a fer a Wellington

1. De Camí a Wellington

De camí cap a la capital de Nova Zelanda, Wellington, si poguéssim fer-lo d’una sola tirada, millor. Ja que el què val la pena d’avui és la visita que podem fer a Wellington. De camí, però ens pararem a 2 o 3 llocs a estirar les cames i fer alguna foto.

Hawera

El poble de Hawera és un bon lloc per fer una parada tècnica: té bastants restaurants i gasolineres. El problema és que encara està a prop de la zona del Mount Taranaki. Concretament es troba a 30,4 kilòmetres de Stratford. Els següents kilòmetres després de Hawera son bastant avorrits i tardem una hora aproximadament fins el proper punt d’interès de la ruta d’avui, la Platja de Kai Iwi.

Hawera

Platja de Kai Iwi

De preciosa sorra negra i amb un onatge impressionant, la platja de Kai Iwi es troba a uns pocs kilòmetres abans del poble de Whanganui. Es troba a 80,9 kilòmetres de Hawera.

Platja de Kai Iwi

En aquesta carretera cap a Wellington hi ha vàries platges boniques per veure, però considerem que és més important obtenir temps per poder visitar com es mereix a la capital de Nova Zelanda. Ja no ens aturarem més fins a prop de Wellington, concretament al Queen Elizabeth Park.

Queen Elizabeth Park

Des de la platja de Kai Iwi fins al següent punt en el que parem, hem recorregut 165 kilòmetres en aproximadament unes dues hores. I arribem al Queen Elizabeth Park quan ja som a ple migdia. El Queen Elizabeth Park és un parc enorme amb una platja gegant inclosa situat a uns 45 kilòmetres al nord de la ciutat de Wellington. De fet, des d’algunes zones de la platja es pot albirar la illa sud de Nova Zelanda.

Queen Elizabeth Park

Aquest parc, ple de aiguamolls i dunes, és genial per a fer esport, venir amb animals o montar amb bici. De fet, hi ha un fotimer d’activitats disponibles que es poden fer aquí. Té inclús un museu del tramvia! Visitar el Parc és completament gratis i obre des de les 8:00 hores fins al capvespre (les portes es tanquen automàticament).

2. 14 coses a fer a Wellington

Coneguda com la capital cultural de Nova Zelanda, Wellington és en moltes vegades visitada durant sols unes hores (com ara nosaltres), com a pont entre la Illa Nord i la Illa Sud, ja que és des del seu port des d’on surten els ferris entre les illes. Encara que com hem dit en vàries ocasions, per nosaltres les ciutats de Nova Zelanda no eren onjectius principals del viatge, sí que creiem que hi ha un parell de visites que si tens una tarda o un matí, no et pots perdre. En un dia complet podràs empapar-te a tope de la ciutat i de pràcticament tota la oferta d’oci que té per oferir: museus, galeries i parcs, sobre tot. A més, si tens més dies disponible en la zona, hi ha un fotimer de plans que es poden fer en els entorns, com visitar el East Harbour Regional Park.

Wellington

Wellington està situada al sud de l’illa Nord, en una privilegiada ubicació per ser un dels principals ports del país, i serveix com a nexe d’unió entre ambdues illes. És molt coneguda per ser una ciutat super ventosa. Per què et facis a la idea, a Wellington tenen una mitja de 172 dies a l’any de vents forts. Més enllà d’això Wellington és una ciutat super interessant, amb un ambient genial i amb molt d’oferir al viatger. És una llàstima que no hi poguem passar més hores, perquè Wellington és una ciutat super acollidora. Passem a redactar les principals 14 coses a veure i fer a Wellington en un dia:

1. Mirador del Mount Victòria

A l’est de la ciutat i una mica allunyat del centre, es troba el Mont Victòria, una petita muntanya d’algo menys de 200 metres des de la que s’obtenen unes vistes brutals de la ciutat. Es pot pujar quasi fins a dalt amb l’autocaravana, i hi ha un pàrking super ampli just al costat, així que si no et vé de gust pujar caminant, no tens perquè fer-ho.

Wellington des del Mount Victoria

Sense cap mena de dubte, aquí a dalt es troben les millors vistes de Wellington. I a més és un lloc perfecte per veure el capvespre. Si ets aventurer i viatges a Wellington amb més temps, en el Mount Victoria hi ha un fotimer de trails i passejos interessants que es poden fer. Pots donar-los-hi un cop d’ull aquí.

2. Passejar pel carrer Cuba

El carrer Cuba és un dels carrers amb més ambient de Wellington i està ple de botigues i restaurants. És un d’aquests llocs amb un rotllo especial, així que perdre’t per ella, sobretot per la zona peatonal.

Cuba Street

És un carrer super acolorit i quan passegis per allí no et pots perdre la font Bucket, ni el pas de peatons arc-iris, ni el Fidel’s Cafe.

Cuba Street

3. Visitar els edificis del Parlament de Nova Zelanda

Saps que Nova Zelanda fou el primer país del món que va aprovar el sufragi femení? Fou en l’any 1893 i va succeïr en aquest curiós conjunt d’edificis, que barreja una part super clàssica i una altra molt més moderna (i actual, que òbviament no existia a finals del segle XIX).

Parlament de Nova Zelanda

Si vols visitar els edificis del Parlament per dins i aprendre una mica més sobre la història política del país pots fer-ho amb una visita guiada gratuïta. En principi no fa falta que reservis, però pots donar-li un cop d’ull als horaris aquí. Això sí, si viatges en temporada alta i tens intenció de fer la visita en les hores de major afluència, com el mig dia, si que recomanen reservar des d’aquí. A més del centre de visitants del Beehive (l’edifici que té forma de rusc), podràs visitar algunes exposicions o assistir a alguna sessió del plè.

4. Museu Te Papa Tongarewa

Diuen que el Museu Nacional de Nova Zelanda és un dels millors museus del país. Obre de 10:00 a 18:00h, i hem llegit que val molt la pena. I a més és gratuït. La visita al museu és interessant sobretot si estàs interessat a conèixer més sobre la història dels maorís, la seva cultura i les seves tradicions. Si com nosaltres tens poc temps, una visita de 2 hores et permetrà conèixer les seves sales més importants i emportar-te una idea d’aquest museu, considerat com un dels millors del país. Les sales més importants son les de història nacional i medioambiental, a més de la planta dedicada a l’art nacional, que tenim que dir, és la que més ens va agradar i estem segurs, que no et deixarà indiferent. És aquesta planta, per temes de drets i sobretot de respecte, que està prohibit fer fotos, per lo que esperem que puguis veure’l i després explicar-nos què t’ha semblat.

Museu Te Papa Tongarewa

5. Wellington Cable Car

Al principi del post t’hem explicat que en el Mont Victòria és on estan les millors vistes de la ciutat, però és veritat que tenen una competència molt dura. A una altra banda de la ciutat, a l’oest del centre, es troba el funicular de Wellington, que puja com si d’un coet es tractés (no per la velocitat, sino per la pendent, entén-me) des de Lambton Quay fins a Kelburn.

Wellington Cable Car

El Wellington Cable Car, que té més de 100 anys d’història, és perfecte per salvar el desnivell entre la zona del port i el jardí botànic de la ciutat, del que et parlaré a continuació. Puja amb una freqüència de 10 minuts i costa 6NZD per persona si compres només el ticket d’anada. 11NZD si decideixes agafar anada i tornada. Es pot comprar el ticket sense problema allí, però si ho prefereixes pots comprar-lo online. A més del Botanic Garden, en lo alt del turó es troben el Cable Car Museum i el Space Place, perfecte si ets amant de l’astronomia o si viatges amb nens.

6. Passejar pel jardí botànic i gaudir de les vistes des de dalt

Si puges amb el funicular a aquesta part alta de la ciutat, el Botanic Garden et quedarà totalment a mà, així que pots apropar-te a visitar-lo i a fer un passeig per allí. Les vistes des d’allí son genials. Visitar-lo és gratis i podràs gaudir d’un fotimer de plantes de tot el món, inclosos els tulipans si visites la ciutat en primavera.

Jardí Botànic de Wellington

7. Antiga Catedral de St. Paul

Passa com la Catedral de Cartró de Christchurch, que et cridarà l’atenció i et passarà el mateix que amb l’antiga catedral de St. Paul, o Old Paul’s, com la conèixen els novazelandesos.

Old St. Paul’s

Visitar aquesta curiosa catedral és gratis, però es poden fer visites guiades que sí son de pagament (5NZD per persona). La catedral, que és de fusta, fou construïda per l’església anglicana a mitjans del segle XIX. Quan nosaltres vam visitar Wellington es trobava tancada perquè l’estaven reforçant pels possibles terratrèmols, però hem vist l’interior en fotos i els seus arcs de fusta son preciosos.

8. Weta Workshop

Aquest és un d’aquests llocs a Wellington als que tens d’anar-hi sí o sí, si ets amant de les pel·lícules com “El Senyor dels Anells”, “El Hobbit”, “King Kong” o “Thor”. I és que aquest és el taller de l’empresa que es va encarregar dels efectes especials i l’atrezzo d’aquestes pel·lícules. Hi ha un fotimer d’activitats i tours diferents (amb diferents preus) que es poden fer durant la visita, així que lo millor és que els hi dónis un cop d’ull a tots aquí. Està un xic allunyat del centre per lo què tindràs que anar-hi o amb el teu vehicle o en transport públic.

Weta Workshop Wellington

9. Passejar pel Wellington Waterfront

Hem començat parlant de que Wellington és una ciutat portuària, per lo que té varis passejos interessants a la vora del mar.

Wellington Waterfront

El més conegut és el Wellington Waterfront i si el recorres podràs visitar també els entorns del Museu de Wellington (que també pots visitar si vols conèixer una mica més de la història de la ciutat) i el Frank Kitts Park, un lloc perfecte per, per exemple, fer un pícnic.

10. Old Bank Arcade, un dels edificis més antics de la ciutat

T’imagines anar-te’n de compres dins d’un edifici que sembla tret d’una altra època? Doncs a Wellington pots. Aquest edifici és l’antiga seu del Banc de Nova Zelanda que en l’actualitat ha estat un espai reconvertit per l’oci dels seus visitants, així que en el seu interior et trobaràs botigues, bars i restaurants.

Old Bank Arcade

Si ja solament per fora et crida l’atenció, espera a veure’l per dins, perquè serà com canviar de segle.

11. Visitar el preciós cementiri de Bolton Street

Que ens encanten els cementiris és un fet. Així que sempre que ens assabentem que en alguna de les ciutats que visitem hi ha un cementiri bonic, no podem evitar afegir-lo als nostres mapes per visitar-lo. I això vam fer amb el de Bolton Street a Wellington. El cementiri de Bolton Street porta obert des de l’any 1840 i és d’estil colonial, però lo què ens agrada especialment és com està integrat amb la natura que l’envolta i ens recorda una mica al de Père Lachaise de Paris.

Cementiri de Bolton Street

12. Courtenay Place

Wellington és una ciutat super animada, i tos els voltants del carrer Cuba tenen molt d’ambient quan es pon el sol, però Courtenay Place especialment.

Courtenay Place

Així que si t’agrada la marxa i vols prendre’t una copa i escoltar música en directe abans de retirar-te per la nit, aquesta pot ser una bona zona.

13. Oriental Bay

Si t’ha agradat el passeig per el Wellington Waterfront estic segur de que aquesta zona de la ciutat també t’agradarà moltíssim.

Oriental Bay

Està una mica més allunyada del centre (queda prop del Mont Victoria) i des d’allí podràs anar-hi caminant fins el Clyde Quay Wharf, en el que podràs fer un milió de fotos a les acolorides casetes dels pescadors.

14. East Harbour Regional Park

Si tens temps de sobres durant la teva visita a Wellington pots escapar-te a aquest enorme espai verd a l’altre banda del Wellington Harbour. A més de per la seva naturalesa, aquest lloc és especial per la seva història: en aquesta zona varen viure maorís durant molt de temps i fou part de les rutes més importants dels colons anglesos cap al nord de l’illa. En el parc hi ha nombrosos senders, boscos nadius, platges i molt bones vistes de l’estret de Cook en algunes zones.

East Harbour Regional Park

Nosaltres, després d’aprofitar la major part del dia per visitar el què vam poder de Wellington i passejar per la seva zona més cèntrica, ens vam retirar a Capital Gateway Motor Inn, el nostre allotjament del dia d’avui, ubicat a 10,1 kilòmetres al nord del centre de la capital, on passarem la nit somniant ja amb la segona etapa d’aquest impressionant país.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 4 hores i 10 min, en un trajecte final de 320,00 kilòmetres):

També adjuntem les principals atraccions visitades de la ciutat de Wellington, en un altre mapa de google maps (no oblideu que també teniu el mapa en la pàgina principal del viatge a Nova Zelanda, on es mostren totes les atraccions del mateix):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Capital Gateway Motor Inn, ubicat a 10,1km al nord des del centre de Wellington.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *