Categories
ALSÀCIA

Dia 6: Bergheim + Ribeauvillé (+ Château de Saint-Ulrich) + Hunawihr

Passem l’equador de les vacances a Alsàcia, i en el dia d’avui visitarem 3 poblets una mica més famosos de la regió, i possiblement amb una mica més d’encant que els vistos fins ara. Es tracta de Bergheim, Ribeauvillé i Hunawihr. A Ribeauvillé visitarem el castell en runes de Saint-Ulrich, ubicat als entorns del poble. Aquesta nit ja la passarem a l’allotjament de Colmar, on ja no ens mourem en el que resta de viatge.
Índex:
1. Bergheim
2. Ribeauvillé (+ Château de Saint-Ulrich)
3. Hunawihr

1. Bergheim

I el dia el començarem a uns 10 kilòmetres de Sélestat, visitant el poble de Bergheim. Bergheim és un d’aquests pobles alsacians menys famosos que val la pena conèixer. Es troba molt a prop de Ribeauvillé i no és especialment gran, així que pots visitar-lo tranquil·lament.

Bergheim

A Bergheim no et pots perdre les restes de la seva muralla, les seves torres i les seves portes, la plaça del mercat, la Grand Rue, l’Antiga Sinagoga i l’Església de Notre-Dame de l’Assomption. Bergheim significa “poble de muntanya” i té tots els al·licients per considerar-se un dels pobles que veure a Alsàcia amb encant: cases típiques a base d’entramats de fusta, una muralla ben conservada i com hem dit abans, l’església de Notre-Dame de l’Assomption. Si entres al poble per la Porte Haute (la porta d’entrada d’estil gòtic), descobriràs els seus carrers i places amb encant. Per cert, per Nadal els habitants monten ni més ni menys que 100 pessebres en el poble.

Porte Haute de Bergheim

Trobarem un pàrking gratuït a 350 metres a l’oest de la Porte Haute, seguint la Route du Vin (ho deixarem marcat en el mapa de google maps al final del dia d’avui).

2. Ribeauvillé (+ Château de Saint-Ulrich)

Visitat Bergheim, ens acostarem ara a Ribeauvillé, que es troba molt a prop de l’anterior, a solament 3,6 kilòmetres de distància. Aquest típic llogaret alsacià, encara que no sol estar en els típics llistats dels pobles més bonics d’Alsàcia, no té res a envejar-li a altres pobles de la zona. A més, si tens sort i el visites algun dia en el que hi hagi mercat en la seva plaça podràs gaudir del lloc com si visquéssis allí. I això és lo millor de Ribeauvillé, que és un poble preciós que no sembla un decorat de pel·lícula d’època perquè té vida quotidiana.

Ribeauvillé

La nostra recomanació és que passegis pels carrers i et perdis pel poble perquè t’aniràs trobant a racons molt preciosos. Poble situat a uns 20 kilòmetres de Colmar, la millor forma de recórrer aquest pintoresc poble és passejant per la Grand Rue, un carrer que et permetrà veure els seus llocs més destacats, entre els que s’hi troben varis edificis, mansions i convents que formen part del patrimoni històric de França. A més, en les muntanyes properes al poble es troben els castells de Girsberg, Haut-Ribeaupierre i Saint-Ulrich de la família Ribeaupierre, que dóna nom al poble i als que si tens temps, pots apropar-te. La nostra intenció és solament acostar-nos al Castell de Saint-Ulrich.

Ribeauvillé des de la Grand Rue, amb el Château de Saint-Ulrich al fons

Com hem dit abans, Ribeauvillé té tres castells a visitar a Alsàcia i dels que els seus habitants estan molt orgullosos. A més dels castells, el centre històric està ple de cases típiques de la regió i de places amb molt bon ambient. En els voltants de Ribeauvillé et trobaràs vinyes i bodegues ja que forma part de la Ruta Vinícola d’Alsàcia.

Sabies que Alsàcia és una regió súper famosa pel seu vi?
Així que no pots marxar sense visitar alguna de les seves bodegues i sense provar algun dels seus famosos brous. Tant és així que inclús existeix a Alsàcia una ruta del vi. De fet, és un pla perfecte si vas a visitar aquesta regió francesa fora de l’època nadalenca. Hi ha un fotimer de bodegues a Alsàcia que ofereixen cates i visites als viatgers. Adjunto pàgina web perquè tinguis més informació.
Mapa de la Route des Vins d’Alsàcia

Com que tenim temps, hem decidit que volem acostar-nos a veure el Château de Saint-Ulrich, que es troba en un turó molt proper a Ribeauvillé. De fet, des del carrer principal del poble s’obtenen unes vistes genials de Saint-Ulrich. Junt amb el Château du Haut-Ribeaupierre i el Château du Giersberg, el castell de Saint-Ulrich forma part dels tres castells en ruïnes que dominen Ribeauvillé des de les altures.

Château de Saint-Ulrich

Construït durant el segle XI, aquest castell fou la llar dels senyors de Ribeaupierre i les seves pedres han vist nombroses batalles al llarg dels anys. De fet, aquestes pedres que el conformen (o lo què queda d’elles) son un dels millors exemples de l’arquitectura medieval d’Alsàcia. Visitar-lo és completament gratuït, però per arribar-hi tindràs que fer una caminada pel bosc d’entre 45 minuts i 1 hora.

Château de Saint-Ulrich

3. Hunawihr

I tornant als llogarets de conte, un altre dels pobles que tens que veure a Alsàcia és Hunawihr, un petit llogaret amb una església fortificada en la part alta del poble i situada en un entorn preciós envoltat de vinyes. Perdre’t pels seus carrers perquè encara que no sigui un poble molt gran, té moltíssim d’encant.

Hunawihr

Aquest poble congelat en el temps està situat en la vessant d’una vall entre Riquewihr i Ribeauvillé i destaca per les seves cases de colors que semblen acabades de pintar. Un altre dels seus emblemes és l’església fortificada de Saint-Jacques-le-Majeur del segle XIV i encara que és una parada que et portarà menys d’una hora, considerem que és un dels pobles més originals que hauries de visitar a Alsàcia.

Hunawihr

T’aconsellem que aparquis el cotxe en el Pàrking gratuït que es troba al nord del poble, al costat de la Sala de Festes de Hunawihr, en la Rue Roger Kuhlmann (marcat en el mapa).

Adjuntem un mapa de google maps amb el recorregut realitzat en el dia d’avui i el marcatge dels principals imprescindibles a veure en aquest dia (hem recorregut 38,90 kilòmetres en 1 hora i 20 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *