Categories
ALSÀCIA

Dia 7: Riquewihr + Kaysersberg + Turckheim

I arribem a un dels dies “top” del nostre viatge. Finalment visitarem alguns dels considerats millors pobles més bonics d’Alsàcia. Entre aquests, s’inclouen aquests tres que visitarem en el dia d’avui: Riquewihr, Kaysersberg i Turckheim.
Índex:
1. Riquewihr
2. Kaysersberg
3. Turckheim

1. Riquewihr

Partit en dos per el seu increïblement bonic carrer principal, la Rue du General de Gaulle, aquest petit poble alsacià també té un encant brutal. El seu principal protagonista és la Torre Dolder, que formava part de l’antiga estructura defensiva del poble i la façana interior de la qual és senzillament preciosa. Lo què més ens va agradar de Riquewihr, a més de que és un poble molt bonic, és lo acolorides que son les seves façanes i que el seu carrer principal està ple de comerços en els que comprar productes locals com embotits, formatges, dolços,… que a més tenen una decoració preciosa.

Carrer principal de Riquewihr

I recorda, quan visitis Riquewihr no et pots oblidar de conèixer la botiga de Pare Noël, un lloc perfecte per trobar decoració nadalenca en qualsevol moment de l’any. Inclús a l’estiu! La botiga s’anomena “Féerie de Noël” i la trobaràs a l’oest del carrer principal, al costat del Museu de Dolder. El poble també està envoltat de vinyes, i és una parada obligatòria en la famosa ruta dels Vins d’Alsàcia a més de tenir un casc antic medieval envoltat de muralles i fortificacions que es conserven des dels segles XIII i XIV.

Riquewihr

Passejar pels seus carrers, en els que abunden els monuments històrics, les torres de vigilància i les cases de colors decorades amb vells rètols i plantes trepadores, és una autèntica meravella, que estem segurs, es convertirà en un dels moments inoblidables d’aquest viatge.

Per cert, per Nadal no t’oblidis de provar el famós “vin chaud”, un vi calent amb un toc d’espècies molt agradable, que et mantindrà el calor corporal.
Riquewihr per Nadal

I definitivament, ara ho podem dir: un dels pobles més bonics a visitar a Alsàcia és Riquewihr. Alguns dels elements medievals com les seves muralles, les seves torres de vigilància i les seves portes d’entrada encara es conserven. Els carrers i les cases d’entramat de fusta son el principal atractiu turístic. T’aconsello que recórris Riquewihr per la Rue du General de Gaulle que és el carrer principal i anar visitant els carrers dels voltants. Et trobaràs petites esglésies, botigues de Nadal obertes a qualsevol època de l’any i cases amb decorats preciosos.

Riquewihr

Els aparcaments més propers son de pagament: a la Rue de la Piscine, Rue du Steckgraben i Place des Charpentiers. Els aparcaments gratuïts es troben en les zones més allunyades del centre.

2. Kaysersberg

I si Riquewihr és un dels nostres pobles preferits d’Alsàcia, Kaysersberg no es queda enrere. Perquè tenir un riu que el creua, un castell a dalt i un pont fortificat el fa realment especial. Aquest preciós llogaret fou escollit en l’any 2017 com el “poble preferit dels francesos” i la veritat és que no ens estranya gens ni mica. En serio, no podràs parar de fer fotos de les seves cases, del pont i dels seus preciosos comerços.

Kaysersberg

Per completar l’experiència de la visita a Kaysersberg, no pots deixar de visitar el castell (o lo què queda d’ell) que es troba sobre un turó just al costat del poble. Des de dalt hi ha unes vistes brutals del poble i de tota la zona que l’envolta. Envoltat d’un paisatge esquitxat de vinyes en la popular Ruta del Vi, Kaysersberg té un cuidat centre històric separat per el riu Weiss i unit per un pont fortificat, en el que hi destaquen les seves cases de colors amb balcons plens de flors, la Place de la Mairie, les ruïnes del castell, el pont de pedra, la Hosteria du Pont i la Catedral, que estem segurs, faran que es converteixi també en un dels teus pobles preferits d’Alsàcia.

Kaysersberg

Kaysersberg és possiblement un dels llocs que més ens varen agradar, i també cal dir que possiblement no et trobis a tanta gent com en altres pobles, i pots gaudir d’un ambient tranquil. El carrer principal és la Rue du General de Gaulle que té ambdues voreres ocupades per cases de colors alsacianes, restaurants i botigues de records. L’església de la Santa Creu és un altre dels punts que has de portar marcats. Per acabar, fes un passeig per la riba del riu perquè l’estampa és preciosa.

Kaysersberg

Hi ha algun aparcament gratuït, però es troba a les afores de la localitat. Els aparcaments de pagament es troben a la Porte Basse, Place des Malgré-Nous i Place Gouraud.

Abans de marxar de la zona de Kaysersberg, t’hem d’explicar que hi ha dos poblets més petits quasi a tocar de Kaysersberg, que també mereixen una visita. Primer et parlaré de Kientzheim, un petit poblet que queda eclipsat en totes les rutes per Alsàcia pel seu preciós veí Kaysersberg, però no és just, ja que Kientzheim també té el seu encant. Lo més interessant d’aquest bufó llogaret, a més de la seva plaça principal, és l’entorn privilegiat en el que es troba, envoltat de vinyes. Lo dit, no és imprescindible, però si tens temps, passa’t-hi perquè segur que t’encanta.
Kientzheim
L’altre encantador poblet és Ammerschwihr, situat també molt a prop de Kaysersberg (a 2,5 kilòmetres al seu sud-oest). Va tenir la mala sort de ser un dels llocs més afectats pels bombardejos de la Segona Guerra Mundial, però tot i així, conserva gran part del seu patrimoni. Com en tots els pobles alsacians, els racons més encantadors es troben passejant pels seus carrerons.
Ammerschwihr

3. Turckheim

I finalment, en el dia d’avui, visitarem també el poble de Turckheim. Ja saps que Alsàcia és principalment coneguda per albergar un enorme nombre de preciosos poblets per metre quadrat, així que encara ens en queden alguns més per recomanar-te. El poble de Turckheim és conegut principalment per les seves Cases d’Advent (les finestres de les quals funcionen per Nadal com un calendari d’advent a tamany real), però tampoc et pots perdre la seva església i les seves acolorides places i carrers. Com en tots aquests pobles alsacians, la millor opció és perdre’s i passejar pels carrers.

Turckheim

Turckheim està situat a 10 minuts en cotxe de Colmar. Quan aparquis a les afores del poble i creuis l’anomenada “Porta de França”, t’assegurem que et quedaràs sense paraules enfront a tanta bellesa. Els detalls en les portes de les cases, els carrerons i els escuts d’armes faran que tornis per un instant a l’Edat Mitjana, decidint a l’instant que la millor forma de conèixer-lo és passejant pels seus carrers fins a trobar els seus llocs més interessants, entre els que no pots perdre’t les tres portes de l’antiga muralla, la Place Turenne i la Grand Rue.

Place Turenne de Turckheim
Per Nadal munten un calendari d’Advent gegant i cada dia els nens es reuneixen per obrir una de les seves finestres.
Calendari d’advent a Turckheim per Nadal

Un lloc on pots aparcar gratuïtament el cotxe, és l’aparcament ubicat a la Porte de France, concretament a la Place de la Republique.

Adjuntem un mapa de google maps amb el recorregut realitzat en el dia d’avui i el marcatge dels principals imprescindibles a veure en aquest dia (hem recorregut 45,10 kilòmetres en 1 hora i 19 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *