Categories
SELVA NEGRA (SCHWARZWALD)

Dia 11: Badenweiler + Staufen + Breisach + Texas Pass. Nit a Friburg de Brisgòvia

I ja som al penúltim dia de les nostres vacances. Avui, en contraposició amb el dia d’ahir que només vam pujar muntanyes, visitarem 3 bonics poblets dels entorns de Friburg de Brisgòvia: Badenweiler, Staufen i Breisach. Acabarem la ruta del dia passant pel Texas Pass, un pas de muntanya molt diferent a la resta de paisatges.
Índex:
1. Badenweiler
2. Staufen
3. Breisach
4. Texas Pass

1. Badenweiler

Ens dirigim al poble de Badenweiler, a uns 40 minuts al sud de Friburg. Badenweiler, amb els seus 4.000 habitants, es troba en el districte Breisgau-Hochschwarzwald de Baden-Württemberg. El lloc se’l coneix com a comunitat i balneari reconegut per l’estat. Badenweiler es troba a 425m sobre el nivell del mar.

Badenweiler

En el poble i la regió hi ha varis atractius a explorar:

  • Ruïnes de banys romans en el poble. Aquesta ruïna d’un bany termal romà és un dels edificis més antics de Baden-Württemberg. Fins al dia d’avui, la ruïna es considera un dels banys termals millor conservats al nord dels Alps.
  • Muntanya panoràmica de 1.165m d’alçada, anomenada “Blues”, en la vora occidental del sud de la Selva Negra. La ciutat balneari de Badenweiler es troba als seus peus al nord. La muntanya està coberta de boscos fins a la cima.
  • El castell del poble, també anomenat Burg Baden i Burg Badin, és la ruïna d’un castell en la cima d’un turó a 455m sobre el nivell del mar. Es considera la fita del lloc, però no és idèntic a les ruïnes del castell de Neuenfels
  • Llavors estan les ruïnes del castell de Neuenfels i el castell de Heitersheim.
Badenweiler

En resum, hem de destacar a Badenweiler:

  • Castell en ruïnes
  • Església evangèlica de Paulus
  • Ruïnes romanes
  • Termes
  • Parc local amb enormes exemplars de secuoies
  • Carrers i places: Schlossplatz y Kaiserstrasse.
Badenweiler

2. Staufen

El segon poble del dia és Staufen. Es tracta d’un poble situat en el districte de Brisgòvia-Alta Selva Negra, a Baden-Württemberg. Té una població estimada d’uns 8.400 habitants. Es troba a 13,3 kilòmetres de Badenweiler, al nord.

Marktplatz de Staufen

A Staufen aquests son els seus atractius:

  • Ruïnes del castell
  • Vinyes
  • Edifici de l’Ajuntament
  • Església de St. Martin
  • Esquerdes en moltes de les seves cases
  • Cases amb entramat de fusta
  • Carrers i places: Hauptstrasse, Kirchstrasse, Auf dem Graben y Freihofgasse
Ruïnes del Castell de Staufen

3. Breisach

Breisach és un poble que serveix de pont entre la Selva Negra i Alsàcia. Es troba a 22,3 kilòmetres al nord-oest de Staufen. Breisach és una ciutat acollidora en l’Alt Rin. La regió propera a Alsàcia és una de les regions més càlides d’Alemanya i quan fa bon temps és encara més divertit explorar la ciutat i els seus llocs d’interès.

Breisach

Sant Esteve Münster

Sainkt Stephanmünster és el símbol de Breisach. Es troba en l’històric Münsterberg, a uns 226 metres sobre la part baixa de la ciutat. El Münsterberg està envoltat per les muralles històriques de la ciutat i ofereix una gran vista del Rin i del centre de la ciutat. L’antiga església gòtica de St. Stephanmünster està entronitzada en la cima de la muntanya. L’església va sofrir greus desperfectes en la Segona Guerra Mundial, però les antigues obres d’art i els tresors no es van veure afectats. Encara pots veure’ls allí o fer una visita guiada a la impressionant església. Gaudeix d’aquesta impressionant arquitectura amb els seus tresors dels segles XIV al XVIII.

Sainkt Stephansmünster

La casa blava és un edifici comunitari molt especial

La casa blava solia ser un centre comunitari jueu, que s’ha convertit en un lloc commemoratiu i educatiu. Hi ha una exposició permanent “Vida jueva a Breisach 1931”. Està destinada a commemorar la convivència entre cristians i jueus, i servir com a memorial dels tràgics esdeveniments durant la Segona Guerra Mundial.

La Casa Blava de Breisach

La Porta del Rin, una de les portes de la fortalesa més belles d’Europa

El Rheintor, que es va construïr en el seu moment com a porta d’entrada a la ciutat de Breisach, ara alberga el Museu d’Història de la Ciutat. En el museu pots meravellar-te amb el desenvolupament de Breisach des de l’Edat de Pedra fins als nostres dies. A més, la Porta del Rin és un dels tresors històrics de la ciutat i segueix sent una de les portes de fortalesa conservades més belles d’Europa.

Rheintor de Breisach
Breisach és un bon punt de partida per explorar la regió. Des de la ciutat es poden realitzar excursions a Alsàcia o a la Selva Negra. Nombroses rutes de senderisme i ciclisme et mostraran el bonic paisatge. O pots planificar un viatge a les ciutats properes de Friburg i Colmar, a les que es pot arribar fàcilment en autobús i tren. O explora la zona en vaixell i reserva un viatge panoràmic sobre el Altrhein. Aquest és un viatge d’anada i tornada de 2 hores per Altrhein i Rheinseitenkanal.
Breisach des del Rhein
Pels coneixedors de vins, Breisach definitivament val la pena un viatge. La festa del vi més gran de la regió hi té lloc aquí a finals d’agost. Moltes cooperatives vinícoles i bodegues vénen a Breisach a presentar els seus vins. Un xic a les afores de la ciutat es troba el Badische Winzerkeller, el major productor de vi de Baden. Una visita a Breisach ja no és cap obstacle, els hotels i apartaments de vacances ofereixen l’allotjament desitjat per a tots.

4. Texas Pass

I visitats els tres pobles i/o ciutats de la ruta del dia d’avui, només ens queda recórrer les precioses carreteres de la zona sud de la Selva Negra, entre vinyes i boscos. Concretament anem en búsqueda del Texas Pass, un pas de muntanya molt diferent a la resta de paisatges. Es troba a 13,8 kilòmetres cap al nord de Breisach.

Texas Pass

Del pas també se n’anomena “Auf Dem Eck” (en català seria “en la cantonada”). Hi ha un aparcament a 1,8 kilòmetres al nord del petit poblet de Oberbergen, seguint la carretera Oberbergener Strasse.

Punt d’observació (mirador) Texas Pass

Adjuntem un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, i dels principals atractius del mateix (després de 106,00km i de 2 hores i 7 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *