Categories
DOLOMITES

Dia 9: Lago di Braies. Nit a Lago di Braies (Hotel Lago di Braies)

Sobrepassem l’equador de les nostres vacances i arribem en aquest novè dia amb la necessitat de baixar el peu de l’accelerador i prendren’s-ho tot en bastant més calma. Per això, per avui només hem planificat una visita, que durarà la pràctica totalitat del dia, ja que el dia ens el passarem allí. Es tracta del Lago di Braies, un preciós llac dels Dolomites de color verd turquesa. També hi passarem la nit. Es tracta d’una jornada de relax.
Índex:
1. Lago di Braies: La joia dels Llacs Dolomítics

1. Lago di Braies: La joia dels Llacs Dolomítics

El seu nom en alemany és Pragser Wildsee, però és més conegut com a Lago di Braies. Aquest llac s’ha tornat viral en xarxes socials per la imatge del seu moll amb barquetes encadenades entre sí. En la meva opinió està una mica sobrevalorat, o potser és que quan hi vam anar hi havia bastanta gent i em va semblar un lloc més de postureig que d’altra cosa. Segurament, a ultimíssima hora de la tarda, fer un passeig entorn a ell quan se n’ha anat tothom és molt més màgic. Avui en tindrem l’oportunitat. Hi arribem a mig matí, després de deixar la Val di Funes i recórrer 77,10 kilòmetres (en una hora i vint minuts aproximadament).

Lago di Braies

Benvinguts al LLAC en majúscules. El més conegut, el més desitjat, el més visitat, i el més bonic? No seré jo qui et digui que és el llac més bonic de veure en els Dolomites perquè el llistó està molt alt. Però no hi ha dubte de que meravellós és una estona llarga, aquí no hi ha discussió. Degut a les massificacions de temporada alta, des de mitjans de juliol a mitjans de setembre, hi ha restriccions per accedir en cotxe als aparcaments habilitats a peu de llac. Si vols scudir amb el teu propi vehicle, tindràs que reservar estacionament amb antelació, en aquest enllaç, o acudir fora de l’horari de baixada de barrera. Infórma’t en el mateix moment de la teva visita, les normes canvien cada poc temps. També pots accedir en autobús.

Lago di Braies

Si em permets un consell, l’encant s’esfuma quan s’omple de visitants, així que et recomano acudir o molt d’hora pel matí o a última hora del dia. Les sortides del sol i els capvesprés en el llac de Braies son una bogeria. A més de llogar una barqueta de fusta (a preu d’or), pots donar-li la volta al llac per un sender preciós de 3 kilòmetres en aproximadament una hora. Una passada! Freqüentat per milers de turistes cada dia, el Lago di Braies és una de les joies més preuades en qualsevol recorregut pels Dolomites en cotxe. Ubicat entre les localitats de Vilabassa i Monguelfo, aquest llac de muntanya ha fascinat a locals i viatgers durant segles gràcies a la seva increïble ubicació i a les seves aigües, que durant els dies calmats, reflexen el paisatge que l’envolta.

Lago di Braies

A més de lo bonic de l’entorn, el Lago di Braies conta amb un accés molt fàcil, es pot aparcar pràcticament al costat, algo que fa que molts viatgers el considerin el principal objectiu del seu viatge pels Dolomites. I si a tot això li afegim que té un embarcador especialment fotogènic, en el que pots agafar una barca per fer un passeig pel llac (15 euros / 45 minuts), sens dubte, aquest és un dels llocs més increïbles que puguis imaginar. Encara que molts dels visitants es queden únicament amb la imatge del llac des de l’embarcador, si tens una mica més de temps, la nostra recomanació és que l’envoltis (3 kilòmetres i 1 hora de trajecte) a través d’un sender pràcticament pla, amb un petit tram d’escales i una pendent relativament suau, per tenir una perspectiva més àmplia del llac i la naturalesa que l’envolta.

Lago di Braies

Millor moment per visitar-lo

Encara que és un lloc que rep visites al llarg de tot el dia, sens dubte, el millor moment és a primera hora del matí i a última de la tarda. Durant aquests moments del dia, a més d’estar més tranquil, el clima sol estar més tranquil i les aigües menys mogudes, algo perfecte pels viatgers que busquen la imatge més icònica del llac. A més, si tens sort i t’allotges en les immediacions, podràs veure el llac sota diferents condicions climatològiques. El pots veure com l’aigua serena, com l’aigua moguda o inclús, un matí, completament cobert per la boira.

Lago di Braies

On aparcar per visitar el Llac di Braies

En les immediacions del llac tens disponibles 4 aparcaments en els que hi pots deixar el teu vehicle. És molt important saber que la carretera cap a la Vall di Braies està tancada del 10/07/2024 al 10/09/2024 de 9:30h a 16:00h. A partir de l’11/09/2024 ja no és necessari reservar aparcament. No s’admeten autocaravanes (consultar la pàgina web per a tenir les dates exactes). És per aquest motiu que és tant important reservar el pàrking si no t’allotges en l’hotel del llac. A partir de les 9:30h es tanca l’accés al llac i únicament hi pots accedir caminant. Pots deixar el teu vehicle en els pobles propers i, per arribar al llac, agafar el bus llançadora (números 442 i 439) que surt de Dobbiaco i fa parades en els pobles de Segheria i Ferrara.

Lago di Braies

Hotel Llac di Braies

L’Hotel Llac di Braies, ubicat a les ribes del Lago di Braies, aquest és un dels millors hotels de Dolomites. Encara que els preus son algo elevats, sens dubte, val molt la pena l’experiència de tenir un balcó amb vistes al llac. A més, els preus solen incloure l’esmorzar i el sopar, a més de l’aparcament. Allotjar-te aquí també et permetrà poder veure el llac a última hora i a primera hora del dia, els millors moments per gaudir d’aquesta meravella de la naturalesa. Com hem dit abans, calcula com a mínim disposar d’1 hora per si vols rodejar-lo més el temps per fer fotos en la zona més emblemàtica (embarcador).

Hotel Lago di Braies al Llac di Braies

Com arribar al llac di Braies i aparcament

Si no t’allotges en l’hotel del llac, que té parking inclòs, hauràs de deixar el cotxe en algun dels pàrkings habilitats (P1, P2 o P3). El preu és de 7€ l’hora. Una altra opció és deixar el cotxe en el P4, el més allunyat, en el que has de pagar 38€ per tot el dia (aquest és el mínim). És important saber que durant la temporada alta (juliol, agost fins al dia 15 de setembre) és pràcticament imprescindible reservar plaça d’aparcament. Et recomano que consultis la pàgina web oficial per conèixer tots els detalls de les dates.

Lago di Braies

El Lago di Braies es troba a la base d’un massís rocós, la Croda del Becco, amb 2.810 metres d’alçada. El seu color verd maragda i aigües profundes (fins a 36 metres) s’extenen per un paratge boscós. Hi ha un sender circular que li dóna la volta al llac, en un senzill passeig de 1,2 kilòmetres. Ull perquè el “Pragser Wildsee” és el llac més visitat de tota la zona de Bolzano.

Lago di Braies

A les ribes del Braies hi ha una petita capella catòlica d’arquitectura alpina, construïda en pedra i amb teulada de pissarra: la cappella Lago di Braies o “Marienkapelle am Pragser Wildsee”. Construïda en el 1904, quan aquesta zona formava part de l’Imperi Austrohúngar, expliquen que durant la Segona Guerra Mundial fou testimoni d’un intercanvi d’un centenar de presos polítics detinguts per les SS. Després de l’alliberament, els presos van resar i es van fer un bany en les fredes aigües del llac.

Capella en el Lago di Braies

En resum, dormir junt al Llac di Braies en un hotel històric construït a finals del segle XIX, és una gran experiència. És l’experiència que vam tenir nosaltres.

Lago di Braies

Realment, aquest dia que vam destinar a relax de les nostres vacances pels Dolomites, va valdre moltíssim la pena.

Adjunto un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia feta amb cotxe, sortint des de l’allotjament de Val di Funes i acabant a l’allotjament del Lago di Braies, a punt pel dia següent, i amb els principals atractius del mateix (després de 77,20km i de 1 hora i 24 minuts de ruta):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *