Categories
DOLOMITES

Dia 11: Tre Cime di Lavaredo (ruta circular tornada) + Cadini di Misurina + Lago Antorno + Lago di Misurina. Nit a Misurina

Després de dormir al Rifugio Locatelli, ens despertem amb moltes ganes de completar la ruta circular a la base de les Tre Cime di Lavaredo. Un cop ja ho haguem fet i estiguem al Rifugio Auronzo, també volem arribar-nos a la Cadini di Misurina, fent una curta ruta senderista que segurament valdrà molt la pena. Deixarem la zona del Refugi Auronzo per baixar per carretera passant el Lago Antorno i el Lago di Misurina, que és on farem nit en el dia d’avui.
Índex:
1. Tre Cime di Lavaredo (ruta circular tornada)
2. Cadini di Misurina
3. Lago Antorno
4. Lago di Misurina

1. Tre Cime di Lavaredo (ruta circular tornada)

Per acabar la ruta circular que ahir vam començar al Refugi Auronzo, des del Refugi Locatelli hem de retornar breument pel camí 101 fins a la desviació cap al sender 105. El què farem és circumdar les cimes fins arribar de nou al Refugi Auronzo. Amb la silueta de les tres cimes sempre de fons, el camí baixa ràpidament per tornar a guanyar altura per una pista algo més empinada i tediosa. La bellesa del paisatge és constant. Un no es cansa d’admirar la figura de les Tres Cimes de Lavaredo des de totes les perspectives i de racons amb tant encant com el de una petita llacuna verd maragda fruit del desgel.

Una altra vista increïble de les Tre Cime di Lavaredo

La última pujada ens condueix cap al Col di Mezzo, un excel·lent mirador des del que abordem la part final d’aquesta ruta a Tre Cime di Lavaredo. A partir d’aquí, caminarem per un còmode sender a mitja vessant amb vistes excepcionals de tota la serralada. Una imatge meravellosa que ens acompanyarà fins el final del recorregut en les immediacions de l’aparcament i del Refugi Auronzo.

Col di Mezzo, Tre Cime di Lavaredo

Com podeu comprovar aquesta opció de fer la ruta circular et dóna unes vistes diferents a les que vam tenir ahir a l’anada. Creiem que també val la pena.

Ruta circular Tre Cime di Lavaredo

2. Cadini di Misurina

Un cop arribem al Rifugio Auronzo, encara ens queda arribar-nos a un dels miradors més èpics dels Dolomites. Creieu-me, no us en penedireu. Hem reservat una mica de temps i forces per apropar-nos al mirador de Cadini di Misurina. I ja que hem pagat la pujada i l’aparcament al Refugi Auronzo, després de les Tre Cime no et perdis el petit camí que surt d’allí mateix (sender 117 en direcció al Rifugio Fratelli Fonda Savio) i que et condueix al mirador de la cadena muntanyosa de Misurina. Espectacular i molta gent que ja un xic cansada s’ho salta. Una llàstima. Es tarda uns 45 minuts en arribar i algo menys en tornar perquè al principi en l’anada hi ha una mica de pendent. La roca que fa de punt panoràmic és brutal.

Espectacular Cadini di Misurina

Des del mateix Refugi Auronzo on s’inicia la ruta a Tre Cime di Lavaredo, un altre sender ens condueix, en menys d’una hora, fins a un paisatge brutal que veure en Els Dolomites. Una espectacular cadena muntanyosa d’afilades agulles i volums tant impressionants que sembla tot plegat un decorat. El tamany, els colors, les textures… tot sembla una il·lusió, però és real. I tú estàs allí. La pista inicial deixa pas a un estret sender que porta directe a un sortint en la roca suspès, a mode de mirador natural, enfront a aquesta meravella de la naturalesa. L’espectacle és colossal i l’atmòsfera absolutament màgica. No t’ho pots perdre!

Camí al Cadini di Misurina
Dades tècniques de la ruta
L’inici és el Refugi Auronzo; el tipus de ruta és lineal; la longitud son un total de 3 kilòmetres anar i tornar; el desnivell son 150 metres de pujada i baixada; el temps estimat son de 2 hores anada i tornada amb parades; la dificultat és fàcil; la ruta és senyalitzada com a 117 amb marques vermelles; l’últim tram és estret i exposat. Pot causar impressió a persones amb vertigen; adjunto el track de la ruta.
Camí al Cadini di Misurina

Tant sols s’han de seguir les indicacions del sender 117 cap al refugi Fonda Savio des del propi Refugi Auronzo. Un cop sobrepassat un petit turó, t’espera el prremi gros. La majestuosa cadena muntanyosa de cimes afilades emergeix amb els seus volums, colors i textures increïbles. Sembla un quadre pintat pel millor dels artistes. El camí es converteix en una estreta senda pedregosa i amb un important pati sota els nostres peus. No et preocupis! Encara que la caiguda impressiona, el camí és lo suficientment segur sempre i quan caminis amb precaució, i estiguis acostumat a aquest tipus de terrenys.

Mirador Cadini di Misurina

Al final del sender un sortint natural de pedra s’obre pas a través del congost per a deixar-nos sense paraules. Estem en el mirador de Cadini di Misurina. L’atmòsfera que envolta aquest paratge és inenarrable. No voldràs marxar d’aquí!

Cadini di Misurina

3. Lago Antorno

I ara sí, retornats al parking del Refugi Auronzo, agafem el vehicle i continuem la nostra ruta, baixant per la carretera que vam pujar ahir. Al cap de 5,8 kilòmetres del refugi, arribem al Lago Antorno, i aquí aparquem el cotxe. Comprovem que és un llac petitet i sol estar bastant tranquil. El panorama que et trobaràs és el mateix: llac idíl·lic, entorn muntanyós (en el que hi tornen a destacar les Tre Cime di Lavaredo), bosc de conte i reflexos en l’aigua. Sona bé, veritat?

Lago Antorno

Ubicat molt a prop del punt d’accés a Tre Cime di Lavaredo, aquest petit i bell llac pot ser una parada interessant per estirar les cames, quan tornis de fer trekking. Et diem que facis la parada a la tornada ja que, com t’hem comentat anteriorment, el parking de Tre Cime di Lavaredo sol omplir-se bastant per lo que lo millor és no invertir molt temps en la visita a altres llocs i, pel matí, anar directament a fer el trekking. Nosaltres, però com sabeu, hem fet el trekking en 2 dies dormint al Refugi Locatelli i aquest problema no el tindrem. Com a mínim, creiem que hi heu de destinar un temps de visita d’uns 15-30 minuts. Pots deixar el cotxe en el pàrking habilitat a les ribes del llac.

Lago Antorno

4. Lago di Misurina

A 1,7 kilòmetres del Lago Antorno, ens trobem amb un altre llac, el Lago Misurina, a la confluència de la carretera que porta al Refugi Auronzo i la carretera de la vall SP49. Es tracta d’una altra de les postals més belles i accessibles dels Alps italians. I és que, literalment junt a la carretera, envoltat de bosc i sota un horitzó de muntanyes punxegudes, el Lago Misurina ens demana a crits una aturada en el camí. És difícil resistir-se a l’efecte mirall de les seves aigües i les vistes panoràmiques entre les que descobriràs el perfil de les famoses Tre Cime di Lavaredo.

Lago di Misurina

Ubicat a 1.750 metres d’alçada ens trobem amb aquest espectacle de la naturalesa que estem segurs, a pocs viatgers no deixa atònits. Conegut per ser el llac més gran de Cadore i a poca distància de Cortina d’Ampezzo, de la que parlarem més endavant en els pròxims dies, aquest llac d’aigües blaves impossibles, reflexa a la perfecció els conjunts dolomítics del Sorapis, las Mamarole, els Cardini, les Tres Cimes del Lavaredo i el Cristallo. La nostra recomanació és que aparquis en la zona habilitada i dediquis uns minuts a passejar per la seva riba, gaudint dels paisatges. Lo ideal, a l’igual que el Lago Antorno, del que parlàvem anteriorment, és que el visitis després de fer el trekking a Tre Cime di Lavaredo. Aquí es localitzen dos hotels molt coneguts, amb vistes al llac que poden ser una bona alternativa.

Lago di Misurina

Com a mínim et recomanaríem que t’estiguéssis al llac una mitja hora. Pots deixar el cotxe en el pàrking habilitat a les ribes del llac. El preu és de 2€ l’hora. A 1.754 metres d’alçada ens trobem un altre d’aquests llacs de postal que veure en els Dolomites. La petita localitat de Misurina (eminentment turística) té un fotimer d’hotels, restaurants i un petit supermercat. Però lo millor son les vistes a aquestes aigües cristal·lines que reflexen les muntanyes, on simpàtics ànecs i altres aus aqüàtiques gaudeixen de l’estació estiuenca.

Lago di Misurina

El llac de Misurina es va fer famós gràcies a una cançó de Claudio Baglioni, cantautor romà que va dedicar una balada a la filla del rei Sorapis, antic governador d’aquestes terres. La seva filla única Misurina es va encapritxar amb el mirall màgic de la fada del mont Cristallo, provocant que el seu pare es convertís en muntanya i amb les seves llàgrimes es va formar aquest llac. Segons la llegenda, la jove princesa i el mirall trencat estan en el fons de les seves aigües. Avui fem nit a Misurina, ja que per nosaltres resulta una excel·lent ubicació per allotjar-se: queda molt a prop de les Tres Cimes di Lavaredo i del llac de Sorapis. Una bona opció per qualitat/preu és l’Hotel Quinz (Locanda Al Lago).

Lago di Misurina

Adjunto un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia feta amb cotxe, sortint des del Refugi Locatelli (el cotxe l’havíem deixat a l’aparcament del Refugi Auronzo) i acabant a l’allotjament de Misurina, a punt pel dia següent, i amb els principals atractius del mateix (després de 7,50km i de 17 minuts de ruta):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *