Categories
OCCITÀNIA

28. Gouffre Géant de Cabrespine

Aquesta atracció està a 31 minuts en cotxe des de l’allotjament de Carcassonne (uns 24km).

Visita

L’Avenc gegant de Cabrespina, amb les seves dimensions excepcionals, et permet admirar el que el món subterrani ofereix més màgic i espectacular. Descobreix 3 maneres de visitar-lo amb seguretat:

  • Visita de 50 minuts a l’avenc
  • Escalada a la cova
  • Navegació fluvial pel riu subterrani

Nosaltres ho tenim clar. Reservarem la visita a l’avenc de 50 minuts, a peu. Per les altres dues modalitats em sembla que no estaríem en gaire bona forma física.

L’Avenc gegant de Cabrespina és una de les 10 coves més maques d’Europa, amb una profunditat de 250 metres i un volum de 1.600.000 m³. Té la particularitat d’incloure diverses formacions inigualades a dia d’avui.

La visita a l’avenc, guiada i comentada, s’efectua des d’uns balcons que el sobrevolen a 200 metres del fons. L’avenc s’ha condicionat per tal que permeti descobrir totes les meravelles que conté d’una manera diferent, sempre amb la màxima seguretat. La temperatura és constant durant tot l’any : 14 °C. Porteu una peça d’abrigar.

Balcó dissenyat sobre el buit, a 200 metres d’alçada

Hem visitat aquesta meravella de la naturalesa i hem descobert una de les cavitats més grans del món que forma part de les cavernes més boniques d’Europa. És coneguda per la riquesa de les seves cristal·litzacions: aragonites, cortines, columnes, cascades.. .són les estrelles de la visita.

Accés

Per arribar a l’avenc, la ruta està senyalitzada des de l’A61: sortida de Carcassona Oest cap a Masamet o sortida de Carcassona Est cap a Masamet. Des de la ciutat fortificada medieval o de Carcassona, continueu cap a Masamet. Després, seguiu la senyalització. Avenc gegant de Cabrespina

Els preus per l’entrada a l’avenc son de 12,90€ pels adults i 11,40€ pels nens de 13 a 17 anys, i 7,40€ pels nens de 5 a 12 anys. Es disposen audioguies amb català, entre molts d’altres idiomes. A l’hora de fer la reserva, per telèfon o per internet, t’assignen un horari de visita.

Molt a prop del Gouffre Géant de Cabrespine, hi ha unes coves, la Grotte de Limousis, les quals també son un imprescindible a visitar, en el cas de no poder veure el Goffre Géant, o si es vol, veient les dues coves (una gruta i un avenc).
La Grotte de Limousis està situada a 20km al nord de Carcassonne, passant per una bonica carretera que rodeja vinyes i garrigues. En un recorregut d’un kilòmetre de llarg, podrem descobrir 5 sales extraordinàries (Colonnes, Bal, Lac Vert, Disques, Grand Lac) i 2 llacs. La primera sala es contempla aixecant la mirada: de fet, en el seu sostre, modelat per l’aigua, és el que atrau tota la atenció. Un pont suspès per damunt d’un mirall d’aigua clara et portarà fins al final: la “llum” d’aragonita de 4 metres d’alt i 10 metres d’ample amb un bonic joc de llums… Una meravella de la naturalesa!
Els horaris de juliol i agost son: visites cada 45 minuts des de les 10:15h a les 14:00h i de les 14:00h a les 18:00h entrades segons demanda. Pots fer visites per lliure i visites guiades, com vulguis. Els preus per visitar la cova són de 10,90€ pels adults, 9,20€ de 12 a 17 anys, i 6,90€ de 5 a 11 anys. Reserva prèvia, també per internet hi ha la possibilitat.
Grotte de Limousis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *