Categories
OCCITÀNIA

29. Cascade de Cubserviés

La cascada de Cubserviés està al municipi de Roquefère, a 30,30km de Carcassonne al nord (uns 46 minuts en cotxe), i a prop de les 2 atraccions subterrànies (Grotte de Limousis i Gouffre Géant de Cabrespine). Estan a la barriada de Cubserviés, un petit nucli aglomerat de casetes, en lo alt d’un pic rocós. El cotxe s’ha de deixar al carrer i s’ha d’agafar un corriol que baixa fins a la cascada.

Gaudeix d’un panorama impressionant sobre el vall de Rieutort, en el cor de la Montagne Noire (Muntanya Negra). També es poden veure des del bonic poble de Roquefère.

L’altiplà de Sambrès domina aquesta part de la Montagne Noire amb la seva coberta de coníferes. Drena varis rierols que es troben i formen el Rieutort. El riu entra en una falla en la roca per a formar la cascada de Cubserviés.

La cascada està composada per varis salts i mesura quasi 90 metres d’alçada. La part visible arriba als 35 metres. La vista des del petit poblet de Cubserviés ofereix un espectacle encantador, però la cascada es pot veure des del promontori de Cubserviés. Per apreciar tota la riquesa d’aquest entorn únic, surt a caminar! Hi ha caminades de 14 a 16km pels entorns, que passen per la cascada.

Cascade de Cubserviés
Cascade de Cubserviés

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *