Categories
NAVARRA

18. Berroeta

Vam fer una ruta per el poble de Berroeta i pels seus voltants i barris perifèrics, seguint les indicacions dels plànols de l’oficina de turisme. Vam fer un recorregut marcat amb traces de color vermell en el plànol:

Ubicació dins la vall
  1. Iglesia de San Martín: Construïda en el segle XVI, una posterior reforma li va afegir la torre barroca. S’accedeix per un arc de mig punt protegit per un rústic pòrtic.
  2. Escuts:  Tot Baztán llueix orgullós en les façanes de les seves cases el escut escacat de la vall, però n’hi ha algun, com aquest a Berroeta, de formes i símbols particulars.
  3. Casa Etxeberria: És aquesta la casa d’un famós brigadier carlista, Martin Luis Echeverría, que llueix en la seva façana l’escut de la vall amb adornaments de rocalla i elm.
  4. Panoràmiques: El recorregut ens porta fins les cimes i seguint el camí de Santiago baztanès, aviat tornarem la mirada per gaudir de les vistes.
  5. Abartan: Berroeta està a l’ombra de l’Abartan, en aquest antic mont abunden les construccions megalítiques: dòlmens, túmuls, i cromlecs.
  6. Castanys: Trobarem enormes castanys, de formes capritxoses, podats per a facilitar la recol·lecció dels seus fruits, aliment bàsic en èpoques de subsistència.

Adjuntem la ruta que vàrem seguir:

https://guiailustradadenavarra.com/wp-content/uploads/GUIA-ILUSTRADA-BERROETA.pdf
Nº1: Església de San Martin. La torre és barroca i està afegida a una posterior reforma
Nº3: Casa Etxeberría

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *