Categories
ALPS FRANCESOS

9. Aiguille du Midi: Aiguille du Midi + Train du Montenvers + Patinoire de Chamonix

I arriba el dia que molts estàvem esperant, el dia de l’ascensió a l’Aiguille du Midi!!! Ben d’hora ens llevarem i anirem cap a l’estació inferior de la Compagnie du Mont-Blanc, el telefèric que ens ha de portar a l’Aiguille du Midi.

Abans de pujar-hi ens mirarem d’assegurar que a dalt l’Aiguille du Midi hi fa bon temps, ja sigui per les webcams de dalt l’estació o per preguntar-ho a la mateixa estació inferior quan hi anem.

L’estació inferior del telefèric de l’Aiguille du Midi està ubicada a la zona sud del poble de Chamonix, a la Place de la Aiguille du Midi, i es tracta de que hi puguem anar-hi a peu des del nostre allotjament. Si no fos possible, cal dir que hi ha un gran aparcament, de pagament, al costat de l’estació.

Els horaris de pujada del telefèric son durant l’estiu de 6:30h a 17:00h, tots els dies, i és indispensable reservar amb antelació o presentar-te ben d’hora a les 6:30 per obtenir bitllet.

Els preus son anar i tornar de 67€ pels adults, i 57,00€ pels joves de 5 a 14 anys. Hi ha un passi familiar a 207,80€. Amb la Mont-Blanc Multipass ens sortirà tot gratuït.

Fa més de 60 anys que l’emblemàtica agulla de Chamonix s’alça imponent entre les més altes de la zona, sent tot un referent mundial. Des del centre de Chamonix, el telefèric de l’Aiguille du Midi permet al viatger ascendir en 20 minuts fins a les portes de l’alta muntanya, a ni més ni menys que 3842m d’alçada.

Des de dalt dels seus 3777m, la Aiguille du Midi i les seves terrasses condicionades per a la visita permeten gaudir d’una vista panoràmica de tots els Alps francesos, suïssos i italians. Hi ha un ascensor per a pujar a la terrassa de la cima, a 3842m, d’on gaudiràs d’una vista inoblidable del Mont Blanc.

L’Aiguille du Midi compta amb moltes atraccions en la seva cima, i aquí us adjuntem el plànol resum, on es veuen les més importants, juntament amb la quantitat de terrasses panoràmiques que té l’emplaçament.

Les atraccions més imprescindibles de l’Aiguille du Midi son:

  • Caminar sobre el buit: Una experiència de vertigen! Els amants de les emocions fortes no poden perdre’s la nova atracció de l’Aiguille du Midi: “Le pas dans le vide”, un mirador amb terra, sostre i tres parets transparents que és tota una proesa tecnològica. La sensació de caminar sobre més de mil metres de buit sota els teus peus és algo que senzillament no s’oblida… Sens dubte, un petit pas per el visitant, però un gran pas per la història de la Aiguille du Midi. Emoció i adrenalina assegurades!
  • Le Tube: Aquesta galeria d’acer de 32 metres de llarg, permet donar una volta completa al pic central de l’Aiguille du Midi, a més de 3700m d’alçada, sense tenir que desfer el camí.
  • Espace Vertical: Per a un lloc excepcional, una idea igualment excepcional… Des de l’Aiguille du Midi surten nombroses rutes de muntanya, com l’ascens al mític Mont Blanc. Molts alpinistes de renom han deixat la seva petjada aquí. Per a rendir homenatge a aquests aventurers plens d’inventiva i audàcia, el qual el més cèlebre representant és l’alpinista Rébuffat, aquí s’ha projectat el museu més alt del món, a 3777m d’alçada.
  • Espace Mont-Blanc: Un espai per el descans i la contemplació… Des d’aquí podràs gaudir de les vistes de les cimes mítiques del massís. Res millor que assentar-se a descansar en els bancs disposats enfront als grans finestrals, encara que la grandiositat del lloc et mantindrà amb els ulls ben oberts!
  • La cafeteria i la botiga de records estan obertes tot l’any. En el restaurant, anomenat “3842m”, podràs degustar especialitats savoianes en un marc incomparable.
  • Panoramic Mont-Blanc: Un cop a la cima, no et perdis el viatge en telecabina sobre la Glacera del Gegant, sobrevolant esquerdes, per arribar a la Punta Helbronner, ja en territori italià. Aquesta activitat no està inclosa en el Mont-Blanc Multipass. El viatge a través dels glaciars té una durada d’uns 50 minuts i és un espectacle per a la vista. Amb total seguretat, gaudiràs de l’entorn blau i blanc del terreny d’alta muntanya admirant les esquerdes i contemplant els grups d’escaladors amb cordes que escalen la massa glaciar. El record d’aquest viatge màgic es quedarà amb tu per a sempre. Gaudeix d’aquest viatge únic i facis el què facis, no oblidis els binocles! Tampoc el teu DNI perquè estaràs creuant una frontera!

Els preus son d’anada i tornada d’adult uns 32,00€, i anada i tornada nen uns 27,20€. Els nens menors a 5 anys no paguen. Els horaris del telecabina en els mesos estivals son de les 7:30h a les 16:30h.

  • El Pla de l’Aiguille: Entre Chamonix i l’Aiguille du Midi, pots fer una aturada en l’estació intermitja del telefèric, en el Pla de l’Aiguille. Situat a 2310m d’alçada, el Plan de l’Aiguille és el punt de partida de la ruta de senderisme del Balcon Nord, que arriba fins a Montenvers. Pots parar a menjar i a prendre algo al migdia en el refugi del Plan de l’Aiguille, ubicat a 5 minuts a peu. Un descans de lo més agradable en mitja muntanya!
I per finalitzar, et farem unes recomanacions de visita:
– No oblidis portar roba d’abric, ulleres de sol i crema solar.
– Visita prohibida a nens menors de 3 anys i no recomanada per a menors de 5 anys.
– En total, la visita té una durada mitja (trasllat inclòs) de 2 a 3 hores. Segons l’afluència, la visita pot durar el doble.
– Els horaris i la freqüència de les sortides varien segons els períodes de l’any i l’afluència: consulta el tauler i les notes corresponents a la data de la teva visita.

Un cop hem finalitzat la visita (que és l’autèntica excursió estrella de les vacances), tornarem a agafar el telefèric per baixar a Chamonix. Continuarem la nostra ruta anant a buscar el Train de Montenvers. Anirem a peu des de l’estació inferior de l’Aiguille du Midi fins a la Gare de Montenvers, la qual està a 850 metres (uns 11 minuts a peu). Ens anirà bé caminar una mica.

El tren de Montenvers fou inaugurat en el 1910, i porta els visitants des del Centre de Chamonix fins al lloc de Montenvers. És una autèntica institució.

Els trens de cremallera circulen en pendents de més del 9%, i n’hi ha 5 a França. Això fa que el tren de Montenvers sigui una experiència única que no s’ha de perdre. Pujar a un dels seus vagons és un viatge extraordinari i vertiginós. Tindràs ganes de retrocedir en el temps en aquests cotxes d’aspecte retro. El trajecte de 5,1km entre Chamonix i l’emplaçament de Montenvers es realitza en la vessant de la muntanya. Després de 20 minuts d’escalada, arriba a la terminal superior a una alçada de 1913 metres. La vista sobre Drus, Grandes Jorasses i Grands Charmoz és impressionant.

El famós tren-cremallera et porta a la glacera Mer de Glace, la qual és la glacera més llarga dels Alps francesos, i en la qual podràs baixar fins a una cova de gel per un telecabina que t’hi durà.

Cova de gel

En el lloc, la visita de la cova de gel és un viatge en el cor de la glacera, tallat cada any, descriu la vida dels muntanyencs a principis del segle XIX. És accessible per un sender, a uns 20 minuts a peu, o en telecabina. S’ha d’anar amb compte perquè uns 580 graons separen l’arribada del telecabina de l’entrada a la cova.

El Glaciorum

Un veritable testimoni dels canvis climàtics del nostre segle, el lloc de Montenvers mereixia un espai dedicat a la glaciologia. El Mer de Glace, la seva formació, la seva història, els seus desenvolupaments futurs, això és el què pots descobrir visitant aquest lloc interactiu i educatiu…

La visita total (cova i recorreguts inclosos) té una durada mitja de 2 a 3 hores. El temps de visita es pot duplicar durant els períodes de major afluència de gent.

Els preus son de 35,50€ pels adults, 30,20€ pels nens de 5 a 14 anys, i gratuït pels menors de 5 anys. Hi ha un forfait familiar a 110,10€. Amb la tarja Mont-Blanc-Multipass (MBM) et surt gratuït. Aquests preus inclouen el viatge amb tren anar i tornar, el viatge en telecabina anar i tornar, l’entrada a la cova de gel i l’entrada al museu glaciorum. Els horaris son de 10h a 17h tots els dies.

Finalment, en el lloc també t’hi trobaràs el següent:

  • Senderisme: Caminades que inclouen el creuament de Montenvers – Plan de l’Aiguille a través del gran balcó nord, però també el descens a Chamonix a través de Les Planards o el poble de Les Bois.
  • Restaurants: Per menjar, hi ha 3 possibilitats: un dinar savoià o tradicional en el Restaurant du Refuge du Montenvers, o un dinar en el bistro amb vista al Panoràmic Mer de Glace, o un menjar ràpid en el Bar des Glaciers.
  • Hotel: Le Refuge du Montenvers fou creat l’1 de Juliol de 2017 després de la renovació per part de l’etiqueta Maisons et Hôtels Sibuet, un factor clau en la industria hotelera de muntanya durant més de 30 anys. Le Refuge du Montenvers ofereix un dormitori de 10 llits, i habitacions dobles i familiars, així com suites, tot en un ambient tradicional de refugi de muntanya.
L’Aiguille du Midi i la Vallée Blanche
Havent fet dues de les atraccions estrella de les vacances, ens mereixem un final de dia a la mateixa alçada. Per tant, un cop arribem al centre de Chamonix, ens dirigirem al seu “Patinoire” per anar a patinar sobre gel. Son uns 700 metres des de l’estació del tren de Montenvers (uns 8 minuts a peu). Tal com es va dir en l’anterior dia, els preus per entrar a la pista de gel son de 6,60€ pels adults, 4,90€ pels nens, i 4,40€ pel lloguer dels patins. Gratuït per els nens menors de 6 anys. Als mesos estivals, obre tots els dies de 10h a 12h i de 14h a 18h (excepte dissabtes que obre de 14h a 18h).
Espectacular sortida del sol des de l’Aiguille du Midi

Adjuntem la ubicació i itineraris entre cadascuna de les atraccions visitades en el dia d’avui, mitjançant un mapa de google maps:

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m31!1m12!1m3!1d583.418805499484!2d6.8725667501814005!3d45.92683906100809!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m16!3e2!4m4!1s0x47894e704815b249%3A0x3263d180bf62d1fe!3m2!1d45.9183916!2d6.8701288!4m4!1s0x47894f61bec6c43d%3A0x1602565d493324b5!3m2!1d45.922637699999996!2d6.875328199999999!4m4!1s0x47894dd85a501457%3A0xf63bb1209e9188f9!3m2!1d45.926857399999996!2d6.8727975!5e0!3m2!1sca!2ses!4v1641752429089!5m2!1sca!2ses&w=600&h=450]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *