Categories
HAUTES PYRÉNÉES

9. CANVI D’ALLOTJAMENT: LUZ ST. SAUVEUR + CAUTERETS

I tornarem a canviar d’allotjament en el dia d’avui. Canviarem les valls de Gavarnie per la zona de Cauterets, la qual també és molt rica en atraccions naturals. En el dia d’avui anirem a visitar els entorns del poble de Luz St. Sauveur, on hi trobem una Central Hidroelètrica visitable, un mini-golf i un parc acrobàtic i de tirolines. Després ens n’anirem directament al poble de Cauterets per a visitar-lo, on a part del seu centre històric hi ha un balneari spa anomenat “Les Bains du Rocher” amb una tarifa familiar de 2 hores, i el Centre de Visitants i la Casa del Parc Nacional dels Pirineus ubicat al mateix Cauterets. Això serà suficient pel dia d’avui. Comencem.

Ens arribarem al poble de Luz Saint Sauveur, el qual es troba a 11,7 kilòmetres de Gèdre, o sigui que amb un quart d’hora hi arribarem. Primer de tot, però, i a mig camí, a Pragnères, anirem a visitar la Central Hidroelèctrica de Pragnères (sempre i quan no haguem visitat una central hidroelèctrica abans, el primer dia a Saint-Lary-Soulan). Si ja la varem visitar a Saint-Lary no cal tornar-hi.

La Central Hidroelèctrica de Pragnères és una visita perfecte per a descobrir les energies renovables, i a més, és adaptada als nens. Per entrar a visitar la Central s’ha de reservar a l’oficina de turisme de Gèdre o de Gavarnie.

Central Hidroelèctrica de Pragnères

Aprofita una visita guiada per a descobrir el patrimoni industrial de les Valls de Gavarnie i una de les centrals hidroelèctriques més importants dels Pirineus. Descobreix el sistema de recollida de l’aigua seguint els passos dels constructors de les preses pirinenques. Al final del recorregut, amplia la teva visita a través de la realitat virtual i experimenta un moment únic d’immersió total en el patrimoni industrial de les valls.

La central hidroelèctrica de Pragnères EDF, posada en servei en 1954, forma part d’un complex sistema en el cor de les Valls de Gavarnie. Per aquest desenvolupament, hi ha 40 kilòmetres de galeries, quatre preses, incloent Cap de Long i 30 preses d’aigua, una planta de producció i dues estacions de bombeig.

Central Hidroelèctrica de Pragnères

Les visites son guiades i han de ser a l’hora que es disposa, dilluns a divendres a les 11h, 14:30h, 16h i 17:30h. Els preus son de 5€ per adult i 3€ pels nens.

Visitada la central, ens acostarem a Luz St. Sauveur i concretament a l’Hotel Chili. En aquest hotel és on hi ha un mini-golf, i com bé sabeu, nosaltres tenim una tradició, i sempre hem de jugar en un d’aquests. En el parc de l’Hotel Chili (Avenue de l’Impératriz Eugénie, 37. Quartier Thermal) hi ha aquest mini-golf.

Hotel Chili i el seu Parc, on hi ha el minigolf
Parc de l’Hotel Chili, on s’hi ubica el minigolf a l’estiu

Finalitzada la partida, podem anar a fer una visita a un parc acrobàtic i de tirolines, el qual també està pel mateix poble. Es diu “En Chene Et Frene” i es troba a 1,4km de l’Hotel Chili, més a prop del centre del poble.

Parc d’aventura als arbres

Els horaris del parc son en els mesos d’estiu tots els dies de 10:30h a 17h, i els preus son a partir de 10€ en amunt els circuïts.

Un cop vistes aquestes atraccions, o part d’aquestes, serà el moment de desplaçar-nos ja cap al poble de Cauterets. De Luz St. Sauveur a Cauterets hi ha 22,6 kilòmetres (que es fan amb uns 28 minuts). S’ha d’anar seguint la carretera principal de la vall (D921) fins al poble de Solon on agafarem la nova carretera D920 que ens durà a Cauterets. Cauterets és un petit poble termal amb edificis del segle XIX i hotels i balnearis històrics. Les aigües d’aquesta zona, tenen molts beneficis per a la salut.

Mapa de la vil·la de Cauterets

Ubicat a 950 metres, Cauterets és la combinació perfecta entre un petit poble de muntanya i un poble amb aires de ciutat. Patrimoni i activitats completen els actius perfectes per unes agradables vacances. Cauterets viu al ritme de les 4 estacions. També està molt ben comunicada: està a 30 minuts de Lourdes, i el poble està en el centre de varis llocs imperdibles dels Pirineus, Pic du Midi, Gavarnie, Hautacam, Parc Animalier des Pyrénées, Donjon des Aigles, Val d’Azun, Pays Toy, Tourmalet,…

Per la seva arquitectura típica del segle XIX, els seus grans hotels i façanes monumentals, Cauterets ha sabut conservar i potenciar tota la riquesa del seu patrimoni.

El primer que farem quan arribem a Cauterets (a part d’anar-nos-en al nostre allotjament) serà visitar l’Oficina de Turisme que està al centre del poble.

Mairie de Cauterets, a la Place Maréchal Foch, al centre de Cauterets

L’oficina de turisme està també a la plaça de Maréchal Foch, al costat de l’Ajuntament. A darrera l’edifici de l’Ajuntament hi ha l’edifici de Les Halles (el mercat).

Cauterets és coneguda per les seves abundants fonts termals. Estan caracteritzades per la presència de sofre i silicat de sosa, i s’utilitzen en el tractament de malalties respiratòries, reumatisme, malalties de la pell i d’altres. Tres son els principals establiments termals a la ciutat: les Thermes de Cèsar; les Thermes les Griffons; i les Thermes du Rocher. En aquesta última tenim pensat d’acostar-nos-hi.

Nosaltres donarem un passeig pel centre històric, i un cop fet, entrarem al Centre de Visitants i Casa del Parc Nacional dels Pirineus. L’edifici es troba a l’Avinguda de la Gare, de Cauterets, a 300m al nord de l’oficina de Turisme. Es tracta d’un edifici on es fan exposicions i projeccions de pel·lícules relacionades amb el Parc Natural dels Pirineus.

Els horaris d’obertura son tots els dies de 9:30h a 19h, i l’entrada és gratuïta.

Centre de Visitants i Casa del Parc Nacional dels Pirineus

Un cop visitat el centre, ens n’anirem al Balneari “Les Bains du Rocher”, el qual es troba a 4 minuts del Centre de Visitants (a 260 metres) i a 3 minuts (220m) de l’oficina de turisme. El poble és petit i tot està a l’abast de la mà.

Piscina exterior termal dels Banys du Rocher

El Complex té dues grans piscines, una d’elles a l’aire lliure, accessibles a l’estiu i a l’hivern! Aprofita l’aigua a 34º amb banys de bombolles, bancs de bombolles, gèisers, colls de cigne, accés a la sauna, hammam, i té una sala de descans revestida de pedres de sal per a una relaxació garantida.

En el cor de l’espai estètic, podràs descobrir una àmplia gamma de tractaments per homes i dones en un entorn de somni. Entre massatges, tractaments corporals i facials, massatges after-ski, fórmules adaptades als no esquiadors,… i escapades temàtiques variades: salut, esport, bellesa… cadascú hi trobarà el tractament que més li convingui per un benestar òptim.

De l’entrada, ens interessa el passi de 2 hores, el qual et permet descobrir tot l’equipament.

Piscina interior

Els horaris en els dies d’estiu son de les 10h a les 19:30h. Els preus son de 19,50€ pels adults i hi ha una tarifa familiar a 45,50€ que és la que ens interessa a nosaltres.

L’entrada als banys serà la millor forma d’acabar amb aquest dia de trasllat. Adjuntem en un mapa de google maps el recorregut i les atraccions visitades en el dia d’avui, així com els kilòmetres i el temps invertit en la ruta (36,00 kilòmetres, en uns 52 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *